Selecteer een pagina

Laatst werd ik gevraagd om aan een dag deel te nemen die o.a. draait om lipoedeem en in de e-mail stond “misschien is het leuk om ook je art journal mee te nemen en te laten zien hoe jij hiermee werkt”. Hoewel ik natuurlijk nu wekelijks mijn pagina’s deel, vond ik het best een eer dat deze vraag werd gesteld. Het is natuurlijk mijn art journal en ik maak pagina’s over wat mij bezig houdt maar het is ook een soort van therapie waarin ik positiviteit probeer te verwerken. De pagina’s van vandaag zijn ook weer een positieve reminder aan mijzelf.

Wonderful You

Voor de operaties had ik een onzekerheid opgebouwd omdat ik heel erg veel moeite had met mijn benen en mijn lichaam. Nu had ik niet de hoop dat de operaties dit allemaal zouden weghalen maar ik had wel een kleine hoop dat ik anders tegen dingen aan kon gaan kijken. Gelukkig is er ook heel veel veranderd maar ik werd ook geconfronteerd met andere onzekerheden qua lichaam en wie ik ben. Soms is het dan gewoon goed om een pagina in je art journal te maken met een kleine reminder dat jij oké bent.

Creatieve therapie

Mijn art journal was al een vorm van creatieve therapie maar na mijn operaties ben ik steeds meer de waarde van deze vorm van creatieve therapie gaan inzien. Elke week gewoon een kleine reminder maken op mijn eigen manier, helpt mij om sommige dingen in een ander perspectief te zien.

Het helpt mij ook om mijn perfectionisme een beetje los te laten en met foutjes om te kunnen gaan. Als ik een foutje in mijn art journal maak, kan ik daar makkelijker mee om gaan en vind ik het niet zo erg. Of ik gooi er gewoon een klodder verf of sticker op.

Op wat voor manier verwerken jullie je emoties en onzekerheden?

Take care!

xoxo