Selecteer een pagina

Er zijn een aantal dingen in mijn leven en opvoeding waarmee ik mij gelukkig mag prijzen. Een van die dingen is dat ik opgroeide in een ondernemersgezin met twee hard werkende ouders die mij altijd heel duidelijk hebben voor gehouden dat je van hard werken niet dood gaat en dat succes je niet zomaar komt aanwaaien maar dat je daar wat voor moet doen. Ik was dan ook ontzettend benieuwd naar het nieuwe boek van Olcay Gulsen: SuperOlcay. Een vrouw waar ik altijd een zekere mate van bewondering voor heb gehad wetende waar zij vandaan komt en hoe succesvol zij is geworden. Maar hoe is zij zo ver gekomen en hoe staat zij in het leven als hardwerkende carrière vrouw? Ik las het boek binnen een dag uit en deel vandaag met jullie mijn mening.

SuperOlcay – Olcay Gulsen & Karin Kuijpers

Olcay Gulsen was al een girlboss voordat de term bestond. Op eigen kracht heeft zij een internationaal modemerk opgezet dat gedragen wordt door sterren als Kim Kardashian en Victoria Beckham. Maar natuurlijk ging dat met vallen en opstaan.

In SuperOlcay (gelijknamig aan haar Instagram account) vertelt ze vol zelfspot eerlijk over haar weg naar de top. Hoe ze van Waalwijks meisje uit een problematisch gastarbeidersgezin met humor, charme, maar vooral door een ijzersterke drive en doorzettingsvermogen haar dromen heeft waargemaakt. Hooggehakt, soms stuntelend, maar altijd vastberaden.

Maar belangrijker: ze deelt in SuperOlcay haar lessen en tips zodat jij tijdens het volgende zakendiner misschien wel tegenover haar zit. Empowerment voor jonge, ambitieuze vrouwen. Who run the world? Precies.

Bron: Bol.com

Mijn mening

Wat een heerlijk inspirerend en makkelijk leesbaar geschreven boek! Het is net alsof je Olcay Gulsen letterlijk haar verhaal hoort vertellen alsof ze naast je zit. Een boek doorspekt met anekdotes en wijze lessen. Olcay Gulsen laat met dit boek een duidelijke stempel achter als het gaat om succes: IT’S HARD WORK! Eerlijk, oprecht en straight to the point, laat Olcay Gulsen zien dat geluk je niet komt aanwaaien en dat hard werken loont. Het boek leest ontzettend makkelijk weg en is heel aangenaam om te lezen mede door de mooie afbeeldingen die er zijn gebruikt. Wat ik persoonlijk erg leuk vond, is dat aan het eind van elk hoofdstuk mensen aan het woord komen die heel dicht bij Olcay staan en met haar samenwerken. Deze afwisseling en de ervaringen komen ook overeen met hetgeen Olcay beschrijft in dit boek. Ik vind SuperOlcay een aanrader voor iedere vrouw die succes wil boeken in haar leven.

Het enige minpuntje vond ik wel dat in de week dat het boek uit kwam, Supertrash failliet werd verklaard en dat wel een smet werpt over de mooie inspirerende verhalen in het boek.

Wie is jullie vrouwelijke inspiratiebron?

Take care!

xoxo

Voor deze blog zijn affiliate links gebruikt. Klikken en kopen via deze link is lief en helpt Plus een Beetje maar kost niets extra’s.

Bron afbeeldingShutterstock