Selecteer een pagina

Sinds ik een abonnement op Netflix heb, heb ik de Spaanse series ontdekt. Spanje heeft sowieso een speciaal plekje in mijn hart en het is een van mijn favoriete vakantielanden. Ik hou van de taal, de mentaliteit, het weer en natuurlijk het eten. Maar ik vind het dus echt heerlijk om nu Spaanse series te kijken omdat ze net even wat anders zijn dan Nederlandse series en natuurlijk de knappe Spaanse acteurs (het oog wil immers ook wat). Plus dat het een mooie kans is om wat Spaans te leren. Ooit heb ik mijn Frans verbeterd dankzij het kijken van Franse programma’s en series dus wie weet helpt mijn obsessie voor Spaanse series dit keer ook wel om mijn Spaans te verbeteren.

La casa de papel

Mijn absolute favoriet van dit moment. Een serie die ik eigenlijk een beetje heb genegeerd net zoals dat ik dat deed met Game of Thrones en toen ik eenmaal ging kijken hooked was. Een geniale serie met een goed verhaal waar je gewoon naar wilt blijven kijken. Hoewel de serie natuurlijk draait om criminelen, heeft elk karakter wel iets wat mij aantrekt. Ik kan dan ook niet wachten tot seizoen 4 online komt, ondanks dat seizoen 3 net pas online staat.

Elite

Spaanse rijkeluiskindjes die een luxe leven leiden en zo hun eigen problemen hebben gecreëerd. Enigzins vergelijkbaar met Gossip Girl qua rijkdom, verhaallijn en de problemen waar ze tegenaan lopen maar de Spanjaarden doen er dan net nog een schepje bovenop. Een aantal van de acteurs kun je ook terugvinden in La Casa de Papel. Geen vergelijkbare serie als La Casa de Papel maar als je van Gossip Girl houdt, zeker een aanrader. Seizoen twee komt in september online.

La Casa des Flores

Helaas staat er van La Casa des Flores nog maar één seizoen online maar als ik de berichten mag geloven, komt er snel een volgend seizoen. Weliswaar een Mexicaanse serie maar in soort gelijke stijl als de andere series die ik graag kijk. Een duistere comedy die draait om de familie De La Mora die al jaren een prestigieus bloemenhuis hebben en redelijk op stand leven. Geen gewone familie want ieder familie lid heeft zo zijn duistere kant en het is meteen duidelijk dat het plaatje aan de buitenkant niet altijd de realiteit is.

Las Chicas de la Cable

Wederom zo’n serie die ik een tijdje links heb laten liggen en pas onlangs ben gaan kijken. Een serie die speelt in de 20’er jaren waarin het Spaanse telefoonbedrijf zijn opmars maakt en er dames nodig zijn om de telefoonlijnen te beheren. Eigenlijk in de lijn van alle Spaanse series, ieder karakter heeft zo zijn eigen verhaal en daar kom je langzaam achter als je de serie gaat kijken. Natuurlijk bevat deze serie ook weer de nodige drama’s die je eigenlijk alleen op zijn Spaans kunt laten zien.

Vis a Vis

De Spaanse variant van Orange is the New Black en voor mijn gevoel heel veel overeenkomsten ook met Orange is the New Black. Blanke, blonde vrouw komt in de gevangenis terecht en loopt tegen de regels die gelden in de gevangenis op. Vis a Vis is wel wat donkerder dan Orange is the New Black want in de eerste aflevering wordt er meteen iemand vermoord. Ook in Vis a Vis is er een actrice van La Casa de Papel terug te vinden.

Kijken jullie wel eens Spaanse series?

Take care!

xoxo

Bron stockafbeelding: Shutterstock

Bron trailers: Netflix