Selecteer een pagina

092e16917696ebb2882c39a1bd808099

Ineens was daar de “Miracle Morning Routine” van Hal Elrod. Een boek wat gaat over hoe je je ochtenden zo goed mogelijk kunt beginnen om een succesvolle dag te hebben. De afgelopen weken ben ik mij gaan verdiepen in wat nou een goede ochtend routine is om je dag zo goed mogelijk te starten en wat doen succesvolle mensen zoals Richard Branson, Bill Gates en Anna Wintour om hun dag te beginnen. Een goede start van je dag brengt je namelijk heel veel en heel veel succesvolle mensen zweren bij hun ochtend routine. Een goede morning routine zorgt er namelijk voor dat je lichaam en geest in een positieve staat is en is voorbereid op de dag.

0948cedd5f8a667620b2b1c33c3f1a0c

Wat is een goede ochtend routine?

Er is geen kant en klare ochtend routine die voor iedereen gaat werken. Here I said it. Iedereen is anders, ieders leven is anders en iedereen zal een andere mate van prioriteiten in de ochtend hebben. Het gaat erom dat jij je goed voelt bij je ochtend routine, het in je leven past en dat je hierdoor meer energie en positiviteit krijgt om de dag door te komen. Richard Branson staat bijvoorbeeld elke dag om 5 uur op om zijn dag te beginnen met een aantal oefeningen, een gezond ontbijt en tijd om met zijn familie door te brengen. Isabel Marant begint haar dag met het zwemmen van 35 baantjes omdat dit haar de gelegenheid geeft om even te ademen voordat haar drukke dag begint en haar dag aan te kunnen.

Hoe creëer je een goede ochtend routine?

De belangrijkste vraag die je jezelf gaat stellen is natuurlijk:  “welke activiteiten in de ochtend zorgen ervoor dat jij je goed voelt?”

Voor iedereen zal dit anders zijn want de een voelt zich goed bij een ochtend routine waar beweging en een gezond ontbijt centraal staat, terwijl de ander zich goed voelt bij yoga/ meditatie/ affirmaties en de derde zich goed voelt bij het lezen van een motiverend boek/ morning pages/ het opschrijven van je doelen van die dag. Het verschilt per persoon en het belangrijkste is dat jij de routine vindt die bij je past. Victoria Beckham en Michelle Obama staan allebei elke dag een half uur eerder op om ME-time te hebben voordat hun drukke dagen beginnen en kunnen zich hierdoor daarna compleet op hun gezin focussen. Oprah Winfrey en Russell Simmons beginnen hun dag met mediteren en Bill Gates begint zijn dagen met lezen om zichzelf te motiveren, inspiratie en kennis op te doen.

De tweede vraag die je jezelf gaat stellen is: “hoeveel tijd heb ik elke morgen om aan mijn routine te besteden?”

Als jij 10 minuten per ochtend wil besteden aan je morning routine dan zet je je wekker 10 minuten eerder. In 10 minuten kan je namelijk al heel veel gedaan krijgen. Het belangrijkste is dat je een afspraak met jezelf maakt en je hier ook aan houdt. Anna Wintour staat elke morgen om 5.45 op de tennisbaan om een uur te tennissen en heeft dus een uur voor zichzelf voordat haar dag begint.

Stap 3 is natuurlijk: BEGIN!

De voordelen van een goede ochtend routine

Een goed begin van de dag zorgt ervoor dat je vol energie en gemotiveerd je dag begint. Door de dag goed te beginnen, heb je automatisch een productievere en positievere mindset. Daarnaast stelt het je in de gelegenheid om doelen te stellen en bewuster bezig te zijn met deze doelen. Het geeft je ook de gelegenheid om zo gefocust de dag door te komen.

6d73147c13f2f6c1a517e146172a721b

Afgelopen weken ben ik er wel achter gekomen dat alle succesvolle mensen een morning routine hebben en daar ook echt tijd en energie insteken. Het gaat erom dat je elke dag met dezelfde intentie start en dus een investering doet in jezelf. Jezelf motiveren om alles uit je dag te halen en je dag zo goed mogelijk te beginnen. De komende maanden wil ik mij dan ook gaan focussen op het creëren van mijn eigen morning routine om mijn dagen nog bewuster en positiever te beginnen. Uiteraard zal ik jullie hiervan op de hoogte houden.

Heb jij een morning routine waar je bij zweert? Wat is het belangrijkste dat jij in de ochtend doet?

Take care!

xoxo

Follow my blog with Bloglovin