Selecteer een pagina

4d8ed7a3ea4e6ca0a330b85540a4f4f0

Vandaag is het 1 mei. Het begin van een nieuwe maand en de dag van de arbeid die in heel veel landen nog gevierd wordt. Wij als familie hebben vandaag onze eigen feestdag want precies 48 jaar geleden trouwden mijn ouders op 1 mei. Ja, dat lees je goed .. 48 jaar geleden en al meer dan 50 jaar bij elkaar. Tegenwoordig iets wat een unicum is en wat ik zelf waarschijnlijk niet eens meer ga halen aangezien ik tot op heden nog niet zo lucky in de liefde ben geweest. Maar als je ouders hebt die al ruim 50 jaar bij elkaar zijn, dan zijn er natuurlijk wel een aantal liefdeslessen die je in de loop der jaren hebt geleerd en de lessen die ik geleerd heb, deel ik vandaag met jullie.

20170430_135624

Wees elkaars beste vriend

Deze wijsheid komt overigens van mijn vader en heeft hij mij diverse malen op het hart gedrukt. Een relatie laten slagen doe je samen. Het is samen geven en nemen en ervoor zorgen dat je samen altijd op dezelfde plek weer terecht komt. Je doet het samen en wees daarom altijd elkaars beste vriend. Ook in de moeilijke tijden. Always have each others back.

Verwachtingen uitspreken

Een relatie kan niet slagen als je niet met elkaar praat en je gevoelens uitspreekt naar elkaar. Het is daarom ook belangrijk om elkaar altijd te laten weten wat je wilt, wat je dwars zit en wat je voelt. Alle dingen die er rond dwarrelen in je hoofd en hart aan de ander te laten weten. Wees af en toe een zeur maar gooi er wel uit hoe je je voelt. Dit zorgt er ook voor dat je altijd op de hoogte bent van wat er bij de ander speelt. Niet praten en gevoelens uitspreken is volgens mij een van de belangrijkste oorzaken waarom relaties stranden.

Investeren

Een relatie doe je samen en het is ook de bedoeling dat je allebei investeert in de relatie. Een oud werkgever van mij vergeleek relaties (in dit geval dus een zakelijke relatie) als een bankrekening waarop je allebei evenredig moet storten om ervoor te zorgen dat de rekening in balans blijft. Als de een meer opneemt van de rekening dan zal je de relatie onder de loep moeten nemen en kijken waarom dit gebeurt. Investeren in elkaar zit hem vaak in de kleine dingen: luisteren als de één een moeilijk moment heeft, af en toe een bloemetje of een kleinigheidje meenemen of gewoon iets gaan doen wat de ander ontzettend leuk vindt en jij misschien niet.

Vrij laten

Ook al zit je samen in een relatie, elkaar loslaten en de ruimte geven is belangrijk. Mijn ouders hebben elkaar altijd de ruimte gegeven om zichzelf te ontwikkelen en hun eigen dingen te doen. Ik denk ook dat het belangrijk is om elkaar de vrijheid en ruimte te geven om soms gewoon even te doen waar jij zelf de behoefte aan hebt en zo je eigen dingen te kunnen blijven doen waardoor je dicht bij jezelf kan blijven.

Respect

Het allerbelangrijkste is het hebben van respect voor elkaar en elkaars gedachten of meningen. Iedereen is anders en soms is dat wel eens moeilijk in een relatie om mee om te gaan. Maar heb respect en begrip voor de ander zijn mening of gevoel, ook al ben je het er niet altijd mee eens. Respecteer de persoon voor wie hij/ zij is en laat hem in zijn waarde.

Wat is volgens jullie het succes tot een goede relatie? Wat vinden jullie het allerbelangrijkste in een relatie?

Take care!

xoxo

Follow my blog with Bloglovin