Selecteer een pagina

6c4f7a4735d1b99775cdea9b5d3a9932

Regelmatig krijg ik de vraag “ja, maar wat eet je dan en hoe eet je dan?”. Dus ik dacht dat jullie het misschien wel leuk zouden vinden als ik af en toe een eetdagboek plaats van de dingen die ik op een dag of in een week heb gegeten. Want ja, wat eet je eigenlijk als je aan het herstellen bent van een eetstoornis c.q. verslaving en als je helemaal opnieuw moet leren eten?

31e94f7934f0cf1dae931bf3d736b2ae

In de fase waarin ik nu zit, ben ik vooral aan het leren wie ik ben, wat ik lekker vind, wat goed voor mij is (brood is nog steeds eigenlijk een grote no go want daar krijg ik eetbuien van) en waar ik mij goed bij voel. Een van mijn grootste angsten is een honger gevoel en die zorgt er ook weer voor dat ik de neiging heb teveel te eten. Het is een lastige fase want je moet ook je valkuilen leren herkennen en een eetbui ligt zo weer op de loer en sleurt je mee haar hol in. Ik kan het gewoon niet mooier maken maar een eetstoornis c.q. verslaving zal niet verdwijnen. Het kan minder worden, het kan naar de achtergrond verdwijnen, je kan er controle over krijgen maar je moet je er altijd op bewust zijn dat er maar iets kan gebeuren en je grijpt terug naar je oude gewoonten. Maar er is hoop en je kan het onder controle krijgen maar dat kost tijd, heel veel energie en heel heel heel heel heel veel zelf liefde.

De belangrijkste verandering voor mij is toch wel geweest dat ik nu 6 maaltijden per dag eet. 90% van de tijd kan ik mij daar heel strikt aanhouden en 10% van de tijd is het helaas nog soms een eetfestijn. Ik ben ook maar een mens. Ik zal nog een keer een blog schrijven hoe ik die 6 maaltijden qua planning erin heb gekregen. En ik zal ook een keer een blog schrijven hoe ik het budget wise allemaal heb gedaan de afgelopen maanden.

Maar wat eet ik dan op zo’n dag? Kijk je mee naar mijn eetdagboek?

Ontbijt

20160213_090544

Ik begin de dag altijd met een fles water. Na een nacht slapen, heeft je lichaam dat nodig. Op dit moment bestaat mijn ontbijt uit magere yoghurt (overwinning want een half jaar geleden kon ik dat nog niet ruiken), geroosterde havervlokken en zonnebloempitten, schepje lijnzaad en een kiwi. Plus een kop thee want ik kan niet zonder thee en water.

Ochtend tussendoortje

20160215_103601

Als je een half jaar geleden tegen mij had gezegd dat ik kon leven op een groene smoothie, had ik je echt uitgelachen. Deze groene hulk bestaat uit spinazie, boerenkool, appel, kiwi, peer, banaan, amandelmelk (was in de aanbieding bij de Dirk voor 0,99 dus uitermate budget vriendelijk) en kokoswater (van de Action, love that store).

Lunch

20160215_133642

Een salade van komkommer, tomaatjes, avocado, augurk, uitjes en wat gebakken kip. De dressing is een mix van olijfolie, witte wijn azijn en dijon mosterd. My favourite!

Middag tussendoortje

20160213_090702

Degene die de Minneola heeft bedacht is een held! Normaal eet ik wortels als middag tussendoortje maar vandaag een keertje wat anders.

Avondeten

20160216_183133

Ik eet heel vaak bij mijn vader en moeder. Budget zeer vriendelijk 😉 maar vooral ook uit zelf bescherming. Als ik na een lange dag werken thuis kom, heb ik vaak niet zo heel veel zin meer om nog te gaan koken. Major valkuil natuurlijk want dan ga je snaaien en grijp je naar de makkelijke dingen. Plus dat mijn vader een ware chef de cuisine is en je altijd lekker eet. Dit waren kerrie worstjes, gebakken bloemkool met mango en een mangosaus en aardappeltjes met tomaatjes, champignons en koriander. Loved it!

Avond tussendoortje

20160211_163442

Een kopje thee en chocolade ballen uit de Mind Your Food by Mariecke keuken. De healthy variant van Ferrero Rocher.

Gedurende de dag drink ik alleen maar water en thee want voor de rest vind ik eigenlijk niets lekker.

Hoe ziet jullie eet planning eruit? Wat eten jullie gedurende de dag?

Take care!

xoxo

Follow my blog with Bloglovin