Autumn books: Voorwaardelijke liefde – Thierry Baudet

 

De scholen zijn weer begonnen en iedereen is weer aan het werk. De zomer begint op zijn einde te lopen en de eerste herfstige woensdag hebben wij alweer gehad. Vandaag beginnen we met de serie Autumn Books. Eigenlijk gewoon hetzelfde als Summer Books maar dan aangepast aan het seizoen. We trappen dit seizoen af met een boek van politicus Thierry Baudet. Een romandebuut dat heel wat heeft losgemaakt. Ook bij mij. Waarom lees je vandaag.

Voorwaardelijke liefde – Thierry Baudet

Als Gregor, een aantrekkelijke promovendus uit Amsterdam, wordt benaderd door zijn oude studievriendin Tessa en haar tweelingzus Madelon, blijkt dat dit duo een merkwaardig voorstel voor hem heeft. Ze vragen hem of hij wil bijverdienen als gezelschapsheer. Gregor is intelligent, zelfverzekerd en charmant; precies de eigenschappen waaraan de hoogopgeleide vrouw van nu behoefte heeft.
Geld verdienen door met mooie en slimme vrouwen te converseren, te flirten en soms meer: Gregor is gevleid en gefascineerd en hij besluit op het aanbod in te gaan. Het dubbelleven brengt hem echter al snel in problemen, en oude, nooit geheelde wonden uit zijn jeugd dreigen zijn ogenschijnlijk comfortabele bestaan volledig te gronde te richten.

Voorwaardelijke liefde, het eerste literaire werk van Thierry Baudet, stort de lezer in een paradoxale zoektocht naar oprechtheid en onschuld, en onderzoekt het offer van de liefde in een tijd van egoïsme. Zelden heeft ons land een romandebuut gezien waarin de moderne moraal zo genadeloos op de pijnbank wordt gelegd; waarin liefde en haat, goed en kwaad, op zo’n schokkende wijze met elkaar worden verbonden.

Mijn mening

Goed .. waar zal ik beginnen? Laat ik beginnen met te zeggen dat mijn mening over Thierry Baudet 180 graden is omgedraaid. Waar ik het eerst nog een charismatische, grappige te intellectuele en intelligente man vond, vind ik het nu een onsympathieke walgelijke vrouwenhater. Nu weet ik wel dat dit een roman is en het natuurlijk verzonnen is maar het feit dat iemand zoveel haat naar vrouwen kan opschrijven en zulke lelijke en nare dingen bedenkt, mag wat mij betreft echt een eind ophoepelen.

In het begin dacht ik nog “oh grappig, net zo’n boek als in de categorie Calender Girl en 50 shades” maar des te verder het boek vorderde, des te walgelijker vond ik het worden. Vooral de misplaatste arrogantie van de hoofdpersoon tegenover vrouwen. Je zou het kunnen weg schuiven onder jeugd trauma of een narcistische persoonlijkheid die alleen maar wil dat het om zijn eigen genot gaat. Maar daar kom je wat mij betreft niet mee weg. Dit is gewoon pure vrouwenhaat. Het afsnijden van de clitoris van je ex vriendin en haar schaamlippen laten dichtnaaien omdat zij een keer naast je heeft liggen masturberen. Dan ben je gewoon een zieke geest. En het erge was, ik hoorde gedurende het hele boek de stem van Thierry Baudet het verhaal vertellen. Iedere keer dacht ik weer: verzin je dit nou of ben je dit nou gewoon zelf?

Nee, dit boek mag wat mij betreft de prullenbak in en vergeten worden. Wat een mensonterend en vrouw onvriendelijk boek. Sorry meneer Baudet maar u bent in mijn achting gedaald.

Wat vinden jullie van Thierry Baudet? Hebben jullie dit boek gelezen?

Take care!

xoxo

Voor deze blog zijn affiliate links gebruikt. Klikken en kopen via deze link is lief en helpt Plus een Beetje maar kost niets extra’s.

Follow my blog with Bloglovin

, , , , , , , , ,

6 Responses to Autumn books: Voorwaardelijke liefde – Thierry Baudet

 1. Darina 5 september 2017 at 07:09 #

  Dit boek lijkt me helemaal niets! Thanks for sharing 🙂

  • Marije Strobos 5 september 2017 at 22:08 #

   hahahaaha .. het is ook helemaal niets! Het is dat ik er een recensie over wilde schrijven 😉

 2. Veronique 5 september 2017 at 07:59 #

  O help. Brrr

  • Marije Strobos 5 september 2017 at 22:07 #

   hahaha .. dat dus ja!

 3. Nesrin 5 september 2017 at 11:25 #

  Behoorlijk sick dit. Ik vraag me af of Thierry een vriendin/vrouw heeft…

  • Marije Strobos 5 september 2017 at 22:06 #

   Dat zijn precies de juiste woorden. Hij schijnt inmiddels verliefd te zijn maar ik mag hopen dat hij wat liever is voor zijn vriendin .. ahhahaa

Geef een reactie