Selecteer een pagina

20170316_143925

Ruim 2 weken geleden lanceerde muzikant Dotan zijn campagne #insidemybones. Een campagne waarin hij oproept om “ the real you” te laten zien in plaats van de foto’s met filters en blije boodschappen die normaal geplaatst worden op social media. Deze campagne sprak mij meteen aan en zoals je vorige week dinsdag in mijn blog “ een leugentje om best wil”  al kon lezen, ben ik niet altijd helemaal eerlijk met de dingen die ik plaats op social media. Ik heb lang nagedacht hoe ik mijn gedachten over deze campagne kon delen. Geïnspireerd door de blog die Aileen hierover plaatste, deel ik vandaag mijn #insidemybones true story.

Mooie kanten van het leven

20170519_183841

Zoals ik vorige week al schreef, laat ik het allerliefst de mooie kanten van mijn leven zien. Ik wil social media niet gebruiken als een dagboek en ik zie er ook niet de noodzaak van in om al mijn moeilijke momenten met de wereld te delen. Dit houdt wel in dat elke foto of selfie met een precisie microscoop worden bekeken en dat van de 100 foto’s die ik maak of die iemand anders van mij maakt, er minstens 99 worden afgekeurd. Foto’s waarop mijn gezicht getekend is door de vermoeidheid die mij soms overvalt. Foto’s waarop je ziet dat ik niet lekker in mijn vel zit. Foto’s waarop je mijn door lipoedeem aangetaste benen te goed ziet. Het zijn foto’s die ik niet wil plaatsen. Best lastig als je een shoot doet en 99% van de foto’s keur je af (ik zie Barbara nu al ja knikken).

Struisvogelpolitiek

photogrid_1496559129928

Ik kies er heel bewust voor om deze foto’s niet te plaatsen. Ik kies ervoor omdat ik zelf ook de confrontatie niet wil aangaan met hoe het werkelijk is. Ik wil leven, genieten van het leven en vooral alles uit het leven halen. Dus als mijn lichaam mij in de steek laat, dan wil ik dat zo snel mogelijk vergeten. Een soort struisvogelpolitiek onder het mom van “ als ik het niet zie, dan is het er ook niet”. Maar het is er wel. De vermoeidheid is er. De vermoeide blik in mijn ogen en hangende ogen zijn er. Mijn lichaam wat niet altijd mee werkt met mijn plannen, die is er ook. Mijn hoofd dat soms overloopt. De dagelijkse struggles en het altijd goed willen doen. Het is er gewoon en het is de realiteit. Maar zoals ik vorige week al schreef, al heel jong besloot ik een masker op te zetten en altijd te antwoorden met het gaat goed als iemand aan mij vroeg hoe het ging. Ook op de dagen of momenten dat het niet goed ging. Een houding die ook een manier van overleven is geworden en die er voor heeft gezorgd dat ik altijd ben blijven staan.

Acceptatie

20170506_150011

Maar goed, ook ik heb mijn dagen dat het niet goed gaat. Ook ik heb mijn momenten dat ik het liefst in mijn bed wil gaan liggen en de deken over mij heen wil trekken. Ook ik heb vorig jaar als een half dood vogeltje huilend op de bank gezeten toen het niet meer ging, alles mij teveel was en mijn lichaam compleet overprikkeld was. Na jaren van roofbouw plegen op mijn lichaam door altijd maar stoer en sterk te zijn, was het voor mij ook klaar. Niet dat ik dat aan de buitenwereld liet zien maar het was er wel. De selfies met een lui oog door de vermoeidheid zijn real. Het vermoeide en witte koppie zijn real. Mijn door lipoedeem, overgewicht en pijn aangetaste lichaam, it’s real. Door dat te accepteren, accepteer ik hoe het nu is. Acceptatie is een proces en gaat stapje voor stapje. Ik doe het op mijn eigen tempo want het liefst blijf ik gewoon die stoere en sterke vrouw die de wereld aan kan. En dat blijf ik ook maar dan wel met een not so pretty side ;-).

Wat laten jullie liever niet zien? Hebben jullie mee gedaan aan de #insidemybones campagne?

Take care!

Xoxo

Follow my blog with Bloglovin