Selecteer een pagina

Jongens, oktober 2017 zit er bijna op en deze week beginnen wij gewoon aan de laatste twee maanden van 2017. Hoe bizar is dat gewoon? Tijd vliegt nu echt voorbij en voor je het weet wensen wij elkaar een gelukkig 2018. Omdat de tijd zo snel voorbij vliegt, vind ik het belangrijk om aan het eind van iedere maand stil te staan bij mijn favorieten van die maand en deze met jullie te delen. Vandaag dan ook mijn favorieten van de maand oktober. 

Favoriete moment

Deze maand bracht ik heel veel tijd door met familie en met mijzelf. De tijd met familie koester ik en vind ik ook belangrijk. De sunday family dinner werd weer in ere hersteld deze maand en daar word ik altijd heel erg gelukkig van. Mede doordat mijn vader dan extra lekker kookt. Je vraagt je misschien af of het nog lekkerder kan want hij kookt al zo lekker. Maar ja, het kan dus ook nog lekkerder. Naast familie tijd, werkte ik deze maand heel erg hard aan mijzelf. Ik pakte het sporten weer op zo ver als het kon (ik maakte hierin heel bewuste keuzes en luisterde goed naar mijn lichaam), ik voerde heel veel gesprekken over groei en ontwikkeling en nam bewust heel veel me time en rust momenten. Deze maand en komende maanden zijn op werk gebied mijn aller drukste maanden en dan heb je gewoon af en toe echt een moment nodig om op adem te komen. Dus daar ben ik deze maand mee begonnen en werd ik heel blij van. En omdat het deze maand om mijzelf draaide, lekker een collage van een heleboel lift selfies :-p

Favoriete muziek

Ik ben niet zo heel erg van de Nederlandstalige muziek maar “Nou is het genoeg” van Jeroen van der Boom won deze maand het absoluut voor mij als favoriet. Naar mijn idee is dit een ouder liedje van hem die in een nieuw jasje is gegoten want ik kan mij herinneren dat ik het ruim 10 jaar geleden al grijs draaide. Misschien is het daarom ook wel de favoriet van deze maand.

Favoriete boek

Mijn favoriete boek van oktober was “Helemaal het einde” van Lisette Jonkman. Eigenlijk is elk boek van Lisette Jonkman voor mij een schot in de roos. Ik hou van haar schrijfstijl, de manier waarop ze zwaardere onderwerpen met een komische touch weet te beschrijven en het happy end. Als je een leuk boek zoekt met humor en persoonlijke ontwikkeling, dan is dit boek zeker een aanrader.

Favoriete serie

By far, de documentaire serie van Jake Whitehall die met zijn vader een leap year gaat doen in Azië op Netflix. Ik heb werkelijk met buikpijn van het lachen op de bank gezeten (stiekem zag ik mij dit ook doen met mijn vader en zijn reacties kon ik mij al helemaal inbeelden). Wat een heerlijke serie zeg! Ik kreeg zelfs mijn ouders zo ver om het te kijken en die zaten ook lachend op de bank.

Favoriete film

Ik ging deze maand eindelijk weer eens naar de film (zou ik weer vaker moeten doen). We gingen naar Blade runner 2049. Een film die je eigenlijk twee keer moet zien om hem echt goed te begrijpen. Een beetje een cult film. Nu houd ik wel van cult films maar ik vond deze niet mijn favoriet. Ik keek dan wel weer heel veel films op Netflix en mijn absolute favoriet was de documentaire “One of us”. Een documentaire over drie chassidische joden die hun ultraorthodoxe gemeenschap proberen te verlaten en achter zich te laten maar die te maken krijgen met uitbanning, angst en gevaar maar tegelijkertijd de nasleep krijgen van de opgelopen trauma’s en geweld. Een hele indrukwekkende documentaire over de macht van het geloof.

Favoriete food

De herfst is deze maand echt begonnen en bij de herfst hoort wat mij betreft “comfort food”. En dan vooral de Hollandse pot. Mijn moeder maakte een heerlijke ouderwetse hachee en zuurkool stamppot. Mijn vader overtrof zichzelf met een tonijnsalade met kokos en een hoofdgerecht met eend. Ik houd ervan! Ikzelf maakte een kippensoep op basis van het recept van mijn oma. In mijn drukke leven, heb ik zelf niet altijd de tijd om te koken of heel uitgebreid te koken maar van dit soort gerechten kan ik dus heel erg blij worden.

Favoriete fashion item

Tsja, dit lijkt mij niet zo’n hele moeilijke .. uiteraard mijn Snoopy Vans. I love them en loop er erg graag op. Ik word gewoon blij van het vrolijke printje en deze old skool Vans zitten heerlijk.

Favoriete beauty item

Jullie zagen het al in mijn blog van zaterdag voorbij komen: mijn liefde voor Nenuco. De grote fles bodylotion en body spray die ik meenam uit Tenerife waren deze maand een grote favoriet. Ik vind de geur gewoon heel erg fijn en word daar heel erg blij van.

Daarnaast was de anti-klit spray van de Action een groot favoriet. De blog hierover kun je hier lezen.

Oktober is a wrap! Ik ben klaar voor November. Een maand waarin ik het weer drukker ga krijgen met leuke afspraken en wat hopelijk weer een geweldige maand gaat worden.

Hoe was jullie Oktober 2017? Wat waren jullie favorieten?

Take care!

xoxo

Afbeelding oktober: Shutterstock

Follow my blog with Bloglovin