Selecteer een pagina

De laatste weken ben ik wat onrustig en heb ik niet het geduld om heel lang stil te zitten met een boek. En toch, ondanks dat ik niet de rust in mijn kont heb, wil ik lezen. Lezen is en blijft mijn ding maar in zo’n onrustige periode wil ik gewoon een leuk boek dat makkelijk weg leest en niet al te gecompliceerd is. Toevallig zag ik op social media De Happiness Goeroe van Jette Schröder voorbij komen en na het lezen van de samenvatting, wist ik dat dit wel eens het geschikte boek kon zijn voor een onrustige periode.

De Happiness Goeroe – Jette Schröder

‘Ongelooflijk,’ zeg ik hoofdschuddend. ‘Ik heb zelden zo’n mooie ziel mogen voelen.’ Wow. Ik klink mega-indrukwekkend!
‘Mijn taak is om jouw pad te verlichten. Met glitters.’ Ik reik naar een potje knutselglitters van de Action en strooi ze in een lange, kronkelige lijn op het kleed.

Om een vriendin te helpen, valt Iris tijdens een spectaculair feest in voor een bekend tv-medium. Ze verdiept zich in mantra’s, leert een paar spirituele oneliners uit haar hoofd en geeft zichzelf een mooie artiestennaam: Vlinder. Tot haar eigen verbazing is haar optreden een doorslaand succes! Binnen de kortste keren zijn duizenden meiden in de ban van de mysterieuze, gemaskerde goeroe die de ‘Happiness-lifestyle’ predikt. Iris besluit haar dubbelrol nog even te blijven spelen. Het bevalt haar uitstekend om zo bewonderd te worden. Ze blogt, vlogt, opent een heuse Happiness-webshop en geeft zelfs online masterclasses als ‘Find Your Inner Rainbo’ en ‘Embrace Your Flaws’.

Maar het succes heeft ook een keerzijde. Ze heeft het zo druk met haar nieuwe carrière dat haar studie en vriendschappen onder druk komen te staan. En de terugkerende aanvaringen met haar knappe, maar irritante onderbuurman dragen ook niet echt bij aan haar Happiness. Hoelang duurt het voor het echt uit de hand loopt? En is er dan nog wel een weg terug?

Bron: Bol.com

Mijn mening

Jaaaa, wat een heerlijk boek om in een onrustige periode te lezen of als je op je strandbedje in Spanje ligt. Jette Schröder heeft van de Happiness Goeroe een feel good boek met humor gemaakt. Natuurlijk zijn er de ups and downs en blijkt dat je voor populariteit soms een grote prijs moet betalen maar het boek sprankelt net zo als de kaft.

Ik voelde ook wel enigszins wat sarcasme terugkomen tegen onze maatschappij waarin iedereen ineens een coach lijkt te zijn. Don’t get me wrong, ik denk dat iedereen wat kan hebben aan een goede coach maar ik heb wel een beetje het gevoel alsof de coaches als paddenstoelen uit de grond komen ploppen. In dit boek lees je hoe makkelijk het gaat om adviezen te geven. Wat als een grap begint, resulteert uiteindelijk in een echte carrière.

Het leuke vind ik van dit boek dat het niet alleen het verhaal bevat maar de hoofdstukken afgewisseld worden met de adviezen uit de Happiness Lifestyle. Eerlijk is eerlijk, er staan best wat aardige waarheden in waar wij allemaal wat aan hebben.

Mocht je op zoek zijn naar wat happiness, glitters en een lekker boek om weg te lezen, dan zou ik dit boek zeker aanraden.

Wat is jullie ultieme boek waardoor je je goed voelt?

Take care!

xoxo

Voor deze blog zijn affiliate links gebruikt. Klikken en kopen via deze link is lief en helpt Plus een Beetje maar kost niets extra’s.

Bron afbeeldingShutterstock