Selecteer een pagina

Een deel van de wereld staat in brand en afgelopen week vielen er heel veel onschuldige slachtoffers in het conflict tussen Palestina en Israël. Ik zag de meest verschrikkelijke en mensonterende beelden voorbij komen deze week. Beelden die op social media de ronde gaan maar die niet worden getoond door de Nederlandse pers. Beelden waarbij Israëlische soldaten de Al-Aqsamoskee binnen stormen compleet respectloos. Beelden waarbij Israëlische joden staan te feesten en zingen omdat de omgeving rondom de Al-Aqsamoskee in brand staat. Palestijnen die uit hun huis worden getrokken.
Waar is jullie stem?

Niet alleen de media verzaakt om deze beelden te laten zien maar ook grote influencers die stil blijven. Influencers die zich niet laten horen nu er gruwelijke daden plaatsvinden maar wel druk zijn met een nieuw product te promoten. Je moet immers wat toch en wat kan jou het schelen dat onschuldige mensen worden vermoord of dat er heilig schennis wordt gepleegd in de belangrijkste maand voor de moslims. Wat kan jou het schelen dat er hulpverleners worden aangevallen door Israëlische politie agenten want ja, dat ene parfumetje en dat nieuwe setje kleding moet natuurlijk wel on the gram.

Influencers die normaal gesproken het hoogste woord hebben, zijn nu stil. Doodstil. Komt het omdat het je niet interesseert wat er in het Midden-Oosten gebeurt, is het een te ver van je bed show? Draait jouw leven nu eenmaal om de schone schijn op te houden en negeer je simpelweg het leed van anderen? Shame on you als je nu nog niet doorhebt wat er gaande is in Israël. Shame on you als je je nog niet uitgesproken hebt over zoiets verschrikkelijks.

We hoeven het niet eens te zijn maar ..

We hoeven het niet eens te zijn maar er gebeuren nu zaken waarvoor je simpelweg je hoofd niet mag weg draaien of simpelweg maar een foto posten van Jeruzalem by night waar de lichten van de raketten te zien zijn zonder dat je weet wat er gaande is omdat je het nieuws niet volgt. Waarom dan die foto posten en je niet te verdiepen waarom die raketten daar te zien zijn.

Deze week wordt maar weer eens zichtbaar hoe oppervlakkig social media is en hoe egoïstisch wij zijn. Wij als in de mensen die niet verder kijken dan hun eigen voordeur. Wij als in de mensen die zich niet verdiepen en die zich niet uitspreken. Wij als in de mensen die niet zien dat wat er nu gaande is onmenselijk is en kan uitlopen op een burgeroorlog. De #istandwithpalestina is niet voor niets in het leven geroepen en laten we dan ook opstaan. Opstaan tegen geweld. Opstaan tegen de hypocrisie. Opstaan tegen wat er nu gaande is in Palestina, Gaza en Israël. Sta op en laat je stem horen!

Take care!

xoxo

Bron afbeeldingen: Unsplash.com