Selecteer een pagina

Gisteren, terwijl het tropisch heet was, hoorde ik iemand de eerste stappen zetten door droge bladeren. Een teken voor mij dat de herfst er aan zit te komen. Waren het eerst de koudere nachten en het eerder donker worden, nu zijn er ook de droge bladeren waardoor ik weet dat de zomer aan zijn einde begint te komen. Normaal zou ik nu heel hard juichen omdat ik nooit echt wat met de zomer had maar ergens word ik er ook wel een beetje sentimenteel van want de zomer van 2019 was een andere zomer dan eerdere zomers.

Van overleven naar beleven

Tot vorig jaar had ik oprecht een hekel aan de zomer, vooral omdat ik altijd ontzettende last had van mijn benen. Zowel fysiek als geestelijk. Ik moest altijd voorzorgsmaatregelen nemen als het ging om kleding waardoor ik het ook nog eens altijd ontzettend warm had. Een terrasje pakken zat er niet in want de terras stoelen waren niet mijn vrienden. En dan was er nog de ellende van het vast houden van vocht en benen die daar volledig strak door stonden. Heel wat ongemakken die ook nog voor een boel geestelijke problemen zorgden. Menig lipoedeem lotgenoot zal zich hier waarschijnlijk in herkennen.

Mijn zomers bracht ik dan ook werkend door want op kantoor was er airco en het waren ook nog eens de rustigste maanden van het jaar dus alleen maar voordelen. Feitelijk waren de zomer maanden puur overleven voor mij. Nu een jaar na mijn operaties, kan ik eindelijk de zomer beleven en echt het grote verschil ervaren waar de liposucties uiteindelijk voor gezorgd hebben. Zo was er geen kantoor waar ik naar toe kon vluchten en werkte ik de hele zomer vanuit huis. Daagde ik mijzelf regelmatig uit door behoorlijk wat stappen te zetten en mijn lichaam te gebruiken waardoor ik het met de dag sterker voelde worden. Voelde ik mijn spieren sterker worden en zag ik mijn benen veranderen. Natuurlijk waren er best dagen dat ik last had van mijn benen maar ook op die dagen voelde het ontzettend vrij om niet meer gevangen te zitten in mijn lichaam. Die 35,5 liter vet die ik inmiddels minder mee sleep, maakten een enorm verschil.

Bye bye summer, hello autumn

Hoewel ik mij kan verheugen op de koelere temperaturen, lekker binnen zitten onder een dekentje terwijl de regen tegen je raam klettert en de nieuwe dingen die er aan komen, ben ik toch een emotionele muts nu ik mij realiseer dat de zomer ten einde begint te komen. Misschien komt dat ook wel omdat ik in een badplaats woon die in de zomermaanden bruist en leeft. Niet alleen op de mooie dagen maar ook op de minder mooie dagen is het een drukte van belang en leeft het dorp echt. Natuurlijk vervloek ik al die mensen ook wel eens maar het geeft ook een apart soort energie en ik weet dat het in de herfst- en wintermaanden toch weer anders gaat zijn.

Zomer 2019, je was goed voor mij en ik heb eindelijk deze maanden op een andere manier kunnen beleven. Misschien ook wel omdat ik mij bewust terugtrok en tijd nam voor mijzelf. Ik liep tegen nieuwe uitdagingen aan en vond het soms ook wel eens spannend (hallo voor het eerst met blote benen naar buiten). Maar toch heeft het mij weer heel veel geleerd en ik kan dan ook niet wachten op wat de zomer van 2020 gaat brengen want dan ben ik nog veel beter voorbereid. Hoewel ik nog een weekje zomervakantie in het vooruitzicht heb komende maand, wil ik je toch bedanken voor alle wijze lessen en tot volgend jaar.

Hoe was jullie zomer?

Take care!

xoxo

Bron afbeeldingen: Shutterstock