Selecteer een pagina

Januari is in een rap tempo voorbij gevlogen en wat een geweldige maand was het. Normaal ben ik nooit zoโ€™n grote fan van januari omdat ik het altijd zoโ€™n grijze, grauwe en veel te lang durende maand vind. Maar januari 2018 heeft mij aangenaam verrast. De eerste maand van 2018 was een maand met heel veel favorieten en zoals jullie van mij gewend zijn, deel ik deze uiteraard met jullie in de blog van vandaag.

Favoriete moment

Januari was een aaneenschakeling van mooie momenten. Mijn vader vierde zijn 70ste verjaardag (wat natuurlijk al een hele prestatie was), ik begon met op een andere manier met mijn doelen bezig te zijn en dat worp zijn vruchten af, oude vriendschappen werden nieuw leven ingeblazen en ik trad buiten mijn comfort zone door de crowd funding op te zetten. Dit laatste zorgde er niet alleen voor dat ik met een heel dankbaar hart naar januari terugkijk want wat zijn jullie geweldig maar ook dat ik eindelijk een van mijn muurtjes kon laten vallen en mijn emoties de vrije loop liet gaan.

Favoriete muziek

Ik luisterde deze maand vooral heel veel Franse rap van een van mijn favoriete Franse hip hoppers La Fouine. Ik heb een aantal favorieten die ik keer op keer luister omdat ik de teksten zo geweldig vind. Het liedje wat ik als favoriet heb uitgekozen is een ode aan zijn vader en beschrijft zijn band met zijn vader maar ook de moeilijkheden die zij hebben gehad in het verleden. Een liedje wat de pure liefde voor zijn vader beschrijft en mij herinnert aan de band die ik met mijn vader heb.

Favoriete boek

Chicken soup for the soul heeft een plekje bemachtigd in mijn boekenkast en op momenten dat ik het wat moeilijker had, was het fijn om het boek er gewoon bij te kunnen pakken en wat korte positieve en motiverende verhaaltjes te lezen. In plaats van te verzinken in een wir war aan negatieve gedachten, lukt het mij zo om mijn mindset te veranderen. Wat mij betreft nog steeds een aanrader die in elke boekenkast hoort te staan.

Favoriete serie

Ik keek deze maand heel veel Netflix omdat ik heel bewust koos voor rust momenten in het weekend en daardoor in eens een zee aan tijd had om dit te kunnen doen. Natuurlijk staat Grace & Frankie bij mijn favorieten maar mijn absolute favoriet was Somebody feed Phil. Wat een geweldige culinaire documentaire serie die je over de wereld mee neemt naar een aantal hele speciale plaatsen. Helaas zijn er maar een paar afleveringen maar wat mij betreft, mogen ze er echt een vervolg op maken.

Favoriete film

Ik keek deze maand een mix van documentaires en “gewone” films. Ik werd het meest geraakt door de documentaire “Unrest” over het leven met het chronisch vermoeidheidssyndroom en de obstakels waar mensen tegenaan lopen om erkenning te krijgen voor hun ziekte.

Het meest gelachen heb ik om de comedy “Bad Moms”. Ik vind het heerlijk om serieuze films af te wisselen met dit soort films. Geen hoogstaande film maar wel eentje met een boel flauwe humor.

Favoriete food

Ik at ontzettend veel lekkere dingen in de maand januari. Natuurlijk was daar de birthday lunch van mijn vader bij Bief en Burgers in de Cruqius. Een aanrader mocht je er ooit in de buurt zijn. Een goede saoto mocht ook deze maand weer niet ontbreken. Mijn vader maakte weer een aantal heerlijke recepten en ik at mijn eerste aardbeien van het jaar. Blijer kan je mij niet maken. It was a good food month.

Favoriete fashion item

Aangezien ik elke euro op dit moment nodig heb voor mijn operatie spaarpot, wil ik op dit moment ook niet shoppen voor nieuwe kleding. Het is daarom ook de uitdaging om van mijn huidige garderobe gebruik te maken en daarmee nieuwe combinaties te maken. Ik ga heel erg voor veilig op het moment omdat ik mij daar het beste bij voel. En ja, dat is vaak zwarte kleding. Mijn favoriet is toch wel een zwart jurkje met een lang vest of spijkerjasje en lekker mijn Vans eronder. Dus geen favoriet fashion item maar een favoriete outfit.

Favoriete beauty item

Als echte Hollander wachtte ik op de sale van Lush om mijn slag te slaan. Ik ben gek op de geur van Snow Fairy en deze koop ik eigenlijk altijd in de sale (met het risico dat ze er niet meer zijn maar goed). Ik ben gek op deze suikerspin geur en zo’n flesje hoort er ieder jaar weer bij.

Hoe was jullie januari? Wat waren jullie favorieten?

Take care!

xoxo

Bron afbeelding: Shutterstock