Mind Your Step Monday: Love yourself

9f669ded98af82f6b1eafec17620c39f

Afgelopen week werd ik geconfronteerd met mijn gezondheid zoals ik gisteren al schreef. Ik dacht de onoverwinnelijke super vrouw te zijn die zichzelf wel staande wist te houden en vooral kon doorgaan. Vooral het stukje onoverwinnelijke super vrouw is hierin belangrijk. Ik heb namelijk altijd de veronderstelling gehad dat ik die S op mijn borst had staan en niets mij klein kon krijgen. Hé, groot denken mag. Alleen dacht mijn lijf daar anders over. Niet dat ik het daar mee eens ben maar goed, eigenwijs blijf ik wel :).

778ca9b9de666c7da2cb4a75614783ed

Het thema van afgelopen week was dan ook “wees lief voor jezelf”. Ik voelde mij eigenlijk alleen maar schuldig en stom dat ik toe gaf aan mijn lichaam want ik hoorde gewoon op kantoor te zijn. Dat is waar ik hoor te zijn doordeweeks en niet thuis op de bank. Het waren dan ook mijn behandelende artsen die zeiden “het is nu tijd om lief te zijn voor jezelf”. En daar zat ik dan als 37 jarige self-proclaimed super woman die moest toegeven dat zij eigenlijk niet zo goed wist wat lief zijn voor jezelf dan precies inhoudt. Ik weet niet beter dan werken, doorgaan, niet opgeven, kop omhoog houden maar vooral blijven doorgaan (voor de mensen van mijn leeftijd .. hoor je hier Barry Stevens in door met zijn vooral doorgaan?). Ik weet gewoon niet beter. Ik weet dat je niet zeurt als je je niet lekker voelt of pijn hebt en dan vooral doorgaat. Ik weet dat als je het druk hebt, je dan soms een avondje rust in moet lassen maar dat je vooral doorgaat. Ik weet dat als je je leven wilt opbouwen en het succesvol wilt opbouwen, dat je dan vooral doorgaat en er energie en tijd insteekt. Vooral doorgaan is eerder mijn motto dan lief zijn voor jezelf. Ik dacht dat doorgaan, je leven opbouwen en investeren in je eigen succes, lief zijn voor jezelf is.

ae76ea0f69cd274560028b2a5f4aa872

Tot ik zondagochtend naar mijn vision board stond te kijken en daarop allemaal kreten zag staan als “you you you”, “ware liefde is liefde voor jezelf”, “kwetsbaar durven zijn” en “volg je hart”. Dus ergens was ik in januari hier al mee bezig in mijn hoofd en wist ik wel dat het een punt was om aan te werken. Plus het feit dat mijn Pinterest begin scherm afgelopen maanden continue overliep van artikelen over houden van jezelf en lief zijn voor jezelf. Ja mensen, i got the hint. Ik weet dat het tijd voor verandering is en dat die verandering inhoudt “LIEF ZIJN VOOR MIJZELF”. I get it. Ik snap hem. Hij is doorgedrongen. De vraag is alleen: wat houdt lief zijn voor mijzelf dan in? Wat heb ik nodig en wat wil ik als het gaat om mijzelf. Vragen die ik altijd lekker weg duwde want dat was eng want het gaat over mijzelf. Maar het is duidelijk en er is geen ontkomen meer aan, de komende maanden van 2016 staan in het teken van lief zijn voor mijzelf en uitvinden wat lief zijn voor mijzelf inhoudt. Ik had alleen gehoopt dat iemand mij een handleiding had gegeven toen ik die kreten op mijn vision board plakte ;-).

Wat houdt lief zijn voor jezelf voor jullie in? Wat is jouw ultieme lief zijn voor jezelf tip?

Take care en wees lief voor jezelf ;-)!

xoxo

Follow my blog with Bloglovin

, , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

8 Responses to Mind Your Step Monday: Love yourself

 1. MARIJKE 25 juli 2016 at 11:02 #

  Wat vervelend om te horen dat het even wat minder gaat. Lief zijn voor jezelf is voor mij inderdaad rust nemen als dit nodig is. En als je dan toch op die bank zit, proberen om er van te genieten, film kijken en wat lekkers te eten. In plaats van je schuldig voelen dat je op die bank moet zitten.. Klinkt makkelijk maar is natuurlijk heel lastig!

  • pluseenbeetje 25 juli 2016 at 18:17 #

   Het is inderdaad lastig. Helemaal als je ook nog met een schuldgevoel te kampen hebt want “je hoort toch op kantoor te zijn”. Maar goed, hopelijk kan ik dat snel loslaten en kan ik snel mijn energie weer terugkrijgen. Dank je wel voor je reactie! x

 2. Saskia 25 juli 2016 at 19:19 #

  Vervelend om te horen. Het is altijd moeilijk om voor jezelf te kiezen, ik doe het zelf ook te weinig en probeer het steeds meer te doen.

  • pluseenbeetje 27 juli 2016 at 14:14 #

   Het is onwijs lastig. Je zit in een soort stramien van doorgaan. Maar dit is wel een goede waarschuwing voor mij.

 3. Anita 25 juli 2016 at 19:20 #

  Ten eerste: ik houd van het eerste plaatje, heb deze een jaar lang in mijn agenda gehad om mijzelf eraan te herinneren lief voor mezelf te zijn!
  Voor onszelf zorgen en lief zijn voor jezelf is zo onwijs belangrijk maar tevens zo moeilijk. We zijn te hard voor onszelf en gaan inderdaad maar door. Ik heb meer aandacht voor mijn gedachten, oordeel minder en verwijt mijzelf niet voor de gevoelens die ik heb. En probeer er ook steeds meer naar te handelen. Schreef er ooit een artikel over ‘voor jezelf zorgen’

  • pluseenbeetje 27 juli 2016 at 14:14 #

   Ik ga het artikel even op je blog opzoeken. Je hebt helemaal gelijk over het hard zijn voor jezelf. Lastig om dat los te laten.

 4. Lesley 26 juli 2016 at 05:47 #

  Heb hier ooit iets over geschreven. Bij mij is lief zijn voor jezelf the key naar een gelukkig leven. Ik haatte mezelf op een bepaald punt echt heel erg. Maar waarom? Langzaam aan met behulp van de psych heb ik tips gehad om van mezelf te houden. Het is niet makkelijk maar mijn key tip is loslaten en lief zijn voor jezelf zoals je dat ook bent voor anderen. Het gaat je vast en zeker lukken! Het voelt misschien ego in het begin maar geloof me als je lief bent voor jezelf is het leven zoveel makkelijker xx

  • pluseenbeetje 27 juli 2016 at 14:13 #

   Thx voor de tip! Ik ben vooral heel streng voor mijzelf en dat is mijn grootste struikelblok. Ik ga het proberen. xx

Geef een reactie