Selecteer een pagina

Hey lovelies,

It’s been a while but I am back. Afgelopen week had ik even de behoefte aan een break. Zaterdag 7 juli j.l. is voor mij de start geweest van mijn transformatie proces. Er is die dag 14.5 liter lipoedeem vet uit mijn linker bovenbeen gehaald. In totaal is er 15.7 liter vet en vocht uiteindelijk uit mijn bovenbeen gehaald. Daarom vandaag een korte update hoe het nu met mij gaat na de eerste lipoedeem operatie.

Roze wolk

Sinds vorige week zaterdag zweef ik eigenlijk op een roze wolk en dat klinkt misschien gek als je weet dat ze 3 uur met mij zijn bezig geweest om de 14.5 liter lipoedeem vet uit een bovenbeen te halen en ik behoorlijk wat bloed ook nog ben verloren. Ik kan het soms nog steeds niet geloven dat het er gewoon uit is. Ja, ik zie het en ik voel het ook wel want mijn been doet nog steeds pijn maar het is nog niet helemaal ingedaald denk ik.

Rust

Op de dag van de operatie leek er een rust over mij heen te zijn gekomen en die is er eigenlijk afgelopen week gebleven. Tijdens de operatie was ik ook heel erg kalm en relaxed, wat het opereren een stuk makkelijker maakte voor mij en voor het behandelend team. Maar nog steeds ben ik rustig en is mijn hoofd leeg. Waar ik normaal altijd druk ben en altijd van alles moet (ook als ik ziek ben), heb ik afgelopen week maar alles over mij heen laten komen en eigenlijk alles gelaten. Ook dit is weer zoiets waar ik heel erg verbaasd over ben.

Herstel

Het herstel van mijn been gaat naar omstandigheden goed. De controle van afgelopen zaterdag was goed. Er zit nog wel veel vocht in, de wonden zijn aan het helen, een aantal stukken voelen nog verdoofd, spieren doen nog pijn en alles is nog bont en blauw. Maar ik mag niet klagen. Nou ja, er zijn natuurlijk wel dingen waarover ik klaag (zoals naar de wc gaan of in bed niet op je fijne zij kunnen liggen) maar ik ervaar het allemaal niet als heel erg vervelend.

Ongeloof

Het is vooral verwondering en ongeloof. Ongeloof dat het eindelijk zo ver is. Ongeloof hoe ontzettend kalm ik alles heb ondergaan. Ongeloof als ik naar mijn bovenbeen kijk. Verwondering over de reis die is begonnen en hoe ik mij daaronder voel. Misschien moet ik mijzelf gewoon een aantal maal heel hard knijpen om het echt te gaan geloven maar tot nu toe voelt het allemaal als een droom.

Impact

Maar goed, het leven gaat ook door en komende dagen staan in het teken van meer gaan bewegen, dingen weer oppakken en goed de balans vinden in actie en rust. Eerlijk is eerlijk, de impact van dit lipoedeem traject is best heftig. Hoe erg ik nu ook op cloud 9 zit, ik ben mij er wel bewust van dat de volgende twee operaties natuurlijk niet zo β€œperfect” hoeven te verlopen. Belangrijkste is nu dat ik zo goed mogelijk herstel en zo sterk mogelijk wordt voor de tweede operatie.

En met dingen oppakken, hoort natuurlijk ook het bloggen weer oppakken dus dat ga ik dan ook weer doen vanaf vandaag. Dank jullie wel voor jullie geduld en welcome back!

Take care!

xoxo