Selecteer een pagina

Happy wednesday! De eerste woensdag van 2019 en na een heerlijke kerst vakantie, begint vandaag het gewone leven weer. Hoewel ik ontzettend genoten heb van mijn vakantie, is het ook weer fijn om in het dagelijkse ritme te komen. Mocht je nu denken dat ik heel veel ga veranderen of allerlei mooie voornemens heb, dan moet ik je teleurstellen. Vandaag deel ik met jullie waarom ik niet meer doe aan goede voornemens of van alles ga veranderen omdat het een nieuw jaar is. Benieuwd waarom? Lees dan zeker snel verder.

New year, same me

Een aantal jaar geleden besloot ik ieder jaar weer dat ik op 1 januari van alles ging veranderen en ervoor ging zorgen dat het nu echt MIJN jaar werd. Uiteindelijk werd het nooit mijn jaar en was het nog moeilijker om dingen te veranderen omdat ik simpelweg niet op een goed punt in mijn leven stond. Des te moeilijker ik het had, des te sterker geloofde ik in goede voornemens en wilde ik alles omgooien. Ik dacht namelijk dat daar de oplossing in zat naar een gelukkiger en beter leven.

Na jaren van struggelen, kwam de omslag pas toen ik mij realiseerde dat geluk van binnenuit komt en ik de enige ben die verantwoordelijk is voor mijn eigen geluk. Het gaat niet om materie, het gaat niet om mijzelf compleet te veranderen als persoon en het gaat niet om wat ik denk dat de buitenwereld laat zien. Het gaat om mij en accepteren wat er nu is. Nu is wat er vandaag is en wie ik vandaag ben en daar ben ik compleet oké mee.

Do it now

Waar ik een aantal jaar geleden altijd bezig was met morgen, maandag, een nieuwe maand of een nieuw jaar en dus eigenlijk alles continue aan het uitstellen was, weet ik nu dat je op elk moment kan beginnen als je iets wilt veranderen. Het leven is nu en niet morgen of over een maand of op 1 januari. Je kan elk moment er voor kiezen om iets te veranderen. Als ik nu iets niet leuk vind aan mijzelf dan heb ik de keuze om dit direct te veranderen.

Een wijze les die ik door schade en schande heb geleerd is dat uitstellen niet helpt en eigenlijk alleen maar meer problemen veroorzaakt. Daarbij verander je er niets mee en zet je je leven on hold. Maar dat heb ik alleen maar geleerd door heel vaak vallen en weer opstaan.

Goede voornemens

Goede voornemens zijn vaak voornemens die te maken hebben met stoppen, minder doen, oplossingen zoeken voor dingen waar je tegenaan loopt en een enorme verandering van iets wat je misschien al jaren doet. Vaak begin je dan pas een paar dagen later want ja, het is nieuwjaar, er zijn nog feestjes en borrels dus dan begin je maar een week later want dan gaat het je vast lukken. Waarom? Als je iets wilt veranderen of iets meer wilt gaan doen, waarom ben je daar niet alvast mee begonnen? Waarom wachten tot een nieuw jaar? Waarom eerst de feestdagen doorkomen en allerlei excuses bedenken waarom je nu nog niet wilt beginnen?

En daarom doe ik dus niet aan goede voornemens maar begin ik nu als ik iets wil veranderen in mijn leven. Al zijn het maar kleine stapjes, elke stap is er een naar het doel wat je wilt bereiken. Dat is wat ik de afgelopen maanden dan ook heb gedaan. Ik ben begonnen met revalideren en bewegen, ik probeer een betere balans te vinden in hetgeen ik doe en wil en ik luister beter naar mijn lichaam. Alle veranderingen die ik wilde gaan doen, zijn al in gang gezet en daarom hoef ik mijzelf niet te veranderen bij de start van een nieuw jaar.

Wat zouden jullie nu willen veranderen?

Take care!

xoxo