Selecteer een pagina

Afgelopen weekend kwam het nieuws naar buiten dat er een incident was geweest tussen Lil Kleine en zijn vriendin Jaimie Vaes waarbij zij gewond is geraakt. Hoewel het wel in de Nederlandse media genoemd werd afgelopen dagen, was het niet zoals bij Bilal Wahib een paar maanden terug. Bij Bilal Wahib stond elk bedrijf waarmee hij samenwerkte meteen op en stopte de samenwerking. Waar het bij Bilal Wahib een dom grapje was wat fout afliep, is het bij Lil Kleine mishandeling van de moeder van zijn zoon. Waar is de massale verontwaardiging nu? Waarom staan de bedrijven die met Lil Kleine samenwerken nu niet op en cancellen elke samenwerking en optreden van hem? Waarom wordt een misdrijf niet aangepakt maar een domme fout wel?
Zijn we dan zo hypocriet?


Waar een bedrijf als Topnotch Bilal meteen liet vallen na het incident, zijn ze nu doodstil. Is dat om dat Lil Kleine je meer geld oplevert dan Bilal Wahib? Door nu stil te zijn, geef je gewoon aan dat je achter je artiest staat die vrouwen mishandeld. Of mag dat in de rap wereld en is het oké als een witte rapper dat doet? Waar zijn al die organisatoren van optredens waar hij geboekt stond? Waarom zijn die optredens niet meteen gecancelled? Waar is Instagram nu? Waarom wordt zijn social media niet meteen op zwart gegooid met een lifetime ban? Wat is het verschil? Waarom mag iemand wel een vrouw in elkaar slaan zonder consequenties maar wordt een uit de hand gelopen grap keihard afgestraft?

Dan ben ik nog niet eens begonnen over de comments die ik zag op social media van de “gewone” Nederlander waarbij er meer kritiek was op het uiterlijk van Jaimie Vaes en er soms werd gezegd dat het vast haar eigen schuld was. Hoe dan? En nee, begin nu niet over hij is pas schuldig tot het bewezen is dat hij schuldig is. Er circuleert een duidelijke foto op internet waarbij te zien is dat ze is mishandeld en waarvan hun management heeft aangegeven dat deze foto niet van afgelopen weekend is. Een statement waarbij ze aangeven dat het al eerder is gebeurt en dan nog zijn er mensen die grapjes maken over haar?

Trieste situatie


Hoe je het ook went of keert, dit is een trieste situatie met alleen maar verliezers. Een vrouw die beschadigd is voor het leven. Een klein jongetje die wellicht veel meer heeft gezien en mee gekregen dan goed voor hem is. Maar ik hoop toch dat de hypocriete bedrijven, die met Lil Kleine samenwerken, opstaan en hem de grootste verliezer maken. Bedrijven die zich hopelijk bewust zijn dat, zolang ze zich niet openlijk uitspreken, ze feitelijk het mishandelen van vrouwen goedkeuren.

En voor al die mensen die afgelopen dagen lekker hun ongenuanceerde mening gaven zonder erbij na te denken wat de gevolgen zijn van huiselijk geweld, shut the fuck up en denk na wat je zegt. In situaties als deze, is het beter om je mond te houden want geen vrouw vraagt erom om in elkaar geslagen te worden.

Take care!

xoxo

Bron afbeeldingen: Unsplash.com