Selecteer een pagina

Eind december 2017 wist ik drie dingen: ik kon verlost worden van de lipoedeem in mijn benen, ik wist hoeveel het ging kosten en ik wist dat ik alles op alles moest gaan zetten om dit voor elkaar te krijgen. Het enige wat ik niet wist was hoe ik dit zou gaan doen. De afgelopen 3 maanden zijn er veel veranderingen geweest ten opzichte van eind december 2017 en ik vond het vandaag tijd om jullie bij te kletsen met deze persoonlijke update. Benieuwd hoe het met mij gaat en vooral hoe het met de financiën rondom de lipoedeem operaties staat, lees dan zeker verder.

Hoe gaat het?

Tsja, om maar meteen met de deur in huis te vallen: hoe gaat het? Als je mijn weekoverzichten hebt gelezen, dan is het je vast wel opgevallen dat mijn werk behoorlijk hectisch en druk is. Op dit moment vergt mijn werk dan ook al mijn energie en aandacht. Niet alleen om het te kunnen doen maar ook om het te blijven kunnen doen. Ik ben elke dag op zoek naar de juiste balans om te zorgen dat ik op de been blijf. Leuke woordspeling, niet ;-)? Ik weet waarom ik het doe want werk is voor mij belangrijk en ik vind werken belangrijk. Om die reden, maak ik elke dag keuzes in de zaken die ik belangrijk vind en soms moet ik daarvoor wat water bij de wijn doen. Inmiddels ben ik door schade en schande wijs geworden en weet ik heel goed hoe ik mijn leven in balans moet houden. Waar ik vroeger door rende en totaal over mijn grenzen ging om maar te bewijzen dat ik het kan, zoek ik nu juist de rust op als ik vrij ben.

Verder voel ik mij goed. Ik voel mij sterk en ik zie de ontwikkeling die ik de afgelopen maanden heb doorgemaakt. Maar er is ook spanning want ik zal niet ontkennen dat ik best stoer heb geroepen dat de lipoedeem operaties inmiddels gepland zijn maar ik moet eerlijk toegeven dat ik dit ook ontzettend spannend vind. Een filmpje van de operatie kijken heeft ook niet echt mee geholpen  moet ik eerlijk bekennen. Maar ja, eigenwijs en toch doen. Ik vind het spannend. Niet alleen vind ik de operaties spannend, ik vind ook het herstel spannend en ik vind het nog spannender wat het mij straks allemaal gaat brengen. Als ik iets spannend vind, dan zonder ik mij het liefst af in mijn eigen wereld. Door uit te spreken dat ik het spannend en ook best moeilijk vind, probeer ik te voorkomen dat ik mij terug trek. Het is een hele grote en uitdagende stap die ik heb genomen en ik weet dat ik dit alleen voor mijzelf doe. Grote meisjes doen grote stappen.

Hoe gaat het met de financiën?

Heel veel van jullie hebben mijn crowd funding gedeeld en hebben mij financieel gesteund met donaties. Iets waar ik elke dag weer dankbaar voor ben dat er zoveel lieve mensen zijn die mij steunen en willen helpen. Een deel in mijn crowd funding en een ander deel rechtstreeks op mijn speciale lipoedeem rekening. Thank you, thank you, thank you! Ik kan niet in woorden uitdrukken hoeveel dit met mij doet.

Zelf heb ik ook niet stil gezeten en dankzij een bevriende boekhoudster, heb ik een vooraangifte gedaan voor 2018 en deze ook toegekend gekregen. Dit toegekende bedrag is 1/3 van het totale operatie geld en wordt in maandelijkse termijnen uitgekeerd. De enige voorwaarde is dat je wel dit jaar de operaties ondergaat. Dus mocht je nou ook met hoge ziektekosten zitten maar weet je zeker dat je dit jaar de behandeling ondergaat, doe een vooraangifte voor het desbetreffende jaar.

De vooraangifte, jullie donaties, mijn toekomstige vakantiegeld en de toekomstige belastingteruggave 2017 zorgen ervoor dat ik op dit moment iets meer dan 2/3 van het totale bedrag bij elkaar heb. Wie had dat ooit eind 2017 gedacht? Op dit moment heb ik nog rond de € 2000 – € 2500 nodig voor het volledige operatie bedrag. Gelukkig kan ik de operaties in 3 termijnen betalen en heb ik nog even om de laatste centjes bij elkaar te sparen. De oplettende lezer had misschien al gezien dat ik het totaal bedrag van mijn crowd funding naar beneden heb gebracht aangezien ik nu al 2/3 van het benodigde bedrag bij elkaar ga krijgen, vond ik dat het enige juiste om te doen.

Wat zijn mijn plannen voor de komende drie maanden?

De komende drie maanden staan natuurlijk in het teken om zoveel mogelijk geld nog te sparen en binnen te halen. Ik moet eerlijk bekennen dat ik het opzetten van de crowd funding heel erg moeilijk vond. Ik ben zo ontzettend gewend om alles “zelf” te doen en zo min mogelijk hulp te vragen, dat een crowd funding voelt alsof het niet bij mij past. Dat is misschien ook wel een van de redenen waarom ik er de laatste twee maanden niet heel actief mee bezig ben geweest. Ik voel mij soms gewoon bezwaard om er over te beginnen of het weer te delen. Ik hoor nu al meteen 10 mensen heel hard roepen “doe niet zo raar”, dezelfde mensen die dit afgelopen maanden ook tegen mij riepen. Hoewel ik immens de drang heb om het laatste gedeelte zelf bij elkaar te sparen, wil ik mij deze drie maanden opnieuw gaan focussen op de crowd funding. Ik weet dat er kennissen in het buitenland zijn die ook een donatie willen doen maar mijn verhaal nu niet kunnen lezen dus daar is werk aan de winkel (wat ik al een hele tijd vooruit aan het schuiven ben. Hoi, ik ben Marije en ik ben een anonieme vooruitschuiver en uitsteller).

Tevens wil ik meer aandacht geven aan lipoedeem en wat het met iemands leven doet. Niet alleen op lichamelijk gebied maar ook op geestelijk gebied. Ik weet hoe zoekende ik ben geweest in de jaren dat mijn lichaam begon te veranderen en ik nergens echt informatie hierover kon vinden. Toen was er ook nog geen internet zoals het er nu is want zo oud ben ik inmiddels. Naast actief aan de slag met mijn crowd funding, wil ik hier ook actief mee aan de slag gaan. Ik merk namelijk dat door er mee bezig te zijn, ik langzaam mijn eigen muren aan het afbreken ben. Een jaar geleden wilde ik namelijk niet eens praten over mijn benen en inmiddels schrijf ik er hele openhartige blogs over.

Helaas is de lipoedeem in mijn lichaam de afgelopen maanden wel toegenomen, mede omdat ik natuurlijk het besluit moest nemen om te stoppen met sporten en ik merk dat dat ook veel met mij doet. De komende drie maanden staan dan ook in het teken van hard werken aan mijzelf. Ik ben bezig met mijn voedingspatroon, ik ben bezig met persoonlijke ontwikkeling en veranderingen in mijn leefstijl.  Het afbreken van muren is leuk en nodig maar ook dat brengt een hoop gevoelens en weerstand met zich mee. Waar ik mij altijd lekker comfortabel kon verschuilen achter mijn muren en benen, zal dat aan het eind van dit jaar er niet meer zijn en dat vergt wat werk. Het is een bewezen feit dat hoe ik het tot nu toe deed, mij niet heeft gebracht wat ik hoopte.

En last but not least, de komende maanden zal ik gaan filmen. Ik wil gaan filmen wat dit traject met mij doet, wat het herstel met mij doet en hoe mijn leven eruit ziet. Ik wil dat de wereld gaat zien hoe moeilijk sommige dagen zijn maar ook de hoop die er gehaald kan worden uit het feit dat er een oplossing is voor een heel naar probleem. Ik moet nog even gaan kijken in wat voor vorm ik dat ga doen want ja, zoals mijn collega gisteren tegen mij zei: “jij bent nogal verlegen om het maar mild uit te drukken”. Maar als ik dit jaar dan toch out of my comfort zone ga, dan maar helemaal.

Ik had de intentie om een korte update te schrijven maar hij is iets langer geworden. Mocht je vragen hebben over deze update of over de financiën van mijn operatie, stel ze gerust. Mocht je mijn crowd funding willen delen, please do! Daar word ik altijd blij van.

Take care!

Xoxo

Bron stock afbeeldingen: Shutterstock