Selecteer een pagina

De woensdagen zullen een wekelijks terugkerend thema hebben: Woman Crush Wednesday. Bekende en onbekende vrouwen die het verdienen om in de spotlight te staan. Gewoon omdat wij vrouwen elkaar wel wat meer mogen eren en op een voetstuk mogen plaatsen. We are all special!

FB_IMG_1452635827164

Het is weer woensdag dus tijd voor een Woman Crush Wednesday. Vandaag weer een hele speciale vrouw met een ontzettend krachtig en moedig verhaal. De Woman Crush van vandaag is Renate van der Linden-Winnubst. De drijvende kracht achter Da Luz Home Decoratie en de stichting Da Luz Y Fe. Renate is een moeder, dochter, vrouw van, vriendin, ondernemer maar ook een “survivor”. In 2013 werd er namelijk borstkanker bij Renate geconstateerd. Dit veranderde haar leven en uiteindelijk haar blik op het leven. Renate heeft door deze verschrikkelijke ziekte uiteindelijk haar doel in het leven gevonden.

Renate woont al geruime tijd in het buitenland met haar gezin. Na 10 jaar in Barcelona gewoond te hebben, verhuisden zij naar de Dominicaanse Republiek waar Renate haar leven opnieuw opbouwde. Zij breidde Da Luz Home Decoratie uit. Naast antieke lampen die zij volledig in eigen stijl opknapt, ook eigen gemaakte sieraden te gaan verkopen. Zij stond midden in het leven toen het noodlot toesloeg. Een ongelofelijk noodlot want hoe kan een jonge gezonde vrouw die midden in het leven staat borstkanker krijgen?

IMG-20160109-WA0013

Het begin van een lange onzekere achtbaan waar Renate en haar gezin voor stonden. Na een aantal operaties in de Dominicaanse Republiek, besloot Renate in overleg met haar man en op advies van een van haar artsen om haar behandelingen voor te zetten in Nederland waar zij de hulp en steun van haar familie om zich heen had. De vechter in Renate won en inmiddels mag zij zich een “survivor” noemen. Gedurende de tijd dat zij ziek was, werd zij niet alleen met haar eigen leed geconfronteerd maar ook met dat van haar mede vechtsters. In de Dominicaanse Republiek is er nog veel onwetendheid over borstkanker maar ook angst en het ontbreken van de financiële middelen om een behandeling aan te gaan. Dit inspireerde Renate om Da Luz Y Fe op te richten. Met Da Luz Y Fe wil Renate bewustwording creëren als het gaat om borstkanker maar er ook zijn voor de mensen die geconfronteerd worden met borstkanker. Haar uiteindelijke doel is om een inloophuis te openen in de Dominicaanse Republiek waar mensen die geconfronteerd worden met deze verschrikkelijke ziekte een plekje kunnen vinden waar zij thuis zijn maar ook waar zij informatie kunnen verkrijgen en zelfs mutsen en pruikjes kunnen uitzoeken.

IMG-20160109-WA0014

De eerste stap voor Renate is om harten kussentjes te gaan maken. Eén dag voor haar grote operatie kreeg Renate van een vriendin een kussentje in de vorm van een hart. Een kussentje wat niet alleen troost biedt maar wat ook precies onder de arm en oksel past. Een kussentje wat de wonden beschermt en ondertussen verlichting biedt. Renate wil deze kussentjes gaan maken voor de mensen in de Dominicaanse Republiek en deze uitdelen om hun in een moeilijke tijd een beetje troost te bieden. De tweede stap die Renate aan het maken is, is Da Luz Pink waarmee zij slachtoffers wil helpen in de laatste stap van het genezingsproces door middel van het tattoeren van een 3d tepel. In December 2015 heeft zij haar diploma behaald en zij kan nu aan de slag.

IMG-20160109-WA0016

Ondanks het levensbedreigende gevecht wat Renate heeft moeten voeren, laat haar doorzettingsvermogen en vechtersmentaliteit zien dat je van een hele nare situatie uiteindelijk iets ontzettends moois kan maken. Haar levensspreuk is dan ook “Carpe Diem”. Een ontzettend krachtige en sterkte vrouw die de kansen pakt die het leven haar biedt.

Zoals wij allemaal weten is er veel geld nodig voor de onderzoeken naar kanker maar ook voor goede doelen zoals die van Renate. Mochten jullie meer informatie willen over Renate en haar stichting dan kunnen jullie haar blog bezoeken maar ook de Facebook pagina’s van Da Luz y Fe en Da Luz Pink. Tevens neemt zij jullie mee op haar blog door de reis die zij de afgelopen jaren heeft gemaakt. Zeker de moeite waard om een kijkje te nemen!

Take care!

xoxo

Follow my blog with Bloglovin