Selecteer een pagina

20160409_095511

Het is weer eens tijd om een eetdagboek met jullie te delen. Wat eet je nou als je een dagje weg gaat en hoe plan je je eetmomenten dan in? Afgelopen zaterdag stond ik een dagje met een vriendin op de IJ hallen waar wij ons spulletjes gingen verkopen en ik heb die dag meteen gebruikt om mijn eet dagboek bij te houden.

20160409_165750

Een dag IJ hallen is behoorlijk enerverend. Je dag begint al vroeg, in ons geval gingen wij om half 6 van huis weg. Je bent natuurlijk druk de hele dag want je wil je spulletjes verkopen, er komen continue mensen aan je kraam en je wilt je kraam ook netjes houden (best lastig op een rommelmarkt). Dus hoe ben ik te werk gegaan om er toch voor te zorgen dat ik mijn eetmomenten kon pakken? Allereerst, ik heb een eet planning gemaakt. Dit is mijn nummer 1 actie om op terug te vallen op momenten dat ik druk ben of weet dat ik een drukke dag tegemoet ga. Ik schrijf al mijn eetmomenten op en die vul ik in met de dingen die ik wil eten. Zo weet ik precies wat ik mee wil nemen en wat ik nog moet kopen. Ten tweede, bereid ik al mijn maaltijden voor zodat ik ’s ochtends alleen nog alles hoef te pakken en in een tas hoef te doen. Scheelt een hoop stress en tijd. Helemaal als je om 5 uur ’s ochtends met een slaperig hoofd er niet helemaal bij bent. Ten derde, ik heb de wekker op mijn telefoon ingesteld op mijn eetmomenten zodat ik niet de tijd zou vergeten. Klinkt een beetje control freakerig maar het is op een drukke dag wel handig als je een houvast hebt en je geen momenten overslaat. Je hebt namelijk kans dat je bij het overslaan van maaltijden, uiteindelijk de kans loopt om een eetbui te krijgen.

Wat heb ik nou zaterdag gegeten?

20160409_043948

Ik begin de dag altijd met het drinken van een fles water. Na een nacht slapen en geen vocht, heeft je lichaam dat gewoon nodig. Een fris begin van de dag.

Ontbijt

20160409_083346

Ook vandaag heb ik mij aan mijn standaard ontbijt gehouden: yoghurt met granola en blauwe bessen en mijn nieuwe verslaving: vers geperste jus d’orange met het sap van een citroen. Ik maak meestal mijn eigen granola maar afgelopen week was ik erg moe dus ik heb nu een variant van Zonnatura.

Ochtend tussendoortje

20160409_102318

Zaterdag koos ik voor een smoothie. I know, hij ziet er niet lekker uit en ik moet eerlijk toegeven dat ik ze wel eens lekkerder heb gemaakt. Ik had de proporties een beetje mis gegokt en in deze zat heel veel spinazie en boerenkool t.o.v. fruit. Normaal gesproken had ik het lekker laten staan maar ik heb hem nu braaf opgedronken.

Lunch20160409_130048

Twee heerlijke broodjes met Herz salami. I know, niet helemaal clean maar ik eet tegenwoordig volgens het principe 80-20, ofwel 80% van de tijd clean en 20% waar ik trek in heb. Ik had echt heel erge trek in lekkere broodjes en dit was mijn keuze.

Middag tussendoortje

20160409_130008

Een kleine snack van komkommer en tomaatjes. Can’t go wrong with that.

Avond eten

20160409_181857

Na een lange dag staan, kon ik lekker aanschuiven bij mijn ouders voor het avondeten. Mijn vader had weer heerlijk gekookt: spagetti met eigen gemaakte tomatensaus (met lekkere groenten), in de oven geroosterde tomaatjes, uitgebakken bacon en wat geraspte kaas. Een heerlijke maaltijd na zo’n dag.

Avond tussendoortje

Toen ik thuis kwam na het avondeten was ik helemaal kapot. Ik heb gedouched, een kopje thee gemaakt en ben in bed YouTube filmpjes gaan kijken. Met als resultaat dat ik in slaap ben gevallen en mijn avond tussendoortje heb gemist.

Ik heb de hele dag water gedronken en uiteraard warme kopjes groene thee want het was af en toe echt ontzettend koud.

Hoe bereiden jullie je eetmomenten voor op zo’n dag? Wat zijn jullie tips voor lekkere meeneem maaltijden?

Take care!

xoxo

Follow my blog with Bloglovin