Selecteer een pagina

Twee weken geleden schreef ik een recensie over Controle! geschreven door Esther van der Ham. Een voor mij totaal onbekende schrijfster maar met Controle! wist zij mij meteen te boeien. Een boek over situaties waar wij allemaal wel eens mee te maken krijgen maar die totaal onbelangrijk lijken als je iets ernstigs overkomt. Het boek sloot af met een behoorlijke cliffhanger. Vandaag review ik Contact! van Esther van der Ham. Niet zo zeer een vervolg op Controle! maar wel het verhaal van een van de personages uit Controle!. Benieuwd of dit weer zo’n goed boek was, lees dan snel verder.

Contact! – Esther van der Ham

Vier jaar in de gevangenis is geen pretje. Zeker niet als veel van de medegevangenen je buitensluiten omdat je niet kan, niet mag praten. Toch is dit voor Emma de realiteit. Ze gaat door een storm van emoties als ze probeert haar leven weer op de rails te krijgen. Het contact met haar zus en haar moeder is verbroken. Haar kinderen ziet ze sporadisch, waar ze van baalt. Al vindt ze ook dat ze het verdient, omdat ze zichzelf ziet als een slechte vrouw. 

Zal ze ooit weer over zichzelf en haar verleden durven spreken? Hoe bouw je in vredesnaam weer een leven op als je zo veel vijanden hebt gemaakt? En hoe verbreek je een stilte die al zo lang duurt? 

Bron: Bol.com

Mijn mening

Contact! is een vervolg op Controle!, het boek wat ik twee weken geleden recenseerde van Esther van der Ham.  Contact beschrijft het leven van Emma in de gevangenis na het drama wat zij zelf heeft veroorzaakt. Emma mag na 4 jaar in de gevangenis haar leven weer gaan opbouwen maar hoe doe je dat als je vindt dat het je verdiende straf is dat iedereen je in de steek heeft gelaten. Maar is het wel zo dat iedereen haar in de steek heeft gelaten? Hoe ga je om met een tweede kans als die voor je voeten geworpen wordt en je eigenlijk zo streng bent voor jezelf?

Vooral in het begin had ik het gevoel alsof ik een aflevering van Orange is the new Black aan het lezen was. Het gevangenisleven, de twijfels en wanhoop waar Emma mee worstelt maar ook de bizarre verhoudingen tussen de vrouwen die gevangen zitten. Net als bij Orange is the new Black had ik regelmatig een moment dat ik hardop moest lachen. Maar dit boek is niet alleen comedy, het is ook de bittere waarheid van het opbouwen van een nieuw leven nadat je iets “slechts” hebt gedaan. De zweep waarmee je jezelf slaat. De angst dat mensen je niet meer in hun leven willen. Alles opnieuw leren en ontdekken. Zaken waar je misschien niet bij stil staat als het leven gewoon verder kabbelt maar wat wel de realiteit is als je door een diep dal gaat en uiteindelijk een nieuwe kans in het leven krijgt. Esther van der Ham heeft dit perfect beschreven en net als Controle! was dit echt weer een heerlijk weg lees boek.

Wat is jullie aanrader voor weg lees boeken?

Take care!

xoxo

Deze blog is tot stand gekomen middels een samenwerking. Deze samenwerking is niet van invloed op mijn mening m.b.t. het genoemde product.

Bron afbeeldingShutterstock