Selecteer een pagina

Als ik straks mijn leven op orde heb, dan ga ik er echt voor om mijn dromen te bereiken. Als ik straks 20 kilo ben afgevallen, dan kan ik eindelijk mijn leven leven. Als ik straks mijn operaties achter de rug heb, dan begint het leven pas echt. “Als ik” zijn twee woorden die ik regelmatig uitsprak op het moment dat ik door een moeilijkere periode in mijn leven ging en de volle overtuiging had dat als ik dan eindelijk alles op orde had, mijn leven echt zou beginnen en ik dan echt mijn dromen kon gaan waarmaken. Maar het leven is nu en niet straks als ik iets heb bereikt. Het leven is nu en het moment is nu om dat te doen waar ik gelukkig van word. Heel soms zet de harde realiteit over het leven je weer met beide benen op de grond en doet je beseffen dat je nu leeft.

Count your blessings

Afgelopen week kregen wij in een sneltreinvaart nieuws te horen wat je eigenlijk niet wilt horen. Ineens word je geconfronteerd met nieuws wat je doet beseffen dat het leven vergankelijk is. Ergens weet je het wel en je weet ook dat als je ouder wordt, er momenten kunnen zijn dat je met nieuws geconfronteerd wordt wat je eigenlijk niet wilt. Ergens heb je nog hoop dat het een grapje is en dat het niet waar is. Voor het eerst in 40 jaar, wist ik niet wat ik moest zeggen en ik mijn moeder moest vragen wat ik nou het beste kon zeggen. Het voelde alsof de bubbel waarin ik leefde ineens in elkaar werd geklapt en ik werd geconfronteerd met de harde realiteit van de wereld.

Ik realiseerde mij deze week heel erg goed hoe belangrijk het is om elke dag weer dankbaar te zijn voor de kleine dingen in het leven. Het was ook de week waarin ik tegen mijn grote neef uitsprak dat wij onze ouders moeten koesteren. We worden allemaal ouder en we weten allemaal dat het een keer eindig is maar daarom is het nu zo belangrijk om elkaar elke dag weer te koesteren en blij te zijn dat we nog relatief gezond zijn. Hoewel ik mijn ouders echt wel eens vervloek als ze denken dat ze nog 18 zijn en acrobatische trucjes uithalen die niet passen bij hun leeftijd. Toch besef ik mij ook dat ik er heel dankbaar voor mag zijn dat mijn ouders die trucjes nog kunnen uithalen. Pap en mam, ik weet dat jullie dit lezen maar dit is dus geen vrijbrief om je te gedragen als een 18 jarige die denkt nog heel flexibel te zijn hé. Laten we daar wel even heel duidelijk over zijn 😉

Leef het leven nu

Wat ik mij vooral deze week realiseerde is dat het leven nu is en niet morgen of als ik eindelijk eens alles op de rit heb. De dag dat ik alles op de rit heb, zal er waarschijnlijk nooit komen omdat het wellicht een hele onrealistische gedachte is en er altijd iets zal zijn wat niet conform mijn standaarden is. Maar het is geen reden om daarom mijn leven maar continue in de ijskast te stoppen en te wachten op de als het zo ver is. Het leven kan namelijk morgen gewoon over zijn door welke omstandigheid dan ook dus waarom zou je wachten tot morgen, overmorgen, volgende maand of volgend jaar omdat je dan eindelijk alles in orde hebt? Waarom zou je je leven nog langer in de ijskast zetten omdat je denkt dat als je het eenmaal op de rit hebt, het dan helemaal perfect is?

Het leven zal nooit perfect zijn en dat is niet erg. Zolang jij maar geniet van het leven en je dankbaar bent voor alles wat je hebt. Of dat nou de mensen in je leven zijn. Of je werk. Of het feit dat je een dak boven je hoofd hebt, een deken hebt waar je onder kan slapen en je in de koelkast eten hebt staan. Het leven is niet morgen maar vandaag. Nu, op dit moment en niet als je 20 kilo lichter bent of eindelijk die marathon hebt gelopen (waar je waarschijnlijk een week van moet bijkomen en je voeten nog veel langer). Soms word je door het leven met beide benen op de grond gezet en realiseer je je weer dat het leven nu is. Geniet daarom van elke minuut, vergeef jezelf voor alle domme dingen die je hebt gedaan en misschien nog wel gaat doen, stop met het streven naar het ideale leven want het leven is nu al ideaal en daar mag je dankbaar voor zijn. Just count your blessings.

Take care!

xoxo

Bron afbeeldingen: Shutterstock