Selecteer een pagina

Happy tuesday! Nog niet zo lang geleden las ik het tweede deel van de Kobo Plus serie “Onbreekbaar” van Lisette Jonkman. By far, een van mijn favoriete Nederlandse schrijfsters door haar gevatte, snelle en humoristische schrijfstijl. Toevallig zag ik afgelopen weekend dat deel 3 in de Onbreekbaar serie alweer beschikbaar was en ik moest dit laatste deel natuurlijk lezen. Nu moet ik wel eerlijk toegeven dat ik soms wat moeite heb met een trilogie omdat er altijd wel een deel is wat ik niet leuk vond. Benieuwd of ik dit laatste deel van de Onbreekbaar serie ook weer met zoveel plezier heb gelezen, lees dan snel verder.

Onbreekbaar 3 – Onbreekbaar: Op gevoel – Lisette Jonkman

Abby en Ferdi are history. Hij stort zich op zijn studie en de verenigingsmeiden; zij verhuist naar de andere kant van de wereld om Victoria’s Secret-model te worden. Ferdi heeft steeds meer het gevoel dat zijn leven een slecht toneelstuk is; het verenigingsleven is niet wat hij had gehoopt en hij heeft elke dag spijt van wat hij Abby heeft aangedaan.Abby’s dagen bestaan uit sporten, fotoshoots, catwalkshows en eetschema’s. En ook in toenemende mate uit alcohol en drugs. Eenmaal terug in Nederland is ze vastbesloten om Ferdi uit de weg te gaan, en daarbij loopt ze onbewust recht in de armen van haar ex Tom. Ferdi en zij, dat is een droom uit het verleden. Maar daar denkt Ferdi anders over…

Bron: Bol.com

Mijn mening

I love love love deze serie! Lisette Jonkman heeft wederom een geweldige serie boeken neer gezet en het leuke is dat ze de personages van haar eerdere boeken in deze serie ook weer laat terugkomen. Minpuntje is dat als je die boeken niet hebt gelezen, je natuurlijk de achtergrond niet weet van deze personages. Ik heb wel alle andere boeken gelezen en wist ze meteen weer feilloos naar boven te halen.

Een goed punt van dit laatste deel vind ik de actuele thema’s die beschreven worden: de afvalhype (helemaal in de mode wereld), machtsmisbruik door mannen en ongewenste zwangerschap. Serieuze zaken die als een rode draad door het boek gaan. Net als verliefdheid, sex en feesten. Heel bijzonder hoe Lisette Jonkman dit soort thema’s op een vrij luchtige manier in het boek kan verwerken.

Ik vind het jammer dat de serie nu compleet is en ik kan niet wachten tot er weer een nieuwe serie van Lisette Jonkman komt. Wat mij betreft echt een aanrader voor de feestdagen, plus natuurlijk een Kobo plus abonnement ;-).

Wat is jullie aanrader op boekengebied voor de feestdagen?

Take care!

xoxo

Bron afbeelding boek: Bol.com

Bron stock afbeeldingen: Shutterstock