Selecteer een pagina

Heel lang stond het hebben van dunne benen op mijn verlanglijstje. Naarmate mijn benen groter en dikker werden door de lipoedeem, des te groter schreef ik dunne benen op mijn verlanglijstje. Ik verlangde naar benen die geen pijn hadden. Ik verlangde naar benen die mij gewoon konden dragen en waarmee ik vrij kon bewegen. Stiekem verlangde ik naar benen waar gewoon een normale broek omheen paste en enkels waar leuke enkellaarsjes omheen konden. Eigenlijk verlangde ik naar de benen die ik als klein meisje had voordat de lipoedeem mijn benen overnam.
Ver van mijn bed show

Het leven met lipoedeem is lastig en enorm frustrerend. De pijn en ellende van dikke benen. De frustratie als je in een kleding of schoenen winkel staat en niets past door de andere vorm van je benen. Het hebben van lipoedeem is zoveel meer dan alleen een paar dikke benen of armen. Er zijn zoveel obstakels die je moet nemen en soms moet je ook afscheid nemen van hele simpele dingen zoals broeken en laarsjes.

Voor mij voelde het jaren als een ver van mijn bed show om weer normale benen te hebben. Niet alleen paste ik alles aan aan mijn benen maar ik besloot ook om altijd voor de veilige keuzes te gaan waarvan ik zeker wist dat het zou passen of dat ik iets zou kunnen doen. Het zorgde ervoor dat mijn wereld enorm beperkt werd.

Nieuwe dromen

Mijn leven veranderde toen ik in 2018 eindelijk kon gaan voor de lipoedeem liposucties en dunnere benen. Ik zag mij al lopen in de broeken en enkellaarsjes waar ik zo lang naar verlangde. Iets wat ik eigenlijk heel diep verstopt had omdat ik dacht dat het nooit meer mogelijk zou zijn. De tranen stroomden dan ook rijkelijk toen ik eindelijk de outfit aan kon die ik zolang in mijn hoofd had gehad.

Inmiddels zijn wij een aantal jaar verder en hebben mijn benen inmiddels weer een transformatie doorstaan van weer dikker naar nu steeds slanker en vooral minder centimeters. Iets wat ik eigenlijk niet meer voor mogelijk had gehouden na alles wat ik de afgelopen twee jaar voor mijn kiezen kreeg. Stiekem komen er dan ook nieuwe dromen en puntjes op mijn verlanglijstje. Een van die punten is toch wel de Shabbies enkellaarsjes, iets waar ik al jaren van droom maar echt niet mogelijk was. Maar nu de laatste maanden de centimeters van mijn benen vliegen, lijkt het toch niet zo’n ver van mijn bed show meer. Het bewijst maar weer eens dat, ook al heb je een chronische ziekte als lipoedeem, je altijd moet blijven dromen want voor je het weet komt er een moment dat je die dromen kan waarmaken.

Take care!

xoxo

Bron afbeeldigen: Unsplash.com