Mind Your Monday: Be your own guru

07564d2cdb10a9e3d9d86d2d497503d5

De afgelopen maanden heb ik veel adviezen en tips gekregen hoe om te gaan met de diagnose die ik kreeg en de problemen waar ik tegenaan liep. Een heel scala aan poedertjes, drankjes, voedingsmiddelen, boeken, therapieën, olietjes en adviezen kwamen voorbij. Goedbedoeld en ontzettend lief maar uiteindelijk moest ik er zelf achter komen wat er voor mij ging werken. In een wereld waarin er een heleboel zelfhulp methodes en self proclaimed guru’s zijn, zie je soms door de bomen het bos niet meer maar is het allerbelangrijkste om je eigen guru te worden. Iets wat de dames van Fitgirls maar ook een van mijn creatieve inspiratie bronnen Lou Niestadt al een hele tijd roepen: Be Your Own Guru.

It’s all about you

3bee66a7ba6e43f778b8e6aa0e7bc03d

Als je iets wil veranderen, dan ben jij de enige die dat kan doen en ook alleen op jouw eigen manier. Alleen jij weet wat je kan handelen. Alleen jij weet hoe je dit kan aanpakken. Alleen jij weet wat jouw lichaam nodig heeft. Alleen jij weet hoe ver je kunt gaan of wanneer je te ver gaat. Alleen jij weet wat er in je hoofd omgaat. Alleen jij kan met medici, hulpverleners en trainers overleggen. It’s all about you.

Jij bent anders

31e80f07eded4afd90bf55251c109b87

Het is geweldig om te zien hoe anderen verandering doorzetten en daar succesvol in zijn. Maar vergeet niet dat zij hebben gevonden wat voor hun werkt. Zij weten wat hun lichaam aan kan, verdraagt en nodig heeft. Zij hebben de angel uit hun probleem weten te trekken en de juiste manier van leven gevonden. Natuurlijk is dit ontzettend inspirerend en gaaf maar dit is wat voor hen heeft gewerkt. Jouw lichaam is anders. Jouw hoofd is anders. Jouw leven is anders. Natuurlijk kun je proberen hetzelfde te doen maar tegelijkertijd kan je dan tegen een heleboel frustraties en boosheid aanlopen omdat het niet lukt.

Verandering

3c3fcc3f2c01aa5b8f9d7a1d53036558

Het klinkt misschien heel makkelijk zoals ik het nu opschrijf maar het is niet makkelijk. I get it. Als je wil afvallen, dan zal je iets in je leven moeten veranderen in je manier van leven. Als je geconfronteerd wordt met een chronische ziekte, dan zal je iets in je leven moeten veranderen om hiermee om te kunnen gaan. Als je iets anders in je leven wilt veranderen of aanpakken, dan zal je iets in je leven moeten veranderen om dit te kunnen behalen. Believe me, ik weet hoe moeilijk en frustrerend het is (de talloze keren dat ik vloekend de dag door kwam zijn inmiddels niet meer te tellen) maar alleen jij kan die verandering in werking zetten. Alleen jij kan er voor zorgen dat er daadwerkelijk wat gaat veranderen. Alleen jij weet wat je nodig hebt.

Be your own guru

8b949e74b24e0c238b3d9aff97b12c78

Hoe goed bedoeld de adviezen van anderen ook zijn, volg je hart en luister naar je lichaam. Omarm jezelf en alles wat je nodig hebt om dat doel te behalen wat je voor ogen hebt. Wees lief voor jezelf. Laat je inspireren door mensen die je zijn voor gegaan maar bepaal je eigen weg en doe wat goed voelt voor jou. Be your own guru!

Volgen jullie je eigen weg? Door wie laten jullie je inspireren?

Take care!

Xoxo

Follow my blog with Bloglovin

 

, , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

10 Responses to Mind Your Monday: Be your own guru

 1. Eva 27 februari 2017 at 07:10 #

  En zo is het. Je bent een kanjer Marije. Respect. Ik ben blij dat ik je beter heb leren kennen.. een beetje dan.. tijdens de hydro enzo! Ik hoop dat we snel een keer kunnen afspreken! Liefs XoXo

  • Marije Strobos 27 februari 2017 at 20:30 #

   Dank je wel lieverd! Ben ook blij dat ik jou beter heb leren kennen. We gaan zeker nog heel vaak afspreken. Xx

 2. Romy 27 februari 2017 at 08:09 #

  Wat een ontzettend mooi geschreven stuk! Dit is ook iets wat ik zelf heb ervaren. Ik heb vaker hulp gekregen en wachtte dan steeds af totdat iemand mijn situatie zou verbeteren en mijn dachten zou omgooien. Maar uiteindelijk ben ik toch echt zelf de enige die daadwerkelijk verandering kan aanbrengen in mijn leven.

  • Marije Strobos 27 februari 2017 at 20:29 #

   Klopt helemaal. Ik had ook altijd de hoop dat iemand een kant en klare oplossing had maar zo werkt het helaas niet

 3. Nesrin 27 februari 2017 at 12:29 #

  Scherp en raak gesproken. Goed naar jezelf luisteren is ontzettend belangrijk, ik denk dat we allemaal diep van binnen weten wat goed voor ons is alleen is het soms door alle ruis moeilijk om de boodschap goed te horen.

  • Marije Strobos 27 februari 2017 at 20:28 #

   Denk dat je daar helemaal gelijk in hebt. We weten het echt wel maar er zijn zoveel impulsen en ruis van buitenaf

 4. Darina 27 februari 2017 at 14:22 #

  Prachtig geschreven Marije! Dit raakt me echt. Naar jezelf luisteren is een van de belangrijkste dingen…de rest komt wel..

  • Marije Strobos 27 februari 2017 at 20:27 #

   Dank je wel ????

   Naar jezelf luisteren is het allerbelangrijkste wat er is. Daar ben ik wel achter gekomen de laatste maanden

 5. Josine 28 februari 2017 at 07:18 #

  Goed geschreven! Heb je je weg ook kunnen vinden? Het lijkt erop alsof ik de mijne langzamerhand heb ontdekt.. liefs josine

  • Marije Strobos 1 maart 2017 at 20:44 #

   Ik ben hem langzaam aan het ontdekken maar dat gaat wel lukken. Ik heb er vertrouwen in :). Goed dat jij hem al hebt ontdekt. xx

Geef een reactie