Selecteer een pagina

Eigenlijk zijn er geen woorden voor wat er gisteren is gebeurd met Peter R. De Vries. Een aanslag op zijn leven en tegelijkertijd een aanslag op de persvrijheid en onze rechtstaat. Op een gewone dinsdagavond, midden in het centrum van Amsterdam een journalist van het leven beroven. Een van de fundamenten van onze rechtstaat. Een journalist die niet alleen een journalist is maar ook een mens, een partner, een vader, een zoon, een vriend.
Rand debielen


Wat er gisteren is gebeurd is weerzinwekkend maar wat ik echt walgelijk vind, zijn de reacties van mensen. Mensen die het van dichtbij hebben gefilmd en online hebben gezet of rond hebben gestuurd. Mensen die juichen dat het Peter R. De Vries was die is neer geschoten. Mensen die het zijn verdiende loon vinden. Mensen die online roepen waarom ze niet de Jonge of Rutte hadden kunnen pakken ipv Peter R. De Vries.

Hoe ziek ben je dat je denkt dat het okay is om dit te doen en zeggen. Hoe ver ben je heen dat je voor jezelf een actie als deze kan verantwoorden. Mensen die roepen dat we leven in een dictatuur en dan staan te juichen als een journalist wordt neer geschoten. Realiseer je je dan wel dat dit een aanslag op onze vrijheid is? Ben je wel helemaal goed bij je hoofd dat je op een moment als deze het zo nodig vindt om je mening te delen? Wie denk je dat hier op zit te wachten? Schaam je. Schaam je diep want je hebt een zieke geest als je dit soort dingen doet.

Aanslag op de rechtstaat


Gisterenavond liet weer zien wat een walgelijke mensen er op deze wereld rondlopen. Maar niet alleen gisterenavond want er zijn ook politici die te pas en te onpas roepen dat “journalisten tuig van de richel” zijn. Mensen die een voorbeeld voor de samenleving horen te zijn maar met zo’n bericht journalisten publiekelijk tot een vijand verklaren.

Vrijheid van meningsuiting is een groot goed maar laten we ons toch eens realiseren dat er een moment van praten is maar zeker ook een moment van zwijgen. Soms is er gewoon een tijd van je mond houden maar vooral een tijd om je mening voor je te houden.

Take care!

xoxo

Bron afbeeldingen: Unsplash.comĀ