Selecteer een pagina

Afgelopen week was een enorm goede leesweek, ik las namelijk 3 boeken uit in een rap tempo. Het lijkt wel of ik na het lezen van “De Happiness Goeroe” ineens weer mijn lees vibe te pakken had. Soms heb je gewoon van die periodes dat lezen niet zo makkelijk gaat omdat je te druk en onrustig bent maar gelukkig kan je het dan weer zo oppakken. Een van de boeken die ik afgelopen week las was “De Minnaar” van Jet van Vuuren. Haar nieuwste boek die onlangs uit kwam. Ik heb al eerder boeken van Jet van Vuuren gelezen en was dan ook zeer benieuwd.

De Minnaar – Jet van Vuuren

Als het levenloze lichaam van de bejaarde Charlie Meijer onderaan de trap van haar woning in Amsterdam wordt gevonden, wijst niets op een onnatuurlijke dood. Er wordt verondersteld dat Charlie na een duizeling van de trap is gevallen.
Haar kleindochter Dottie denkt daar anders over. Zij kan zich niet voorstellen dat haar levenslustige oma zomaar onwel is geworden en vermoedt dat er sprak is van een misdrijf. Daarin blijkt zij echter de enige. Totdat ze op de uitvaart een paar geheimzinnige mensen uit het verleden van haar oma ontmoet van wie ze het bestaan niet kende…

Bron: Bol.com

Mijn mening

De boeken van Jet van Vuuren hebben altijd een wat andere opbouw dan de litteraire en psychologische thrillers die ik normaal lees. De boeken beslaan vaak een korte periode en bevatten vooral heel veel gedachtenspinsels van de hoofdpersoon in kwestie. Zo ook in De Minaar waarin je Dottie volgt in haar zoektocht naar de oorzaak van haar oma’s dood. Ik moet eerlijk zeggen dat de manier van schrijven van Jet van Vuuren mij ontzettend aanspreekt en het leest heel makkelijk weg.

Wederom wist Jet van Vuuren mij weer tot het eind te boeien en had ik erg veel moeite met het boek weg te leggen. Gewoon omdat ik wilde weten wie er achter de dood van de oma van Dottie zat en waarom zij het op haar gemunt hadden. In het begin had ik even de angst dat ik moeilijk in het boek zou komen maar dat heb ik ook met eerdere boeken van Jet van Vuuren gehad en dat is een ongegronde angst want op een gegeven moment zit je er helemaal in en wil je alleen maar doorlezen. Ook met “De Minnaar” heeft Jet van Vuuren weer een super spannende psychologische thriller geschreven die echt de moeite waard is om te lezen.

Welk boek hebben jullie onlangs uitgelezen die je niet weg kon leggen?

Take care!

xoxo

Voor deze blog zijn affiliate links gebruikt. Klikken en kopen via deze link is lief en helpt Plus een Beetje maar kost niets extra’s.

Bron afbeeldingShutterstock