Selecteer een pagina

Gisteren is er officieel bekend gemaakt dat ik zal toetreden tot het bestuur van de patiënten vereniging voor lymfoedeem en lipoedeem patiënten: NLnet. Iets wat ik zelf al een paar maanden geleden wist maar tot nu toe niet bekend kon maken. Waar ik vorig jaar nog een solo strijd aan het leveren was, mag ik nu namens de patiënten vereniging de portefeuille lipoedeem gaan behartigen en heb ik voor mijzelf een enorme stap gezet. Een stap waar ik zelf enorm trots op ben om meerdere redenen en die deel ik graag vandaag met jullie.

Doel in het leven

Eind 2017 ben ik voor het eerst begonnen als vrijwilliger bij NLnet in de support groep Noord Holland waar wij jaarlijks twee bijeenkomsten organiseren voor lotgenoten. Bijeenkomsten waar ik zelf ontzettend veel aan heb gehad. Niet alleen om met lotgenoten in contact te komen maar ook omdat ik mij voor het eerst niet meer alleen voelde in het ziek zijn en een lichaam hebben dat anders was. Voor het eerst zag ik vrouwen die net zoals ik waren en een lichaam hadden dat op de mijne leek. Op dat moment was ik zelf nog enorm in strijd met de diagnose die ik had gekregen en een lichaam dat anders was. Ik was een brok emoties en zat vol tegenstrijdigheden. Niet wetende wat voor enorme veranderingen ik nog tegemoet zou gaan de jaren daarna.

Na mijn laatste operatie, toen alle spanning weg viel, realiseerde ik mij dat ik een nieuw doel nodig had in mijn leven. Waren het eerst de operaties en de strijd die ik moest leveren met de zorg verzekering, toen dat allemaal achter de rug was voelde het leeg. Daarom koos ik voor “go” als mijn one little word voor 2019. Het was tijd dat ik weer een doel in mijn leven ging vinden en ik wist ook dat ik in het verleden heel veel kansen voorbij had laten gaan omdat ik dacht dat ik het toch niet kon/ niet de moeite waard was of afgewezen zou worden door mijn lichaam.

Leap of Faith

Toen ik de vacature voor bestuurslid lipoedeem voorbij zag komen (en ook nog eens door verschillende mensen in het bericht werd getagd), wist ik dat dit een once in a lifetime kans zou zijn om alle gevoelens die ik had over mijn verleden, los te kunnen laten. Maar het was ook een leap of faith want zou ik het wel kunnen, ben ik wel gekwalificeerd genoeg voor zo’n positie en kan ik het emotioneel wel aan na mijn reis in 2018. Dit keer liet ik mijn twijfels en angsten niet beslissen maar nam ik de stap en solliciteerde. And look what happend!

Ik zet een nieuwe stap in mijn vrijwilligerswerk die mij de kans geeft om ervaring op te doen op een ander niveau dan ik tot nu toe heb geopereerd. Iets wat ik nog steeds spannend vind maar wat ik wel en moet doen. Niet alleen voor mijzelf maar ook voor alle andere vrouwen die te maken krijgen met lipoedeem en hun eigen strijd moeten leveren met de maatschappij. Ik ben ontzettend dankbaar dat ik dit nu mag doen en dat ik mijn reis die in 2018 begon mag voortzetten. Een stap in mijn zelf ontwikkeling maar ook om mijn twijfels en angsten die ik jarenlang heb gehad van mij af te schudden. Loskomen van de verlegen en onzekere Marije.

Take care!

xoxo

Bron stock afbeelding; Shutterstock