Selecteer een pagina

Een paar weken geleden deelde ik met jullie een lijstje van boeken die ik graag nog zou willen lezen. Er stonden een aantal business boeken op van verschillende zakenvrouwen. Een daarvan was het boek van de oprichtster van de succesvolle webshop Most Wanted: Danique Bossers. Het boek “Work hard, play hard” beschrijft de weg die Danique heeft afgelegd om een succes te maken van Most Wanted. Regelmatig zie je haar voorbij komen in de vlogs van Monica Geuze en eerlijk is eerlijk, ik had een behoorlijk vooroordeel over Danique en haar levensstijl. Benieuwd of mijn mening is veranderd na het lezen van haar nieuwe boek, lees dan snel de blog van vandaag.

Work hard, play hard – Danique Bossers

Nachtenlang Instagram afstruinen, op en neer naar Parijs met een minibudget en eindeloze avonden op kantoor: Danique Bossers weet als geen ander wat er nodig is om vanuit het niets een succesvol bedrijf op te bouwen. Als begin-twintiger richtte zij de inmiddels ongekend populaire webshop MostWanted op. Wat begon met de online verkoop van enkele T-shirts en kettingen, groeide uit tot een modemerk waar jonge fashionista’s niet meer omheen kunnen. En het houdt niet op, want na de opening van fysieke winkels in Amsterdam en Rotterdam, volgde in 2018 zelfs een eigen sieradenlijn samen met vriendin Monica Geuze. Maar succes komt niet zomaar aanwaaien, weet ook Danique. In Work hard, play hard vertelt ze over de hoogtepunten in haar leven én over de tegenslagen die ze daarvoor moest overwinnen. Intrigerend, motiverend, stoer en bovendien: goudeerlijk. 

Bron: Bol.com

Mijn mening

Danique volg ik al een hele tijd via social media. Ooit in een vlog van Monica Geuze voorbij zien komen en toen was mijn interesse al gewekt. Een jonge meid die een goed lopende webshop op weet te richten en overstroomt van ambitie. Ik was dan ook erg benieuwd naar het verhaal achter Most Wanted en hoe het Danique was gelukt om zo’n succesvol bedrijf neer te zetten.

Het boek is geschreven zoals je Danique hoort praten en ik vind er erg veel overeenkomsten inzitten die ik ook in het boek van Monica Geuze zag. De opbouw en de manier van schrijven komen overeen. Ik las het boek via de Kobo app en daarin liepen de foto’s en tekst stukken niet helemaal gelijk waardoor het soms wat rommelig overkomt.

Ik vind het altijd leuk om te lezen wat mensen hebben gedaan om nu succesvol te zijn. Ik hoef geen mooi verhaal maar wil gewoon de rauwe waarheid lezen. Succes heb je namelijk niet zomaar en daar moet je echt wel wat voor doen. Hoewel het allemaal soms pracht en praal lijkt als je de foto’s van Danique of de vlogs van Monica, lees je in dit boek hoe hard Danique heeft moeten werken om te staan waar zij nu staat. Tevens lees je ook dat het leven van Danique niet een rechte weg is geweest maar dat zij heel wat keren te maken heeft gekregen met tegenslagen, twijfels en onzekerheden. Dat vind ik dan mooi om te lezen en hoe ze zich daar iedere keer weer bovenop heeft weten te krijgen.

Het is geen hoogdravend business boek maar het is wel leuk om te lezen hoe Most Wanted en Danique zo’n succes zijn geworden.

Welk business boek is absoluut jullie must read?

Take care!

xoxo

Bron stock afbeeldingen: Shutterstock

Voor deze blog zijn affiliate links gebruikt. Klikken en kopen via deze link is lief en helpt Plus een Beetje maar kost niets extra’s.