Book Tuesday: Leer van Fred – Fred van Leer

Happy tuesday! Ik was laatst weer in de bibliotheek en daar zag ik het boek van Fred van Leer liggen. Een boek wat eigenlijk al een tijdje op mijn te lezen lijstje stond. Gewoon omdat ik Fred van Leer leuk vind en ik erg benieuwd was of het boek precies zo zou zijn zoals hij is. Benieuwd of ik het boek net zo leuk vond? Lees dan snel verder.

Leer van Fred – Fred van Leer

In Leer van Fred doet stylist Fred van Leer een boekje open over zijn persoonlijke leven, en deelt hij zijn beste stylingtips. Want ook al kennen we Fred als Instagram-fenomeen en TV-host, hij blijft bovenal stylist. Wat moet je als vrouw minimaal in je kledingkast hebben? Wat kan wel en wat absoluut niet? Hoe kun je basis-items combineren om toch elke keer weer een nieuwe look te creëren? Het gaat Fred niet om wat “in’ is (want een in- en uit-lijstje is pas echt “uit’!), maar om je te kleden naar je figuur.
Leer van fred is een heerlijk boek om te lezen, met hilarische uitspraken, sappige anekdotes en handige tips voor je eigen kledingkast. Met medewerking van Fred’s bekende klanten, zoals: Kim-Lian van der Meij, Glennis Grace en Caroline Tensen.

Bron: Bol.com

Mijn mening

Het boek is precies geschreven zoals je Fred van Leer kent op social media. Toen ik het aan het lezen was, had ik ook echt het idee dat hij het voorlas omdat het zo geschreven is op de manier die zo kenmerkend voor hem is. Dat vind ik dus echt een plus aan dit boek omdat je daarmee heel dicht bij de persoon Fred van Leer blijft en je ook duidelijk merkt dat hij betrokken was bij dit boek en het niet alleen een ghost writer was.

Het boek is een combi van de weg die Fred van Leer heeft afgelegd en mode tips. Persoonlijk vond ik het ontzettend interessant om te lezen waar Fred van Leer vandaan komt en hoe ontzettend hard hij heeft gewerkt om te staan waar hij nu staat. De hoofdstukken over zijn leven worden afgesloten met stukken die zijn vrienden over hem zeggen. Ik vind dat een leuke toevoeging.

Het is geen hoogstaande lectuur dit boek maar het is wel leuk om te lezen over een van Nederlands grootste stylisten. Plus het is ontzettend motiverend want Fred van Leer is niet zomaar op de plek gekomen waar hij nu staat en de rode draad is toch wel dat hard werken loont. Het boek leest lekker weg door de leuke schrijfstijl en de korte hoofdstukken.

Hebben jullie het boek van Fred van Leer al gelezen?

Take care!

xoxo

Voor deze blog zijn affiliate links gebruikt. Klikken en kopen via deze link is lief en helpt Plus een Beetje maar kost niets extra’s.

Bron afbeeldingShutterstock

, , , , , , , , , , ,

7 Responses to Book Tuesday: Leer van Fred – Fred van Leer

 1. Femke 9 oktober 2018 at 06:08 #

  Oké, nu ben ik pas nieuwsgierig geworden naar dit boek. Nu wil ik hem ook lezen :-)!

 2. Natasja 9 oktober 2018 at 06:24 #

  Ik vind het echt een vreselijke man, maar het boek lijkt me om een of andere reden dan wel weer leuk om te lezen.

 3. Darina 9 oktober 2018 at 06:57 #

  Ik wil dit boek ook lezen, vind hem echt wel inspirerend.

 4. Nancy 9 oktober 2018 at 08:14 #

  Haha, ik wil t ook hebben! Geweldig leuke vent!

 5. Natascha - BeautyOpinie 9 oktober 2018 at 09:26 #

  Ik ken het boek niet maar hij lijkt me heerlijk voor in een vakantie!

 6. Leontine 9 oktober 2018 at 20:14 #

  Het boek is heerlijk, net als Fred. En Lipoedeem wordt ook benoemd, omdat hij mij ook nog eens benoemd in zijn boek, als kandidaat van Alles uit de kast.

 7. Sonja 9 oktober 2018 at 21:29 #

  Heerlijk hysterische vent! Ik vind hem leuk!

Geef een reactie