Selecteer een pagina

Happy Tuesday! Waar ik vorige keer na de operaties geen letter kon lezen, dit keer lukte het mij wel om een boek te lezen. Een boek van een schrijfster waar ik al eerder een boek van las en toen een beetje moeite had met haar schrijfstijl. Ook bij dit boek had ik zo mijn twijfels toen ik eraan begon maar toch las ik Onverschrokken van Fiona Higgins uit. Benieuwd wat ik van dit boek vond, lees dan snel verder.

Onverschrokken – Fiona Higgins

Een idyllische plek op Bali, zes cursisten die hun angst te lijf gaan en één afschuwelijke gebeurtenis. 

Zes mensen ontmoeten elkaar op het zonovergoten Bali om bij een flamboyante goeroe een cursus ‘Overwin je angst’ te volgen. Hun achtergronden zijn even divers als de dingen waar ze bang voor zijn, die variëren van angst voor vliegen, spreken in het openbaar, hoogtes, intimiteit, falen en de dood. Terwijl de groep de nodige uitdagingen moet doorstaan, groeien er warme vriendschappen en bloeit de liefde op. Maar een week vol zon en warmte slaat in één moment om wanneer het ondenkbare gebeurt: de groep belandt in levensgevaar en ieders moed wordt tot het uiterste getest.

Bron: Bol.com

Mijn mening

Toen ik aan Onverschrokken begon, wist ik meteen weer waar ik vorige keer tegenaan boek met een van de boeken van Fiona Higgins. Het begin is wat langdradig en gesitueerd in Australië. Nu heb ik niets tegen Australië maar het is iets in de schrijfstijl wat mij tegenstaat. Gelukkig ben ik toch verder gaan lezen en werd ik uiteindelijk verrast door het boek.

6 vreemden die samen hun angsten onder ogen gaan zien. Ik had meteen een soort Eat, pray, love gevoel bij dit boek. Misschien komt het door de zetting op Bali of door het feit dat mensen op zoek gaan naar zichzelf maar het zorgde er wel voor dat ik sneller dan verwacht in de flow van het boek kwam te zitten en ik behoorlijk geschrokken was door de onverwachte wending van het verhaal. Wat er wel weer voor zorgde dat ik door wilde lezen en benieuwd was naar de geheimen die alle deelnemers met zich mee droegen.

Hoewel ik na het lezen van de eerste pagina eigenlijk mijn oordeel al klaar had “omdat ik al eerder wat van deze schrijfster had gelezen en het toen niets vond”, ben ik blij dat ik snel in het verhaal kwam en toch wilde doorlezen. Een boek met een ontzettend verrassende en vooral spannende wending. Een mooie combi van feel good, zelf ontwikkeling en spanning.

Hebben jullie wel eens twee boeken van dezelfde schrijver gelezen waarvan er een tegenviel en je de ander super vond?

Take care!

xoxo

Voor deze blog zijn affiliate links gebruikt. Klikken en kopen via deze link is lief en helpt Plus een Beetje maar kost niets extra’s.

Bron afbeeldingShutterstock