Road to size happy: Back to basic

db4693580ef7623d014522b1b0cc0275

De afgelopen jaren ben ik volledig gestript van elke vorm van luxe. Ik moest leven van een minimum en jaren ben ik gebukt gegaan onder de stress van schulden. Een periode die mij heeft gedwongen om anders te leven en het belang van het leven anders te gaan inzien. Door deze jaren heb ik een andere kijk op het leven gekregen en zit dankbaarheid hem in hele andere zaken. Het einde van deze periode is nu in zicht en nu het einde nadert, merk ik dat ik verlang naar een goede basis. Een basis waaruit ik op elk moment kan putten. Basis is een must en luxe lijkt niets meer dan een schim uit mijn verleden.

57e7e5ee6e60347afffd23a58f322dca

Ik krijg vaak de vraag of ik over de afgelopen drie jaar in de schuldsanering wil schrijven. Dat wil ik zeker maar nu nog niet. Ik wil het eerst helemaal afronden en de definitieve uitspraak in mijn handen hebben. Ergens is het namelijk nog heel erg onwerkelijk dat de drie jaar nu echt voorbij zijn en dat ik straks er gewoon uit ben. Het is ook eng want ik heb dan vrijheid. Het geeft onrust en spanning. Het is gewoon allemaal rete spannend.

055c417bc7a40d95f2c57a1d6ec1f65f

Spannend omdat ik jarenlang mijn geluk buiten mijzelf heb gezocht. Geluk zat hem in materialistische zaken maar ook in eten. De onrust en het gat in mij probeerde ik altijd te vullen met iets. Als ik maar iets kocht of at dan was het goed. Dan was de onrust stil. Maar doordat ik mijn geld uitgaf aan externe dingen en niet werkte aan waarom ik mij onrustig voelde, heb ik daardoor ook nooit aan mijn basis gewerkt. Plus heel veel geld uitgegeven. Wie ben ik als alle ellende straks weg valt en wat heb ik eigenlijk nodig om gelukkig te zijn? Wat zijn mijn basis behoeften? Wat heb ik nodig qua voeding als ik na een lange dag thuis kom en even snel een maaltijd wil maken? Wat moet ik altijd in huis hebben als het gaat om eten, verzorging en kleding? Vragen die ik mijzelf de afgelopen tijd heel vaak heb gesteld en waar ik veel over aan het nadenken ben.

f9b1725504a047817ea02ca18e51ed2c

De onrust krijg ik inmiddels weg door te sporten en te bloggen. Iets waar ik ontzettend blij en rustig van word. Een hele grote stap naar de basis. Maar de basis is heel breed want wat heb ik werkelijk nodig aan voeding, verzorgingsproducten, kleding, sociale contacten, financiën, werk, mijn huis en mijn leven? Het lijkt een beetje op voor het eerst uit huis gaan en alles opnieuw moeten ontdekken. Nu was mijn uit huis gaan niet erg volgens het boekje en heb ik daar heel veel fouten gemaakt. Tot mijn grote spijt want dan was een hoop vast niet gebeurt. Aan de andere kant, alle ellende heeft mij nu wel gemaakt tot de persoon die ik ben.

9028621cff9efcb60e0d293ae2a448a4

Dus nu mijn tweede kans in het leven voor de deur staat, zie ik het maar als de stap die je zet als je uit huis gaat. Alles opnieuw ontdekken, alles opnieuw leren, jezelf in een andere fase bevinden en dus ook jezelf ontdekken. Klinkt misschien gek op je 37e maar ik heb de afgelopen 3 jaar zo ontzettend veel geleerd dat ik nooit zou terug kunnen keren naar mijn oude leven en ik vind dat ook helemaal niet erg. Ik ben niet voor niets door alle ellende gegaan om weer mijn oude leven op te pakken. Het was een harde maar ontzettend wijze leerschool en nu studeer ik straks gewoon af en ga ik de vrijheid tegemoet. Een toekomst ligt voor mij open maar dan wel met een goede basis. Ik bruis van binnen want ik heb er ontzettende veel zin in en ik kan niet wachten tot het zo ver is. Een last die van mijn schouders valt.

Hoe zit het met jullie basis? Waar kunnen jullie echt niet zonder in het leven?

Take care!

xoxo

, , , , , , , , , , , , , , , , ,

14 Responses to Road to size happy: Back to basic

 1. MARIJKE 3 maart 2016 at 08:15 #

  Wat een mooi een eerlijk artikel. Vind het zo knap dat je zo open bent in je blogs. Topper!

  • pluseenbeetje 3 maart 2016 at 21:22 #

   Dank je wel! Misschien helpt het maar 1 lezer om niet door dezelfde ellende te hoeven of kan ik ergens mee helpen waar ik zelf tegenaan liep.

 2. jackie 3 maart 2016 at 08:26 #

  wat heb je dit mooi, en herkenbaar geschreven….
  Ik merk nu pas dat in een periode van onrust ik mezelf ook kon verstoppen in spullen kopen…
  Morgen heb ik afspraak, en ik heb gewoon geen hele extra route gemaakt met winkels waar ik heen moet..
  Als de basis maar goed is, dat geloof ik echt..
  thuis komen en je thuis voelen, de spanning weg voelen glijden niets lekkerders…

  • pluseenbeetje 3 maart 2016 at 21:23 #

   Moet je wel echt naar die winkels ;-)? Je kan ook gewoon de simpele route nemen.

 3. Emmy 3 maart 2016 at 09:45 #

  Mooi artikel, de basis is wat mij betreft een thuis en dan niet alleen een huis, maar ook je thuis voelen bij jezelf, in je eigen lichaam. Goed gezelschap komt op de tweede plaats. Daarna komen alle materiele zaken pas.

  • pluseenbeetje 3 maart 2016 at 21:24 #

   Inderdaad een goed thuis waar je je fijn en echt thuis voelt. Die staat ook bij mij op nummer 1. En natuurlijk voldoende financiën om fijn van te kunnen leven is voor mij een heel belangrijk punt. Leven in overvloed, alhoewel dat hem in hele kleine dingen zit.

 4. Darina 3 maart 2016 at 10:15 #

  Heel mooi geschreven! De basis is het allerbelangrijkste! Zo dapper hoe je ermee om gaat! Xx

  • pluseenbeetje 3 maart 2016 at 21:25 #

   Dank je wel. Ik moest wel, had geen andere keuze 😉

 5. Margo 3 maart 2016 at 21:00 #

  Mooi en open stuk van je. Er breekt een spannende tijd voor je aan! Ik hoop dat het je goed gaat bevallen, deze ‘vrijheid’. Wel fijn dat het bijna voorbij is toch? Goed punt, een basis hebben. Als blogger die dingen reviewt (doe ik dus soms) verval je al snel in ‘kopen voor de blog’. Maar wat moet je met 6 cremes en 18 oogschaduwpalletten? Daar ben ik dus al gauw mee gestopt. Ik leef liever wat duurzamer. Omgaan met geld is nooit m’n sterkste punt geweest, en maken spullen uiteindelijk echt gelukkiger? Aan die 2 punten probeer ik het laatste jaar te denken en dit lukt goed, en jouw stuk opent mijn ogen weer een stukje.

  • pluseenbeetje 3 maart 2016 at 21:27 #

   Een van de vrijheden is dat ik ook straks een blogger kan zijn die spullen reviewt :D. Maar ik heb inderdaad ook niet 18 oogschaduwpalletten nodig, dat is wel iets wat ik heb geleerd de afgelopen jaren. Dingen die belangrijk voor mij zijn, zijn nu andere dingen dan dat ooit waren. Zware maar leerzame jaren waar ik ontzettend veel van heb geleerd en ontzettend dankbaar voor ben dat ik deze kans heb gekregen. Ik kijk met heel mijn hart uit naar de vrijheid.

 6. Jenn 4 maart 2016 at 10:12 #

  Wat mooi en eerlijk geschreven!

  • pluseenbeetje 5 maart 2016 at 15:48 #

   Thank you! x

 7. Maaike 4 mei 2016 at 13:02 #

  Hoi!
  Wat een mooi en goed geschreven verhaal! Ik wil heel graag met je in contact komen. Zou je mij misschien een mailtje willen sturen? Dan leg ik je alles uit!

Geef een reactie