Selecteer een pagina

Happy 1st of oktober! Het laatste kwartaal van 2018 is nu echt begonnen en over drie maanden is het alweer 2019. Ik kijk nu al terug op een bizar maar geweldig 2018. Maar goed, voordat ik op de zaken vooruit ga lopen en al ga terugblikken, is het nu eerst tijd om terug te blikken naar afgelopen september en wel in de vorm van mijn favorieten van deze maand. Benieuwd wat mijn favorieten waren in september 2018, lees dan snel verder.

Favoriete moment

Het klinkt misschien een beetje gek om te zeggen maar de liposuctie voor de lipoedeem in mijn rechter bovenbeen was toch wel het absolute favoriete moment van deze maand. Het was ontzettend pijnlijk en ik heb er echt ontzettend veel last van gehad maar toch is het mijn favoriete moment. Deze operatie heeft er namelijk voor gezorgd dat ik mijn bewegingsvrijheid nu echt terug heb en ik eindelijk weer kan kijken naar de toekomst.

Goed, ik ben pas 4 weken in herstel en ben nog niet volledig hersteld maar toch, ik kan niet zeggen wat deze operaties nu al voor mij betekenen na jaren zeulen met enorme benen.

Favoriete muziek

Geen twijfel over mogelijk maar de remake van Abel’s “Onderweg” door Frenna & Lil’Kleine: Verleden Tijd.

Ik ben van de leeftijd dat je het liedje van Abel nog kent en dan is de remake van Frenna & Lil’Kleine wat mij betreft echt geweldig.

Favoriete boek

Afgelopen week las ik in 1 dag “Confrontatie!” van Esther van der Ham uit. Ik las de eerste twee delen eerder dit jaar en toen ik “Confrontatie!” bij de bibliotheek zag liggen moest ik hem wel meenemen. Normaal gesproken vind ik vaak dat een vervolg toch minder is dan het eerste boek maar morgen kunnen jullie lezen wat ik van “Confrontatie!” vond.

Favoriete serie

Met stip op nummer 1 deze maand: The Handmaid’s Tale. Oh my god, wat een geweldige serie. Niet in de positieve zin want het verhaal is behoorlijk ziek maar wat is deze serie ontzettend goed zeg. De acteurs, de symboliek, de muziek keuze en de manier van filmen. Hoewel ik regelmatig heb weg gekeken omdat ik het te gruwelijk vond, vind ik het wel een briljante serie en ik kan niet wachten tot het volgende seizoen.

Favoriete film

Deze maand keek ik ook weer niet erg veel films. Om precies te zijn keek ik 1 film: Nappily Ever After op Netflix.

Een film met een duidelijke boodschap als het gaat om schoonheidsidealen en waarin de makers duidelijk willen laten zien dat je je zelfbeeld niet hoeft te spiegelen aan een schoonheidsideaal uit je jeugd. Dat je veel meer bent dan alleen je schoonheid en dat je binnenste misschien wel belangrijker is dan je uiterlijk.

Favoriete eten

Sinds de eerste operatie in juli heb ik een beetje een obsessie met biefstuk. Ik weet niet wat het is maar het lijkt wel of sinds ze de vet cellen hebben verwijderd, ik alleen nog maar trek heb in biefstuk. En deze maand kwam ik er nog steeds niet van af.

Hoewel ik ook experimenteerde met zoete aardappel stamppotjes en daar hele lekkere varianten van maakte, lag er toch vaker een biefstuk op mijn bord.

Favoriete fashion item

Deze is echt heel erg lastig omdat ik het overgrote deel van de maand gewoon in comfortabele home outfits liep en eigenlijk bijna niet in mijn “gewone” kleding

Ik ontdekte een lange zwarte blouse en een jurkje die ik al heel lang in mijn kast had hangen maar niet goed kon stylen door mijn benen. Daar was ik blij mee. Ik kon eindelijk mijn boots weer aan. Daar was ik ook blij mee. Maar ik denk toch dat ik ga voor mijn zwarte leren jasje wat ik eindelijk weer aan kon omdat het kouder werd. Misschien een beetje saai maar ik merk heel erg dat ik moet wennen aan mijn nieuwe lichaam als het gaat om kleding en niet zo goed weet wat ik nou precies aan moet.

Favoriete beauty item

Eerlijk is eerlijk, ik ben geen grote fan van Andrélon als het gaat om shampoo’s maar de Alöe Vera Repair shampoo en conditioner hebben mijn hart gestolen. Waarom? Dat kun je zaterdag a.s. lezen. Ik hou het graag nog even spannend 😉

September is a wrap en oktober gaat nu beginnen. Voor mij wederom een spannende maand omdat ik deze maand het operatie traject ga afronden met de laatste operatie aan de lipoedeem in mijn onderbenen.

Hoe was  jullie september?

Take care!

xoxo

Bron stock foto’s: Shutterstock