Selecteer een pagina

Al eerder schreef ik dat Netflix goed bezig is en je zou denken dat er toch wel een keer een maand zou komen waarin ze een klein dipje hebben als het gaat om nieuwe releases. Voor februari 2020 is dit in ieder geval niet het geval want ook deze maand komen er weer heel wat goede series en films online. Er komen een aantal oude films online die zeker nog het kijken waard zijn als je ze niet gezien hebt maar er komen ook een aantal nieuwe releases aan waar ik zeer benieuwd naar ben. Het lijkt wel of Netflix zijn concurrenten voor wil zijn en de populariteit probeert vast te houden. Vandaag deel ik mijn eerste lijstje voor deze maand. Er komen namelijk nog zoveel goede films en series nog aan in de tweede helft van de maand dat ik ze maar verdeel over twee blogs.

The Intern

Bij de drukbezette mode onderneemster Jules is de verwondering groot als Ben, een 70-jarige weduwnaar, reageert op een advertentie voor een senior stagiair.

Dit is weliswaar een film uit 2015 maar als je op zoek bent naar een feel good film voor een bank hang sessie in het weekend, dan is deze film een must see. Robert de Niro in de meest zachte en kwetsbare rol. Het heeft wat weg van de Devil Wears Prada maar dan de vriendelijke en vooral de moderne variant met een millenial sausje.

The pharmacist

Als zijn zoon in New Orleans wordt vermoord, start Dan een eenzame zoektocht naar de moordenaar. Als hij bijna geen hoop meer heeft, vindt hij een wonderlijke aanwijzing.

Netflix brengt regelmatig hele goede docu series uit en The pharmacist is er een van. Een vader die op zoek gaat naar de moordenaar van zijn zoon maar dan ook ontdekt dat er een zeer verslavend medicijn op de markt is wat als een olie vlek over het land uitspreidt. Een intens heftige en emotionele documentaire.

The 15:17 to Paris

Drie Amerikaanse vrienden op vakantie in Europa komen in actie als een terrorist passagiers aanvalt aan boord van een trein naar Parijs. 

Deze film is gebaseerd op de gebeurtenissen die een aantal jaar geleden in de Thalys plaatsvonden waarbij een terrorist een aanval wilde plegen maar die naar de grond werd gewerkt door drie Amerikaanse mannen. Weliswaar niet het meest vrolijke verhaal maar wel een intrigerend verhaal met drie helden.

To All the Boys: P.S. I still love you

Lara Jean is officieel Peters vriendin, dus alles zou perfect moeten zijn. Maar gevoelens worden gecompliceerd als een oude vlam opnieuw in haar leven opduikt.

Dit is deel 2 van de boeken trilogie To All the Boys. Deel 1 “To All the Boys I’ve Loved Before” staat ook op Netflix en het is wel raadzaam om deze eerst te kijken voordat je deel 2 gaat kijken. In deel 1 staat het leven van Lara Jean namelijk compleet op zijn kop als haar geheime liefdesbrieven op onverklaarbare wijze worden verstuurd naar de vijf jongens op wie ze verliefd is. Met Valentijnsdag in het vooruitzicht is dit natuurlijk wel een lekkere zwijmelfilm.

Las Chicas del Cable

Las Chicas del Cable speelt zich af in de jaren 1920 bij een telefoonmaatschappij die net wordt gestart in de Spaanse hoofdstad Madrid. Het bedrijf betekent de ommekeer voor vier jonge vrouwen als ze worden aangenomen bij het bedrijf. 

Het nieuwe en allerlaatste seizoen (zeggen ze) komt morgen online en dit is weer zo’n serie waarvan ik niet kan wachten om het nieuwe seizoen van te kijken. Ik had nooit gedacht dat ik een Spaanse serie in de jaren 20 zo fascinerend zou vinden maar ik heb alle seizoenen echt gebinged. Ben dan ook heel erg benieuwd wat het laatste seizoen gaat brengen en hoe de avonturen van de vier dames verder gaan.

Naar welke Netflix serie of film kijken jullie uit?

Take care!

xoxo

Bron afbeelding: Unsplash.com

Bron tekst + trailers: Netflix.nl