Selecteer een pagina

Het enige wat ik de afgelopen dagen wil is mij zo veilig mogelijk voelen. Ik ren als een gestresste kip door de supermarkt om er maar zo snel mogelijk uit te zijn want ik voel mij onveilig. Paniek en angst gaan door mijn hoofd. Niet zo zeer omdat ik van nature bang ben maar omdat er medelanders zijn die zich niet aan de regels houden en denken dat ze onaantastbaar zijn. De mensen die zaterdagochtend wakker werden, de zon zagen schijnen en dachten dat dit de ultieme dag was om eens lekker naar het strand te gaan om uit te waaien en een visje te eten. De mensen die hoestend in de supermarkt staan en over een vakkenvuller heen duiken om wat uit het schap te pakken. De mensen die niet snappen wat 1.5 meter afstand is en gezellig op de markt een praatje staan te maken. De mensen die het moeilijk vinden om thuis te blijven en zondag massaal de natuur in te gaan of lekker in het park rondhangen. De mensen die denken dit virus gaat aan mij voorbij.

Fuck you

Voor al deze mensen heb ik maar een advies: fuck you. Fuck you als je over een paar weken met je bejaarde moeder op de eerste hulp beland en er zijn geen verpleegsters meer die je kunnen helpen. Fuck you als jij denkt dat je niet besmet wordt maar je straks wel aan het huilen bent als je opa doodziek alleen in een ziekenhuis bed ligt en misschien wel alleen sterft. Fuck you als je na nog geen 5 dagen thuis zitten het al niet meer uithoudt en zo nodig even de boel moet ontvluchten. Fuck you als je klaagt over lege vakken en je niet realiseert dat er heel veel mensen en bedrijven bezig zijn met het bevoorraden van de winkels maar ook geconfronteerd worden met de maatregelen en minder personeel. Fuck you als je vindt dat dit het moment is om naar de bouwmarkt te gaan met 6000 anderen.

Normaal schrijf ik niet zulke boze blogs maar echt een dikke fuck you voor al die mensen die afgelopen zaterdag mijn dorp bezochten omdat ze vonden dat het de perfecte strand dag was, lekker op de gesloten terrassen een stoeltje pakten om te gaan zitten en nog even hun behoeften te doen achter de strand tent. Fuck you voor een ieder die denkt dat hij slimmer is dan de rest en dat de wereld alleen om jou draait. Een dikke fuck you voor iedereen die dinsdag stond te klappen voor de zorg maar die gisteren op de boulevard van Zandvoort in de rij stond om een visje te klappen. Een dikke fuck you als je volgende week in lock down zit en je daadwerkelijk nergens meer heen mag. Ik hoop dat je dan in ieder geval heel veel foto’s dit weekend hebt gemaakt toen je er lekker op uit ging. Een dikke fuck you voor een ieder die maar niet lijkt te willen begrijpen dat we hier allemaal inzitten, we ons allemaal moeten aanpassen en dat we dit alleen kunnen doorstaan als we gewoon met onze reet op de bank blijven zitten.

Samen hierdoor heen

Ik ben niet bang maar ik word hier wel bang van. Ik word bang van de kortzichtigheid. Ik word bang van het onbenul. Ik word bang van de domheid. Ik word bang van de arrogantie. Ik word bang van het egoïsme. Ook ik heb de impact in eerste instantie onderschat maar realiseer mij sinds afgelopen week de noodzaak van de maatregelen. Ook ik was er redelijk laconiek onder en dacht dat het wel los zou lopen.

De maatregelen zijn niet alleen voor jezelf maar ook voor de mensen om je heen. Je ouders, grootouders, ooms en tantes, je vrienden met longproblemen. Gewoon voor iedereen. Het is toch niet zo moeilijk om eens in het algehele belang te denken ipv alleen aan je eigen belang? Het is toch even niet zo moeilijk om je aan de regels te houden als dat zou inhouden dat we de curve van besmettingen kunnen verminderen? Het is toch niet zo moeilijk om je leven even on hold te zetten voor de periode dat het nodig is? Denk eens niet alleen aan jezelf maar ook verder dan je voordeur.

Take care!

xoxo

Bron afbeeldingen: Facebook bewoners Zandvoort