Selecteer een pagina

ccb401617989540b45d2e67e4d09b8af

Ik zal heel eerlijk zijn, toen Marije bedacht om een nieuwe rubriek te lanceren genaamd “Man Crush” riep ik gelijk:”Dan wil ik Johnny Depp interviewen!!”

b22bbb913ba1b902b7b1d540c26a2afe

Helaas, helaas, we kregen geen uitnodiging voor de perspresentatie van Pirates of the Caribbean: Salazar’s Revenge, maar hey, dat is natuurlijk geen reden om Mr. Depp niet in het zonnetje te zetten.

Hello Johnny!

inspirational-johnny-depp-quotes-300x300

Even de feiten op een rijtje: geboren als John Christopher Depp II, op 9 juni 1963 te Owensboro, Kentucky, USA. Vader van Lily-Rose Melody Depp en John Christopher Depp III en bekend als acteur, muziekkant en producent.

Maar wat maakt Johnny Johnny?

ba46781f122dbdbac26d70973d7f1b6a

Wat onderscheid hem van andere acteurs?

Ik kies dan toch voor zijn verscheidenheid aan rollen. NATUURLIJK kan ik niet heen om Captain Jack Sparrow, maar denk ook aan de titelrol in Sweeney Todd, Gilbert Grape,  The Mad Hatter in Alice in Wonderland, Roux in Chocolat, Don Juan de Marco, Edward Scissorhands, Willy Wonka, Cry Baby naast Iggy Pop, Ichabod Crane in Sleepy Hollow EN vergeet niet (en dit verraad echt mijn leeftijd) als Officer Thomas Hanson in 21 Jump Street. Yes, ik had een poster op mijn kamer van Johnny in gescheurde jeans en leather jacket uit die periode 😉

Heb je je trouwens ooit afgevraagd hoeveel uur hoeveel uur deze man in de make-up heeft gezeten in zijn leven?

What I Like most about Johnny,Top 5

1.De samenwerkingen met Tim Burton

images

2.Johnny gefotografeerd door Anton Corbijn

1995b_corbijn002

3.Johnny as being Sir James Matthew Barrie, de auteur van Peter Pan in Finding Neverland. Gewoon een mens dit keer.  Heerlijk quotes als ‘Think happy toughts ‘  ‘Never grow up’  ‘The second star to the right, then straight on till morning’ .

cb98e102d4096240707d22928ac47bcb

Of mijn persoonlijke favoriet:

‘You know that place between sleep and awake, that place where you can still remember dreaming? Thats where I’ll always love you. That’s where I’ll be waiting’

Hoe dan ook, het verhaal van de schrijver achter dit verhaal spreekt tot mijn verbeelding, en dat zonder de lagen make-up die het karakter creëeren.

4.De titel rol in What’s eating Gilbert Grape.

283bc45fd599b05c7510a44bb7c360a6

Zorgend voor zijn geestelijk beperkte broertje Leonardo DiCaprio en met een moeder die lijdt aan Morbide Obesitas die het leven niet meer ziet zitten, lijkt Gilbert geen mogelijkheid te hebben zijn geboortegrond de rug toe te keren. Aanrader!

5.Johnny versus goede doelen. Daarover meer hieronder.

Johnny versus charity

254d14e436d6fb204ca262a0886ecc76

Mr Depp staat bekend als iemand die veel doet voor goede doelen, behalve het ondersteunen van verschillende liefdadigheidsinstellingen, bezoekt hij bijvoorbeeld ook zieke kinderen als zijn Pirates of the Caribbean-karakter Captain Jack Sparrow. In de speech die hij hield na het ontvangen van een onderscheiding voor het helpen van jonge kanker patientjes verwijst hij naar zijn dochter Lily-Rose die op 7-jarige leeftijd in het ziekenhuis terecht kwam een ernstig nierprobleem waarbij gevreesd werd voor haar leven. Deze ervaring heeft er voor gezorgd dat Johnny heeft gezworen zich altijd in te zetten voor zieke kinderen.

Ook mooi om te zien vind ik de samenwerking tussen Johnny Depp en Kiss-frontman Gene Simmons waarbij geld ingezameld werd voor Mending Kids.

Hierover zegt hij: Mending Kids is not only changing the lives of these kids, but making a difference in developing countries that are in need of medical care.”

Conclusie van mijn verhaal? Johnny Depp is gewoon een mooi mens! Slechts een enkele vraag van mijn kant aan het einde van deze Man Crush: Wie gaat er mee naar de bios voor de laatste Pirates of the Caribbean?

Liefs, Bar

Follow my blog with Bloglovin