Selecteer een pagina

Afgelopen week her-introduceerden wij weer de Woman Crush. Maar ik miste een beetje de mannen op Plus een Beetje. Natuurlijk hebben wij onze eigen Plus een Beetje man, Mark, maar ik vond dat er wel wat meer aandacht aan andere inspirerende mannen geschonken mocht worden. Dus naast de her-introductie van de Woman Crush, zullen wij vanaf deze maand ook een Man Crush gaan doen.

Vandaag trap ik deze serie af met een man die haters en lovers heeft. You either hate him or you love him. Iemand die niet op zijn mond is gevallen en zijn carrière in zeer korte tijd een enorme vlucht zag nemen. Hij heeft zijn hart op de tong en is af en toe nogal provocerend maar neemt niet weg dat hij op dit moment een van de meest succesvolle artiesten is die ons land heeft. De Man Crush van vandaag is Lil’ Kleine.

Jorik Scholten

Lil’ Kleine, ofwel Jorik Scholten, werd in 1994 op de Amsterdamse Nieuwmarkt geboren. Zijn jeugd brengt hij door in de Jordaan en hij verhuist uiteindelijk met zijn vader naar Amsterdam-Oost. De band met zijn moeder is helaas niet goed en daarom wordt zijn opvoeding volledig gedaan door zijn vader die nog steeds zijn grote held is. Op jonge leeftijd wordt Jorik getroffen door een vorm van leukemie in zijn rug en moet hij al geopereerd worden. Deze ziekte en herstel zijn een rode draad door zijn jeugd en zoals zijn vader ook zegt in de documentaire Linda’s mannen vormt dit Jorik. Hij heeft al op jonge leeftijd moeten leren knokken voor zijn plekje op deze wereld.

Ali B op Volle toeren

Op zijn 8ste begint Jorik al met dansen, acteren en rappen. In 2006 maakt hij zijn acteer debuut met een kleine rol in de film “ Diep”. Hij speelt verschillende gastrollen in series en films. In 2012 brengt hij zijn eerste EP “ Tuig van de Richel” uit in samenwerking met Appelsap, schoenenwinkel Patta en rapper Faberyayo (onderdeel van formatie Jeugd van Tegenwoordig). Zijn carrière komt in 2013 in een stroomversnelling als hij samen met Brownie Dutch en Ali B een eigen versie maakt van de hit “Zo verdomd alleen” van Danny de Munck tijdens de show Ali B op Volle toeren. De studio opname van “Zo verdomd alleen” samen met Danny de Munck bestormt de hit lijsten en de carrière van Lil’ Kleine komt in een stroomversnelling. Hij besluit zijn bijbaan als loodgieter op te zeggen en begint een opleiding aan de Herman Brood Academie.

Drank & Drugs

Inmiddels kennen wij Lil’ Kleine allemaal van de hit “ Drank & Drugs” die hij samen met Ronnie Flex uitbrengt. Zijn raps vallen op door de ruige teksten en harde woorden die hij gebruikt. Nu denk je misschien waarom ga je iemand zoals Lil’ Kleine als Man Crush noemen? Tsja, goede vraag. Naast alle ruige teksten en harde woorden zie ik ook een man die keihard voor zijn succes werkt. Ik zie iemand die zijn eigen carrière heeft opgebouwd en zich niet heeft laten tegenhouden door een tegenslag in het leven. Ik zie iemand die een eigen imago en merk heeft opgebouwd en zichzelf steeds blijft vernieuwen. Ik zie iemand die zijn passie volgt en werkelijk alles uit het leven haalt. En ja, het is misschien provocerend en het is misschien af en toe op het randje en het gaat misschien te ver maar deze jongen werkt keihard voor zijn geld en succes. Het is hem niet komen aanwaaien en hij heeft er behoorlijk wat voor moeten doen. Alleen daarvoor heb ik heel veel respect. Dus als je door het zelf gecreëerde plaatje en imago heen prikt, is daar iemand die zijn tegenslagen heeft overwonnen en een succes van zijn leven heeft gemaakt, puur en alleen door heel hard te werken.

Wat vinden jullie van Lil’ Kleine? Wie mag er van jullie wel zijn opwachting maken in de Man Crush?

Take care!

xoxo

Bron: Lil’ Kleine

Follow my blog with Bloglovin