A man’s point of view: Angst voor de sportschool

fb_img_1483856307006

Ik hoor zo vaak, vooral van vrouwen, over angst voor de sportschool. Ze zijn bang om te stuntelen met de apparaten daar, ze schamen zich voor hun grote gewicht, ze schamen voor zweten, voor knallen en op te vallen. Oftewel ze zijn enorm bang voor AFWIJZING. Ze zijn bang voor wat “men” van hen vindt. En daar heb ik toch serieus iets over te zeggen, want dit gebeurt dan werkelijk:

Ze wijzen zichzelf keihard af!

Blijvend gewichtverlies

Blijvend gewichtsverlies succesvol creëren vereist namelijk ook sporten en bewegen en flink ook! Niet dat je iedere dag de longen uit je lijf hoeft te rennen maar het vereist zeker effectief en intensief sporten of bewegen op een consequente basis. De sportschool kan natuurlijk een uitstekend middel ervoor zijn! De diverse cardio apparaten en krachtapparaten zijn belangrijke tools om je authentieke en ideale gewicht te behalen. Om beter gezegd het authentieke UITERLIJK te behalen van je authentieke geest. Om het GEVOEL achter dat authentieke uiterlijk te behalen. Om de IMPACT op je leven ervan te behalen.

Angst = afwijzing

Angst hebben voor de sportschool vanwege bijvoorbeeld angst hebben voor de afwijzende mening “over je dikke kont” of over je “gestuntel” betekent dus dat je JEZELF snoeihard en keihard AFWIJST! Een absolute daad van juist geen zelfliefde.

Je authentieke uiterlijk, je authentieke gevoel achter dat uiterlijk en de authentieke impact op je gezondheid en alle aspecten van je leven, zoals leuk kunnen spelen met je (klein)kinderen nu en later of prestaties in bed, letterlijk meer energie voor je partner en dus relatie. Dat wij je dus allemaal af als je uiteindelijk NIET streeft naar blijvend gewichtsverlies succes. En waarom: vanwege “hen”?

Mijn mening

1581d308a06bf77f8d565375daa966ed

En daar heb ik wat over te zeggen:

 • Ten eerste deze rationele manier van denken. Wat je ook doet: ongeveer een derde van de mens vindt je standaard onaardig. Dat varieert van geen klik met je hebben tot je werkelijk intens haten. Je hebt bijvoorbeeld mooiere ogen, je verdient meer, je hebt gezellige vriendinnen en vrienden en zij niet, je hebt een partner en kinderen en zij niet, je durft je te uiten en zij niet, je verliest vet en zij niet, hun zelfvertrouwen is zo intens laag dat ze standaard anderen moeten bekritiseren om groter te voelen dan jou, of ze hebben simpelweg aan iedereen een hekel behalve zichzelf. Wat je ook doet: ongeveer een derde van de mens heeft een hekel aan jou. Maar wat je ook doet: ongeveer een derde van de mens kijkt ook neutraal naar je. Of je nou de loterij wint of doodgaat. Het boeit ze niet, dus jouw gewicht ook niet! Ongeveer een derde vindt je standaard aardig (tenzij je echt bewust als een heks gedraagt naar iedereen). Ze zeggen bijvoorbeeld: “wauw, wat een powervrouw! Ze durft te uiten in de sportschool!”
 • In het verlengde van bovenstaande: als je een dikke kont hebt, dikke benen, stuntelt in de sportschool, zwak en onzeker gedraagt, ja, dan zal zeker een derde van de mens (dus ook in de sportschool) onaardige of zelfs brute kritiek erover hebben. Ja ze roddelen dus over jou, lachen om jou. En daar kun je helemaal niets aan doen en laten we even eerlijk zijn: dat boeit niet meer, want een derde wijst je altijd standaard af! Ik durf te wedden dat zelfs anti-moeder Teresa websites bestaan! Al vind je wereldvrede uit, men heeft altijd wel iets te zeuren en pardon mijn woorden te zeiken over je. Maar heel even politiek incorrect praten…wie zijn zij? Die vreemden met een afwijzende mening over je. Betalen ze jouw huur of hypotheek? Als ze op een magische manier jouw pijn of ziekte konden overnemen, zouden ze dat doen? Nee dus! De mening van vreemden belangrijk vinden is dus idiotie en maximale afwijzing van jezelf, als je bijvoorbeeld niet naar de sportschool durft te gaan vanwege “hen”.

Ze zeggen wel eens, als je de tijd die je investeert aan denken aan wat anderen over jou denken verandert in continue authentiek denken over jezelf….damn….dan openbaart een wereld zich voor je. En dat kan dus ook echt.

Als je focust op zelfliefde (diepgaande zelfwaardering leren en jezelf onvoorwaardelijk accepteren) en nu echt begrijpt dat ongeveer een derde van de mens je altijd aardig vindt, nou dan ben je VEILIG. Net als bij kinderen die gepest worden. Ze denken dat “de hele wereld” hen pest en hen dus afwijst. Maar de werkelijkheid is dat slechts een core-groepje van doorgaans maximaal 4-6 kinderen de persoon actief pesten. De rest zijn dus min of meer neutrale meelopers maar een overvloed aan mensen die het kind wel aardig vinden en steunen!

Samenvattend: duik dus uit liefde voor jezelf de sportschool in. Je bent nu veilig.

Je verdient véél beter, dus creëer véél beter.

Mark Jensen (blijvend gewichtsverlies coach van emotie-eters)

Follow my blog with Bloglovin

, , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

3 Responses to A man’s point of view: Angst voor de sportschool

 1. Jacqueline 23 maart 2017 at 15:17 #

  Maar je zegt dus dat een derde kritiek heeft op anderen? Ik vind dat best veel, hoe kom je aan die informatie?
  Ik kom nu al zo’n 5 jaar 1 of 2 keer per week in de sportschool en heb nog nooit iemand zien roddelen of om iemand zien lachen. Ook niet om dikke konten of gestuntel.

  • Mark 23 maart 2017 at 20:02 #

   Hoi Jacqueline!

   Erg fijn om te horen dat jij iig niets ervan meemaakt. Net ook van de week hele andere verhalen weer gehoord. Zwaar pesten zelfs! Foto’s, uitschelden, etc. Erg sneu van die mensen die het doen. Asociaal! Maar zo vaak hoor ik eerder gewoon de vrees voor afwijzing, zonder dat het dus (zichtbaar) gebeurt, zoals meer jouw ervaring.

   Van dat kritiek…eerder vaak gehoord/geaccepteerd idee van bijvoorbeeld psychotherapeuten rondom rationeel denken dat standaard ongeveer een derde je onaardig vindt. Keiharde wetenschap? Vast niet. Maar gezien mijn observaties van “de mens” komt dat patroon van een derde aardig, derde neutraal en een derde onaardig consequent terug. Althans dat ervaar ik.

   Mark

   • Jacqueline 23 maart 2017 at 22:54 #

    Nou, zeker asociaal dat er mensen zijn die dit doen!
    En toch ben ik iets optimistischer. Als ik vanuit mijn ervaringen kijk, zou ik eerder voor 1 op de 10 gaan. 😉 En ik zou een klacht indienen bij de sportschool of van sportschool wisselen als zulk gedrag zich voor zou doen.

Geef een reactie