Selecteer een pagina

1d5171b0cf7e0b288b429b111f1fdbe2

Augustus is vakantie tijd en waarschijnlijk is half Nederland dat dan ook aan het doen. Hopelijk in het buitenland want het weer hier is niet echt om te juichen. Vakantie is genieten, bijkomen en vooral heel veel relaxen en leuke dingen doen maar hou je dan vast aan je fit regime of laat je dit tijdens de vakantie juist een beetje los? Vandaag wat tips om een healthy maar toch gezellige vakantie te hebben. 

936db342106461349964476d6fc299ac

  • Creëer een routine die je overal kunt doen. Misschien zijn er oefeningen die je graag doet zoals lunges, push ups, squats of sit ups, die kun je overal ter wereld doen. Of het nou je hotelkamer, appartement of op de camping is, altijd is er wel een plekje te vinden waar je je oefeningen kunt doen. Misschien loop je wel graag hard en kun je meteen van de mogelijkheid gebruik maken om de omgeving te verkennen. Win win situatie 😉
  • Probeer je zoveel mogelijk aan je planning te houden en check hoe je je eet momenten kunt in plannen waar je ook bent. Ga je een dagje uit, zorg dan dat je in ieder geval flesjes water en snacks bij je hebt zodat je zoveel mogelijk zelf een keuze kunt maken. Ook al ben je in het buitenland en zit je in een hotel, je hebt altijd een keuze als het gaat om eten. Maar ook voor je trainingen is het belangrijk om het juiste moment in te plannen want je wil natuurlijk niet op het heetste moment van de dag nog je oefeningen gaan doen.
  • Hydrateren. In de zomer kan het meestal erg warm worden, helemaal als je lekker in het buitenland bent. Zorg er dus voor dat je jezelf goed blijft hydrateren. Uiteraard veel drinken maar ook lekker veel fruit eten wat veel water bevat zoals aardbeien, grapefruit en watermeloen.
  • Maak gebruik van de mogelijkheden die er zijn. Heb je een zwembad bij je hotel, ga dan lekker baantjes trekken. Is er een leuke boulevard of strand, ga dan lekker een wandeling maken. Ben je op een city trip, kijk dan naar de mogelijkheid of je de stad misschien kunt verkennen op de fiets. Ik weet dat je in Parijs en Berlijn fietsen kunt huren om door de stad te fietsen en de toeristische trekpleisters te bezoeken.
  • Wees lief voor jezelf en geniet. Het is zomer en misschien wel vakantie dus geniet en maak er een geweldige tijd van. Wees niet te streng voor jezelf.

165cbae30205076d8082fbcc51e02f9a

En weet je, soms is het niet erg als je een beetje afwijkt van je routine. Je hebt het hele jaar hard gewerkt voor je vakantie dus genieten moet op nummer 1 staan van je lijstje. Dus geniet volop en doe heel veel leuke dingen.

Zijn jullie al op vakantie geweest? Hebben jullie je toen aan je fit routine gehouden of heb je het even laten varen?

Take care!

xoxo

Follow my blog with Bloglovin