Personal update na de 1e lipoedeem operatie

Hey lovelies,

It’s been a while but I am back. Afgelopen week had ik even de behoefte aan een break. Zaterdag 7 juli j.l. is voor mij de start geweest van mijn transformatie proces. Er is die dag 14.5 liter lipoedeem vet uit mijn linker bovenbeen gehaald. In totaal is er 15.7 liter vet en vocht uiteindelijk uit mijn bovenbeen gehaald. Daarom vandaag een korte update hoe het nu met mij gaat na de eerste lipoedeem operatie.

Roze wolk

Sinds vorige week zaterdag zweef ik eigenlijk op een roze wolk en dat klinkt misschien gek als je weet dat ze 3 uur met mij zijn bezig geweest om de 14.5 liter lipoedeem vet uit een bovenbeen te halen en ik behoorlijk wat bloed ook nog ben verloren. Ik kan het soms nog steeds niet geloven dat het er gewoon uit is. Ja, ik zie het en ik voel het ook wel want mijn been doet nog steeds pijn maar het is nog niet helemaal ingedaald denk ik.

Rust

Op de dag van de operatie leek er een rust over mij heen te zijn gekomen en die is er eigenlijk afgelopen week gebleven. Tijdens de operatie was ik ook heel erg kalm en relaxed, wat het opereren een stuk makkelijker maakte voor mij en voor het behandelend team. Maar nog steeds ben ik rustig en is mijn hoofd leeg. Waar ik normaal altijd druk ben en altijd van alles moet (ook als ik ziek ben), heb ik afgelopen week maar alles over mij heen laten komen en eigenlijk alles gelaten. Ook dit is weer zoiets waar ik heel erg verbaasd over ben.

Herstel

Het herstel van mijn been gaat naar omstandigheden goed. De controle van afgelopen zaterdag was goed. Er zit nog wel veel vocht in, de wonden zijn aan het helen, een aantal stukken voelen nog verdoofd, spieren doen nog pijn en alles is nog bont en blauw. Maar ik mag niet klagen. Nou ja, er zijn natuurlijk wel dingen waarover ik klaag (zoals naar de wc gaan of in bed niet op je fijne zij kunnen liggen) maar ik ervaar het allemaal niet als heel erg vervelend.

Ongeloof

Het is vooral verwondering en ongeloof. Ongeloof dat het eindelijk zo ver is. Ongeloof hoe ontzettend kalm ik alles heb ondergaan. Ongeloof als ik naar mijn bovenbeen kijk. Verwondering over de reis die is begonnen en hoe ik mij daaronder voel. Misschien moet ik mijzelf gewoon een aantal maal heel hard knijpen om het echt te gaan geloven maar tot nu toe voelt het allemaal als een droom.

Impact

Maar goed, het leven gaat ook door en komende dagen staan in het teken van meer gaan bewegen, dingen weer oppakken en goed de balans vinden in actie en rust. Eerlijk is eerlijk, de impact van dit lipoedeem traject is best heftig. Hoe erg ik nu ook op cloud 9 zit, ik ben mij er wel bewust van dat de volgende twee operaties natuurlijk niet zo “perfect” hoeven te verlopen. Belangrijkste is nu dat ik zo goed mogelijk herstel en zo sterk mogelijk wordt voor de tweede operatie.

En met dingen oppakken, hoort natuurlijk ook het bloggen weer oppakken dus dat ga ik dan ook weer doen vanaf vandaag. Dank jullie wel voor jullie geduld en welcome back!

Take care!

xoxo

, , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

13 Responses to Personal update na de 1e lipoedeem operatie

 1. Femke 16 juli 2018 at 06:18 #

  Fijn dat er weer een artikel is. Logisch dat nog niet alles ‘fijn’ is, zoals dat slapen op die fijne zij. Maar hey, dat heb jij er super graag voor over en ik vind het top dat je niet klaagt. Op naar een goed herstel (al ben je al SUPER goed op weg) en naar de volgende operatie(s). You can do it!

  • Marije Strobos 17 juli 2018 at 20:43 #

   Vandaag had ik wel even een klaag dagje hoor .. hahaha

 2. Natasja 16 juli 2018 at 06:58 #

  Fijn dat de eerste operatie zo is meegevallen, sterkte met het herstel!

  • Marije Strobos 17 juli 2018 at 20:43 #

   Dank je wel!

 3. Darina 16 juli 2018 at 07:00 #

  Ik kan me het ongeloof heel goed voorstellen. Ik ben heel blij voor je dat het zo voorspoedig verloopt en dat je je goed voelt. Xx

  • Marije Strobos 17 juli 2018 at 20:42 #

   Ja, het is mij echt alles mee gevallen.

 4. Daenelia 16 juli 2018 at 09:13 #

  Goed nieuws 🙂 Herstellen is altijd hard werken, maar je weet waar je het voor doet. Je hebt kracht, hoor! Ik kan daar wel een voorbeeld aan nemen, want ik zit mezelf nu net een beetje zielig te vinden… maar daar schieten we niks mee op, he? 😀
  Maak er een mooie week van, dan probeer ik dat ook 🙂

  • Marije Strobos 17 juli 2018 at 20:38 #

   Hahaha .. ik voelde me vandaag ook heel erg zielig hoor toen het allemaal niet lukte. Maar ja, zat mijzelf er idd alleen maar mee in de weg

 5. rachel 16 juli 2018 at 10:10 #

  fijn om je update te lezen meis!! en nu aansterken en klaar stomen voor de volgende 😀

  • Marije Strobos 17 juli 2018 at 20:38 #

   Jaa dat zeker. Volgende is al 1 september

 6. Annette 16 juli 2018 at 18:03 #

  Het is en blijft toch een heftige ingreep hoor, dus logisch dat het niet allemaal rozegeur en maneschijn kan zijn. Maar hop, op naar herstel en fijn dat er weer blogposts komen 🙂

  • Marije Strobos 17 juli 2018 at 20:37 #

   Ik vergeet soms hoe heftig het is omdat het zo makkelijk ging allemaal 😉

 7. Jacqueline 19 juli 2018 at 09:05 #

  Fijn om te lezen, dat klinkt allemaal positief (voor zover dat kan bij zo’n pittige operatie). Op naar een goed herstel!

Geef een reactie