Selecteer een pagina

November 2019 is aangebroken. De laatste twee maanden van 2019 zijn begonnen. Nog maar twee maanden en dan is 2019 gewoon alweer voorbij. Het was een raar jaar. Een jaar waarvan ik heel veel verwachtingen had want na de liposucties vorig jaar, zou ik alles gaan doen waarover ik al die jaren voor de liposucties had gedroomd. Ik ging het leven bij de ballen pakken en optimaal beleven. Ergens onderweg ging het mis want het werd een ander jaar dan gedacht. Met als klap op de vuurpijl de afgelopen 7 weken leven met een gebroken bovenarm.

Maar hoe de afgelopen maanden ook waren, elke dag is er een nieuwe kans om weer wat van het leven te maken. Hoewel dit jaar niet ging zoals ik had gehoopt of gedacht, toch was het een mooi jaar en ook afgelopen 7 weken waren mooie maar vooral leerzame weken. Ik leerde hoe vanzelfsprekende dingen niet meer vanzelfsprekend zijn als je een arm niet meer kunt gebruiken. Ik leerde dat mijn leven echt nog zo slecht niet is, hoewel ik mij regelmatig rot voelde omdat ik niet mijn beste leven leefde voor mijn gevoel. Ik leerde hoeveel het helpt als je gewoon toegeeft aan dat wat er is, ook al is dat iets wat vervelend is. Ik leerde waarderen dat wat ik nu heb, echt heel mooi is en dat ik mij mag gelukkig mag prijzen met de mensen die nu in mijn leven zijn. Ik leerde dat ouder worden soms niet fijn is maar dat ik dankbaar mag zijn dat mijn ouders nog zo fit en actief zijn.

Ik geloof dat “everything happens for a reason” en mijn arm breken was misschien de grootste les die ik kon krijgen in 2019. Het leerde mij vooral om te leven in het nu en te accepteren dat wat ik nu heb, helemaal prima is. Waar ik eerst vond dat ik heel veel vooral moest doen en alles uit het leven moest gaan halen na mijn operaties, weet ik nu dat dat helemaal niet is wat bij mij past of gelukkig maakt. Deze pas op de plaats heeft mij doen beseffen dat een rustiger leven helemaal oké is.

Elke dag is een nieuwe kans en met het begin van deze nieuwe maand, ga ik ook het bloggen weer oppakken. Op mijn manier en op mijn gevoel. Pas als je niet meer kan doen wat je leuk vindt (in mijn geval schrijven), dan pas merk je wat je mist. So here we go .. laten we van de laatste twee maanden van 2019, nog de beste maanden van 2019 maken. Welcome back!

Take care,

Xoxo

Bron afbeelding: Sahifa