Selecteer een pagina

2c8516966b5c15b28342baea4908734a

Een van mijn doelen voor 2017 die als een rode draad door het jaar zal gaan is zelfliefde. Er vallen een heleboel zaken onder zelfliefde maar een van die dingen is voor mij goed zorgen voor mijn lichaam en dus af en toe een wellness moment. Nu komt wellness in heel veel vormen en staan er een aantal op mijn verlanglijstje om dit jaar te gaan doen. Denk aan sauna, massage en een gezichtsbehandeling. Maar ook floaten stond op mijn lijstje en ik besloot het jaar af te trappen met een floating sessie. Ik ging hiervoor naar Blitz Wellness in Heemstede waar zij speciale float kamers hebben. Vandaag deel ik met jullie of het mij bevallen is.

Wat is floaten?

b

Floaten is zondere enige inspanning, ontspannen en gewichtloos drijven op zout water. Misschien ben je wel eens bij de dode zee geweest en heb je ervaren hoe het is om op zout water te drijven. Floaten is hetzelfde maar dan in een afgesloten cabine. Het zout wat hiervoor gebruikt wordt is Epsom zout ofwel magnesiumsulfaat. Epsom zout is rijk aan magnesium en dit is erg goed voor de gezondheid. De opname van magnesium gaat het beste via de huid en floaten draagt hieraan bij. Het water in de floating tank is op lichaamstemperatuur.

Effecten van floaten?

c

Er zijn veel onderzoeken geweest en deze hebben verschillende voordelen van floaten bewezen. De belangrijkste is natuurlijk dat floaten een ontstressende werking heeft. Door het drijven op water is het mogelijk om de stress uit je lichaam te laten vloeien. Doordat het in een afgesloten cabine gebeurt, kun je jezelf ook afsluiten van alle prikkels van buitenaf en optimaal genieten van de rust. Een floatsessie staat gelijk aan 5 uur slaap. Daarnaast draagt floaten bij aan een betere bloedsomloop, verlaagt het hoge bloeddruk en helpt het om het lichaam te ontspannen.

Mijn ervaring

a

Ik vond het best een beetje spannend om te gaan floaten, to be honest. Ik had dit nog nooit gedaan en ik wist ook niet of het mij zou gaan lukken om te gaan ontspannen. Gelukkig werd ik erg hartelijk ontvangen bij Blitz Wellness, kreeg een goede uitleg en kon daardoor al een beetje ontspannen. Bij Blitz hebben ze speciale floating kamers en dus niet de befaamde tanks die je vaak voorbij ziet komen. Je ligt er in een heerlijk bad met ontspannende muziek en lichten (die je overigens zelf kunt uitzetten voor totale afsluiting) totaal afgesloten van de buitenwereld en alle prikkels. Ik moest er even inkomen en mijzelf ook echt geruststellen om te ontspannen maar toen ik mijzelf er uiteindelijk aan had overgegeven, ging het vanzelf en was het heerlijk. Na 45 minuten kwam ik er ontspannen en met een redelijk leeg hoofd uit. Mijn lichaam voelde goed en relaxed aan. Ik ging met een zeer goed gevoel de deur uit en wil het zeker op regelmatige basis gaan doen. Nu was het natuurlijk nog wel een beetje spannend omdat ik het nog nooit eerder had gedaan maar ik denk dat het ontspannen een volgende keer een stuk makkelijker zal gaan. En wie weet boek ik er dan meteen een massage bij. Zeker voor herhaling vatbaar!

Wat is jullie ultieme ontspan moment? Zijn jullie wel eens wezen floaten?

Take care!

Xoxo

Bron: Blitz Wellness

Follow my blog with Bloglovin