Selecteer een pagina

1d26925e809c48d77eb0ce15ae6ef7cb

In het leven is het belangrijk om doelen te hebben. Doelen waar je naartoe kan werken. Doelen die je leiding geven in het leven en die ervoor zorgen dat je gefocussed blijft. De afgelopen drie jaar had ik per jaar een doel: staande blijven en niet omvallen, rust en stabiliteit en als laatste volwassen worden. Meer kon ik ook niet doen. Ik zat nou niet in een levensfase waarin ik groots en meeslepend kon denken. Maar dit jaar is het anders, dit jaar gaat de wereld weer een stukje open en bij een open wereld hoort groots en meeslepend denken.

a62a169834a4ac65774d60f6d9c9c636

Nu zijn er nogal verschillende theorieën over het stellen van doelen. De een zegt dat hij via de SMART methode en dus specifiek en meetbaar moet zijn. De ander zegt dat hij volgens de MAGIE methode moet. Ik denk dat je doel gewoon groots en meeslepend moet zijn die je dan middels kleine meetbare doelen kan behalen. Doe vooral waar jij je goed bij voelt. Feitelijk kun je elke dag een doel stellen. Elke dag weer een doel voor de dag hebben.

e75d16da5c4868bf1b4765df47a6a4d4

Ik heb lang nagedacht over mijn grootse en meeslepende doelen van dit jaar en dat riep alleen maar weerstand op. Want jarenlang heb ik geen doelen kunnen stellen en was dromen iets wat in een andere wereld gebeurde. Ik vind het nu ook nog eng om doelen te stellen en dus ik heb besloten om mijn doelen te verdelen over de kwartalen van dit jaar en het zo minder eng te maken.

1. Afvallen

Dit is natuurlijk een heel groot doel maar aan het eind van dit jaar wil ik 25 kilo afgevallen zijn. Ik wil afvallen voor mijn gezondheid en om mij beter te voelen. Ik voel mij in dit lichaam niet fijn, het belemmert mij zowel fysiek als geestelijk en overgewicht is simpelweg niet gezond. Om dit doel te bereiken stel ik mijzelf de volgende doelen de komende maanden:

 • 3x per week sporten
 • 1x per week yoga
 • eetritme weer op de rit krijgen (elke 3 uur eten)
 • inzicht krijgen in mijn triggers (eetdagboek bijhouden en elke 2 dagen naar Mariecke mailen)
 • bewuste en gezonde keuzes maken in de eetmomenten
 • 2 liter water per dag drinken
2. Socialer worden
Na jaren van verstopt te hebben gezeten, wordt het tijd om weer meer in het leven te gaan staan. Hiervoor heb ik de komende 3 maanden maar 2 doelen om dit te bereiken:
 • Minimaal 1x per week af te spreken met vrienden buiten de deur
 • Actiever reageren op social media
3. Plus Een Beetje
De komende maanden wil ik mij volledig focussen op Plus Een Beetje en zorgen dat het een kwalitatief nog sterkere en interessantere blog wordt.
 • Meer tijd en energie erin steken
 • Duidelijke visie ontwikkelen
 • Regelmatig reageren bij andere bloggers
 • Een plan de campagne ontwikkelen
90a378ed3959d56ce9f5c79b73c4af19
Nu ik dit opschrijf merk ik weer hoe moeilijk ik het vind om doelen te stellen. Dus mijn allerlaatste doel voor deze komende 3 maanden is nadenken over mijn doelen voor 2016 en daar aan werken.
Hoe staat het met jullie doelen? Waar gaan jullie voor dit jaar? Ik ben heel erg benieuwd!
Take care!
xoxo

Follow my blog with Bloglovin