Selecteer een pagina

2017 leerde mij een hoop (daar kom ik uiteraard later nog op terug) maar wat het mij vooral leerde is dat creativiteit niet af te dwingen is en dat het soms goed is als je uit je comfort zone stapt om je creativiteit een spark te geven. Dat deed ik regelmatig door aan de Crea-Cross Challenge mee te doen. Waar ik begin dit jaar besloot elke twee weken mee te doen, realiseerde ik mij gedurende het jaar dat je je daar wel heel rigide aan kunt vasthouden maar je creativiteit doet waar hij zelf zin in heeft. Vandaag gelukkig wel weer een art journal page voor de Crea-Cross Challenge met als thema “Shoes”. 

Het leuke van de challenges vind ik dat je het onderwerp volledig op je eigen manier kunt invullen. Mijn Midori Travelers Notebook is inmiddels een soort journal/ mini mood board geworden. Vooral de laatste keren heb ik het gebruikt als motivatie en inspiratie voor mijzelf. Afgelopen maandag schreef ik een blog over vooroordelen en elkaar veroordelen, de art journal pagina van vandaag slaat daar mooi op aan: oordeel niet als je het verhaal van een ander niet kent.

Ik heb gemerkt dat mijn art journal vooral een plek voor wijze lessen naar mijzelf toe is. Ik heb er namelijk ook een handje van om in vooroordelen te vallen, dat geef ik eerlijk toe. Maar door er op deze manier mee bezig te zijn, probeer ik van sommige dingen afstand te nemen en juist het op een andere manier aan te pakken in mijn leven. Wie had ooit gedacht dat een art journal je zoveel wijze lessen kon leren ;-).

Ik leerde dit jaar ook op creatief gebied, dat ik niet zo heel veel nodig heb. Deze pagina bestaat uit een waterverf achtergrond, afbeeldingen uit een tijdschrift en hele simpele decoratie met een sjabloon, stickers, stempel en washi tape. Hoe simpel mijn materiaalgebruik ook is, het voelt wel als mij. En daar gaat het denk ik om bij creativiteit: dat jij er blij mee bent.

De Crea-Cross Challenge zit er bijna op. Ik mag het jaar afsluiten over twee weken en dan gaan we hopelijk in 2018 gewoon weer door met een nieuwe challenge. En anders zal ik zelf door gaan met mijn wijsheden delen via mijn art journal.

Wat was jullie wijze les in 2017? Waar gaan jullie mee door in 2018?

Take care!

xoxo