Selecteer een pagina

De afgelopen weken deelde ik al mijn Netflix en Videoland tips van het moment maar een lijstje met boeken die ik graag wil gaan lezen, kan natuurlijk niet ontbreken op mijn blog. Het lijkt wel weer de periode van het jaar te zijn waarin heel veel auteurs eindelijk hun nieuwe boeken uit gaan brengen en inmiddels heb ik een aardig lijstje met verschillende boeken verzameld die al uit zijn of nog uit gaan komen maar die mij zeer de moeite waard lijken om te gaan lezen. Aangezien mijn lijst aardig lang is en een aantal boeken pas in de loop van het jaar uitkomen, zal ik vandaag mijn eerste vijf boeken met jullie delen die al uit zijn of op korte termijn uitkomen.

Nachtvlinder – Teske de Schepper

Teske heeft met haar tienjarige carrière als internetpersoonlijkheid altijd de trend gezet in de alsmaar groeiende YouTube-wereld. Duizenden jonge meiden keken met haar mee en groeiden met haar op. Nu, een decennium en ruim 300.000 volgers later, neemt ze de tijd om te reflecteren. Wat heeft het haar gebracht? Wie is ze geworden?
In Nachtvlinder zoekt Teske naar de meest pure versie van zichzelf, een versie die gedurende de jaren dat ze haar publiek tevredenstelde, geregeld van haar wegdreef. De bundel is een mix van rauwe poëzie en goudeerlijke verhalen die laat zien wat er schuilgaat achter haar door velen geliefde verschijning. Een zeldzame en overtuigende ode aan eerlijkheid in de YouTube-generatie, een oproep om trouw te blijven aan jezelf.

Bron afbeelding en tekst: Bol.com

Nu weet ik dat ik al een paar keer geroepen heb dat ik geen boeken meer van influencers zou gaan lezen maar toch vind ik dit dan weer een intrigerend boek als ik de beschrijving zo lees. Ik ben namelijk erg benieuwd hoe Teske terugkijkt op de jaren waarin zij naar volwassenheid groeide onder het oog van haar fans en hoe zij dit nu ervaart.

Je kunt het ook nooit goed doen – Carmen Felix

Ben je net van plan minder vlees te gaan eten, word je berispt omdat je geen vegan bent. Beloon je jezelf met een weekendje weg van je zuurverdiende geld, mag je er niet eens meer heen vliegen. Het is moeilijk overleven in een wereld waar altijd iemand groener, feministischer, sportiever, rijker of woker is dan jij. Hoe hard je ook probeert. Heb je net de ene deugd onder de knie, loop je alweer achter.

Carmen Felix groeide op in Ede maar woont al bijna 15 jaar in Amsterdam. Op familiefeesten gaat het nooit over consuminderen, op feestjes met vrienden nooit niet. Waar haar ene sociale omgeving op koopjesjacht gaat, staat de ander te demonstreren tegen fast fashion.
En ondertussen kan Carmen de eerste wereldproblematiek haast niet meer aan. Je kunt het ook nooit goed doen is een hilarische schets van een bijzondere tijd.

Bron afbeelding en tekst: Bol.com

In de reviews die ik over dit boek heb gelezen, komt het naar voren alsof dit wel eens het tegengeluid kan zijn van alles waar ik mijzelf soms zo over verbaas. We vinden namelijk tegenwoordig allemaal zo ontzettend veel maar tegelijkertijd doen we vaak dingen die haaks staan op wat we vinden.

All in – Ron Simpson

Het waargebeurde verhaal dat je in de liefde laat geloven!

“Mijn vader vroeg mijn moeder ten huwelijk binnen 48 uur’ is iets wat Ron Simpson al sinds zijn kinderjaren met trots vertelt. En nu zijn ze al bijna 48 jaar getrouwd. Als jij iedereen in de liefde kon laten geloven, dan zou je dat toch ook aan de hele wereld vertellen?

Stel je voor. Een jongeman reist in zijn soldatenuniform eindelijk terug naar zijn huis in Londen. Onzeker over wie of wat hij daar aan zal treffen, besluit hij in de bus om de bloedmooie vrouw tegenover hem mee uit te vragen. Ze accepteert zijn aanbod, maar reist samen met haar moeder, dus de avond begint met een heerlijk ongemakkelijk diner voor drie. Als de zon ondergaat en moederlief terugkeert naar het hotel, dansen en lachen ze samen tot in de vroege uurtjes en beleven ze de nacht van hun leven. Het sprookje lijkt vroegtijdig onderbroken te worden als hij ontdekt dat zijn droomvrouw de volgende dag al terugvliegt naar Tel Aviv, maar in plaats van afscheid te nemen besluit hij een gok te wagen en gaat all in…

Deze ongekende lovestory vol humor en romantisch lef, laat je smelten van geluk.

Bron afbeelding en tekst: Bol.com

In een wereld waarin relaties soms zo makkelijk worden verbroken terwijl ik opgroeide met het idee dat een relatie voor eeuwig is en ouders heb die al 50 jaar getrouwd zijn, is het soms wel eens fijn om een ouderwetse love story met een happy end te lezen.

De stroopwafelshop – Astrid Harrewijn

Een jonge vrouw gooit haar leven over een totaal andere boeg en moet daarbij de nodige obstakels overwinnen

De ouders, vriend en beste vriendin van Suze nemen het haar niet in dank af als ze spontaan ja zegt tegen een bizarre uitdaging. Samen met nog twee vrienden uit haar studententijd doet ze mee aan een wedstrijd van de Stroopwafelfabriek: wie maakt in één jaar de meeste winst met een koffietentje waar de stroopwafels vers worden gebakken? De hoofdprijs is honderdduizend euro, de verliezers zijn slechts een ervaring rijker. Suze gaat het in New York proberen, haar vrienden gaan naar respectievelijk Rome en Parijs.

Nog voordat ze in het vliegtuig stapt heeft Suze al spijt van deze ondoordachte actie, en als ze door een taxichauffeur in het upcoming maar nog behoorlijk criminele Bushwick, Brooklyn, wordt afgezet, zakt de moed haar al helemaal in de schoenen.

Suze heeft haar leven tot nu toe beschouwd als een fijn verblijf in de ballenbak, maar het leven in Bushwick is rauw, eenzaam en vol heimwee. Gelukkig krijgt ze hulp van vier Mexicanen die haar koffietentje verbouwen, wordt ze gesteund door de kleurrijke buurtbewoners die dagelijks hun kopje koffie drinken aan de bewonerstafel, en vindt ze troost bij haar oppashond. Maar is dat genoeg om de hoofdprijs te winnen?

Bron afbeelding en tekst: Bol.com

Zoals ik dinsdag al schreef, heb ik iets met boeken die over bakken gaan. Dus dit boek kan dan ook niet op mijn lijstje ontbreken want stroopwafels en New York, wat wil je nog meer? Plus dat Astrid Harrewijn een van mijn all time favoriete chicklits auteurs is en ik haar boeken echt verslind.

Ouder maar beter, maar ouder – Caroline de Maigret & Sophie Mas

In “Ouder maar beter, maar ouder’ komen Caroline de Maigret en Sophie Mas met speels en werelds advies op het gebied van liefde, leven, familie, werk, schoonheid en stijl. Eerder schreven deze auteurs het succesvolle How to Be Parisian. Ditmaal richten ze zich tot vrouwen die, net als zijzelf, ouder aan het worden zijn. In sommige opzichten is dat een verademing. Waarom zou je je nog druk maken over wat anderen van je denken? Pas la question, je bent gewoon jezelf! Toch zijn de dingen niet meer zoals eerst: die dertigjarige man op dat feestje gunt je geen blik waardig; je krijgt steeds te horen dat je er zo moe uitziet, en soms heb je gewoon ontzettend veel zin om naar huis te gaan. De Maigret en Mas verwoorden dit soort momenten uit het dagelijks leven op zo’n herkenbare manier dat ze je steeds weer instemmend laten knikken en hardop laten lachen.

Bron afbeelding en tekst: Bol.com

De ondertitel van dit boek is de kunst van het volwassen worden en laat dat nou iets zijn waar mijn generatie volgens mij heel erg veel mee bezig is. Want wanneer ben je nu eigenlijk volwassen en wat houdt volwassen worden eigenlijk in? Toch veranderen er een heleboel dingen als je ouder bent en daarom ben ik erg benieuwd naar dit boek want ik wil de kijk van anderen daarover wel eens horen.

Naar welke boeken kijken jullie uit om te gaan lezen de komende tijd?

Take care!

xoxo

Bron stock afbeelding: Unsplash.com