Selecteer een pagina

Er zijn tijden geweest dat ik mij spiegelde aan andere mensen en precies dat wilde bereiken wat zij hadden bereikt. Grotendeels lipo sisters die het wiel leken uitgevonden te hebben, lekker in hun vel leken te zitten en precies wisten wat ze moesten doen om de lipoedeem leefbaar te houden. Die tijden waren tijden waarin ik op de bodem van een bodemloze put leek te liggen en niet meer goed kon relativeren of nadenken. Het enige wat ik wilde was wat zij hadden. Ik keek puur naar het resultaat maar niet naar de weg er naar toe of de obstakels en omstandigheden die ze hadden ervaren.
Dream big


Ik droomde van dunne benen, een geweldig lichaam en buiten proportionele activiteiten. In mijn hoofd zou alles beter zijn als ik weer slank was en als ik dat punt zou bereiken, zou mijn leven beter zijn. Dacht ik he .. een meisje mag dromen toch? Een ideaalbeeld wat misschien niet helemaal realistisch is bij het hebben van een chronische ziekte als lipoedeem. Maar omdat ik zo met mijzelf in de knoei zat, kon ik niet meer relativeren en al helemaal niet meer realistisch nadenken.

Ik zag beelden en berichten op social media voorbij komen van lipo sisters die het onder de knie hadden. Die de sleutel tot gewichtsverlies hadden gevonden, ondanks de lipoedeem. Ik klampte mij eraan vast en probeerde datzelfde te doen. Niet nadenkend dat mijn lichaam en genen misschien anders zijn. Niet nadenkend dat mijn bouw en achtergrond misschien anders zijn. Niet nadenkend over eventuele lichamelijke beperkingen of blessures. I couldn’t care less want het enige wat ik wilde was dat plaatje en als ik daarvoor over grenzen moest gaan, dan was dat het.

You do you boo


Vier maanden geleden, ging met heel veel moeite de knop om en kwam ik weer in beweging. Maar ook de knop in mijn hoofd ging om omdat ik keihard werd gewezen op mijn eigen beperkingen en obstakels. Ik werd uitgedaagd, ik werd voor het blok gezet, ik viel en stond weer op. Op dat moment realiseerde ik mij dat ik mijn eigen weg te gaan heb en mijn enige doel is om mij lekker en happy te voelen in mijn lichaam. Mijn doel is om dat te doen waar ik blij van word, met de mensen te zijn van wie ik blij word en die mij accepteren zoals ik ben. Mijn doel is om simpelweg blij te zijn met wie ik ben.

Ik hoef mij aan niemand te spiegelen omdat die spiegel niet laat zien waar een ander doorheen gaat. Een ander heeft niet hetzelfde lichaam als ik en als ik hetzelfde schema volg als een ander, dan alsnog kan mijn lichaam heel anders reageren. Mijn drive en mindset zijn niet hetzelfde als die van een ander. Een les die ik jaren geleden al had willen leren want hoe graag je ook wil weten hoe anderen het doen, je zal het uiteindelijk toch zelf moeten doen. You do you boo. Volg je eigen pad, laat je inspireren maar doe waar jij je goed bij voelt. Niemand kan je vertellen hoe je om kan gaan met je eigen lichaam, alleen jij kan jezelf dat vertellen. Het is een van de redenen waarom ik mijn reis van de afgelopen maanden bijna niet deel. Wat ik doe voelt goed voor mij maar het wil niet zeggen dat dit voor iedereen goed zal voelen. You do you en vind je eigen weg.

Take care!

xoxo