Selecteer een pagina

Het was zaterdag 9 december 2017, het weer was al de hele week winters en ook die dag was er sneeuw gevallen. We bevonden ons in de Basiliek in Veenendaal bij een event van mr. Mindset himself, Michael Pilarzcyk. Met 750 anderen zouden wij die middag ons laten inspireren om onze doelen te gaan bereiken. Ik was ontzettend in dubio want ergens voelde ik mij ontzettend depressief omdat ik gevangen zat in mijn lichaam en wist dat dat mijn grootste belemmering in het leven was maar ergens zat er ook een drive in mij en ik hoopte die vandaag te vinden. Tijdens de geleide meditatie stroomden de tranen over mijn wangen, veroorzaakt door een warboel aan gemengde gevoelens want ik wilde wel maar hoe ging ik dat in godsnaam doen?

Eerste stappen

Drie dagen na die bewuste zaterdag bij Michael Pilarzcyk, had ik mijn eerste consult bij Dr. Plusjé van het Centrum voor Lipoedeem. Een afspraak waar ik enorm tegenop zag en eigenlijk ook heen ging met een warboel aan gemengde gevoelens en vooroordelen. Het enige wat ik mijn innerlijke criticus hoorde zeggen was “het gaat hem weer niet worden, weer zo’n arts met een enorm prijskaartje”. Het leek wel of het universum die dag het tegendeel wilde bewijzen want het gesprek verliep heel anders dan alle vooroordelen die een strijd voerden in mijn hoofd.

Die dag werd er een zaadje gepland en die werd concreter toen ik de offerte thuis ontving. Ook toen waren er nog een heleboel bezwaren en stiekem borg ik ook de offerte op want het bleef veel geld. Maar het liet mij niet los en ik wist dat deze operaties de deur open zouden zetten naar een ander leven. Toen was het allemaal nog heel erg abstract en voelde het vooral heel erg verwarrend. De stap zetten naar de operaties, zou ook inhouden dat ik een aantal angsten onder ogen moest gaan zien en dat mijn leven wel eens helemaal op zijn kop gezet kon worden.

Kansen grijpen

Wekenlang was ik in mijn hoofd bezig met het afwegen van de voors en tegens. Continue was ik bezig met een rekensommetje en de manieren om geld bij elkaar te krijgen. Ik zette soms een stap maar werd al snel terug gefloten door mijn innerlijke criticus. Maar in mijn hart voelde ik dat ik dit moest doen. Ik moest hiervoor gaan en ik moest er alles aan doen om het geld bij elkaar te krijgen. Ik hoorde Michael Pilarzcyk nog iets zeggen over kansen die voorbij komen en die je moet grijpen. Dit was mijn kans op een ander leven en na jarenlang de kansen voorbij te hebben laten gaan, was dit mijn kans die ik moest grijpen.

Op het moment dat ik mij dat realiseerde, plande ik een tweede consult bij Dr. Plusjé om mijn laatste vragen te stellen. Ondanks dat ik het geld nog niet bij elkaar had, ondanks dat ik nog vol bezwaren zat, ondanks dat ik er voor mijn idee nog lang niet klaar voor was, toch tekende ik die zaterdag het contract en maakte ik de afspraak om in 2018 de operaties voor de lipoedeem in mijn benen aan te gaan. Waar ik als een brok ellende het ziekenhuis in kwam, liep ik die dag met een opgelucht gevoel en een glimlach op mijn gezicht het ziekenhuis weer uit. Op dat moment tekende ik ervoor om mijn grootste droom waarheid te laten worden en greep ik de kans waar ik zolang op had gewacht. De rest van het verhaal kennen jullie inmiddels want 2018 werd het jaar waarin ik mijn leven terugkreeg en de deuren naar mijn toekomst wagenwijd werden open gezet.

Dromen, durven en doen

Waar ik jarenlang mijn dromen op slot zette en de kansen die voorbij kwamen niet durfde te grijpen, bewees ik in 2018 dat je dromen kan bereiken door de kansen durven te grijpen die voorbij komen en dat te doen wat er nodig is om je doel te bereiken. De offerte maakte mijn droom concreet en ik had een doel om naar toe te werken en wist wat ik ervoor moest doen.

Nu ik mijn ultieme doel heb bereikt in 2018, is het tijd om nieuwe dromen en doelen te bedenken. Een daarvan is dat ik de wereld wil zien nu mijn benen geen belemmering meer zijn in een vliegtuigstoel. Hoog op mijn lijstje staat toch wel een reis naar Amerika te maken. Een reis die ik in 2017 al zou gaan maken maar werd weg geblazen door orkaan Irma. Natuurlijk komen de foto’s van de bestemming op mijn moodboard maar om de droom nog concreter te maken heb ik een geweldige wereldkaart in mijn kantoor staan waarop ik mijn droom bestemming elke dag weer kan zien en eraan herinnerd wordt dat als ik een droom wil bereiken dat ik moet durven dit avontuur aan te grijpen en in  actie moet komen om deze droom waar te maken.

Welke droom hebben jullie dit jaar werkelijkheid durven te maken?

Take care!

xoxo

Deze blog is tot stand gekomen middels een samenwerking

Bron stockafbeeldingen: Shutterstock