Selecteer een pagina

Hey Olcay,

De afgelopen dagen heb je al behoorlijk wat over je heen gehad en ik dacht laat ik er gewoon even een paar nachtjes over slapen. Wellicht heb jij dat ook gedaan en heb je je uitspraken die je afgelopen maandag deed bij RTL Boulevard overdacht. Ik doe namelijk ook wel eens uitspraken die niet zo handig zijn en waarvan ik dan later denk “oei, dat had ik misschien niet moeten zeggen”. Dat hebben wij allemaal toch wel eens. Alleen zijn dit vaak geen uitspraken waar ik een hele groep mensen mee kwets, het zijn meer uitspraken op micro niveau zeg maar. Ik weet namelijk dat als ik uitspraken doe die gaan over een grote groep mensen, dat ik daar eerst heel goed over na moet denken en ook nog eens 10x afweeg of ik het daadwerkelijk wel kan zeggen. Ik kan namelijk wel een mening hebben over het een en ander maar ik bedenk mij dan wel 10x of ik daadwerkelijk zoiets kan zeggen. Het lijkt mij dat jij, met al je media training, je daar wel bewust van bent. Alhoewel ik mij dat na maandag wel afvraag. Of was het misschien de emotie door de break up met Ruud de Wild. Het kan hé .. het kan dat je daardoor jezelf niet heel erg goed had voorbereid en dat je daardoor redelijk ongenuanceerde uitspraken deed over de plus size paspoppen van Nike. Het kan.

Sorry

Zoals ik al aangaf, heb ik ook wel eens dat ik uitspraken doe die niet heel handig zijn. Vroeger had ik daar vaker een handje van en dan kwam de berouw na de zonde met als gevolg dat ik dan sorry zei omdat ik dacht dat dan wel de schade zou dekken die ik met mijn woorden had aangericht. Mijn vader heeft mij meerdere malen erop gewezen dat die sorry feitelijk niet zo heel veel betekende omdat ik de eerdere woorden al had uitgesproken. Sorry is nogal een overgewaardeerd excuus zeg maar. Toch besloot jij om gisteren een post op Instagram te plaatsen met een Sorry. Een sorry nadat je uitspraken deed als “ik vind het persoonlijk vrij onwaarschijnlijk dat deze vrouw fit genoeg is om te gaan sporten” en “in iedere maat moet kunnen sporten”. Ik weet niet waarom jij sport maar ik denk dat de meeste mensen juist gaan sporten om fit te worden en dat het overgrote deel wat begint met sporten, ongeacht de maat, niet fit is om te gaan sporten. Ja echt, dat denk ik maar misschien is het in jouw wereld anders. Dat kan.

Maar goed, je plaatste dus een post met Sorry. Een post die niet eens voelt als mosterd na de maaltijd maar waarmee je eigenlijk nog meer minachting naar de wereld laat zien. Sorry dekt namelijk de lading niet als jij vindt dat vrouwen met een maatje meer niet fit genoeg zijn om te sporten en dat Nike een extreme uitvergroting doet met de plus size paspoppen. Voor jouw informatie, de gemiddelde Nederlandse vrouw heeft een maat 42 en Nike heeft al 2 jaar een plus size sport kleding lijn voor mensen die een maatje meer hebben en die graag willen sporten. Het is ook zo vervelend als ineens alle mensen met een maatje meer naakt naar de sportschool gaan omdat er geen kleding te krijgen is. Of dat al die mensen met een maatje meer met hun te wijde kleding vast komen te zitten tussen de apparaten. Ja, dat zou toch raar en vervelend zijn? Persoonlijk heb ik niet zo de behoefte om naakt of in hele wijde kleding te gaan sporten want dat zit gewoon niet lekker. Ik schrijf deze blog nu dan ook in mijn sport legging en sport bh onder het genot van een groene smoothie. Ja joh, deze girl snapt het wel hoor.

Weight Watchers

Maar wat ik nou helemaal grappig aan dit verhaal vind, is dat jezelf onlangs de spokesperson van Weight Watchers was. We kennen allemaal Weight Watchers en we weten dan ook allemaal dat je naast een gezond voedingspatroon, gewoon moet bewegen om je leefstijl in balans te hebben. Wat mij dan vooral opvalt is dat je in een blog voor Weight Watchers schrijft dat je al jaren heel erg ongezond leeft, je heel veel blikjes Red Bull achterover hebt getikt en soms vergat te eten waardoor je dan later meer ging eten. Toch grappig dan dat jij van alle mensen op deze wereld, maandag zulke uitspraken durft te doen over plus size mensen. Waarschijnlijk was je in Amerika meteen door Weight Watcher gecancelled als spokesperson want laten we eerlijk zijn, iemand die zelf moeite heeft met een gezonde levensstijl zou toch 10x moeten nadenken voordat ze dit soort uitspraken doet.

Maar let’s face it, dit was gewoon niet handig en dan druk ik mij nog mild uit. Helemaal niet na alle ophef over je bedrijven, de manier waarop je met je personeel omging en dan heb je nog in je Instagram bio staan “Femme Power”. Girl, als je daadwerkelijk gelooft in Femme Power dan had je dit initiatief van Nike toegejuicht, had je voorbeelden laten zien van verschillende sportende vrouwen om de wereld te laten zien dat je de ontwikkeling support en had je je niet als een eerste klas fat shamer gedragen. Soms is het misschien handig om je woorden te overdenken, ik neem namelijk aan dat jullie deze onderwerpen voorbereiden met elkaar. Just saying, we zeggen allemaal wel eens wat wat misschien niet handig is maar hier heb je echt de plank compleet mis geslagen en die Instagram sorry dekt verre van de lading. Bezint eer je begint .. misschien wordt het tijd dat iemand je helpt met het begrijpen van dit gezegde.

Take care!

xoxo

Bron stock afbeeldingen: Shutterstock