Selecteer een pagina

Afgelopen zaterdag stond ik weer eens op de IJhallen en dit keer had ik een enorme berg kleding bij mij. Kleding die bij de Marije van voor de operaties hoorde en waar een behoorlijke lading aan vast hing, merkte ik. Hoewel ik nu ook nog wel tegen “problemen” met kleding aan loop, loop ik niet meer tegen dezelfde problemen aan als waar ik een jaar geleden tegenaan liep. Waar ik vorig jaar geen broek meer kon vinden omdat ik die simpelweg niet over mijn benen kreeg, heb ik nu heel veel keus en mogelijkheden. Het kostte mij dan ook best wat moeite om mijn kleding uit te zoeken, vooral omdat ik mij realiseerde dat ik enorm beperkt was in de keuze en nu pas merkte ik hoeveel pijn dat eigenlijk deed. Laten we eerlijk zijn, iedere vrouw wil er immers leuk uit zien.

Fashion

Wellicht klinkt het als een futiliteit maar ik vond het echt verschrikkelijk dat ik heel erg beperkt was in kleding. Ik had eigenlijk een soort standaard kostuum waarin ik mij veilig voelde voor de operaties. Zwarte broek en lang tuniek of een maxi dress in de zomer. Daarop maakte ik allerlei variaties maar werd daar soms ook wel eens diep ongelukkig van want ik wilde ook wel eens een ander soort broek aan.

Gelukkig zijn er steeds meer winkels en merken die mee denken met grotere maten. Remember Nike met hun plus size collectie sport kleding? Zo hebben Levi’s en Tommy Hillfiger inmiddels ook een grote maten collectie. Naast de reguliere winkels zoals Asos, Boohoo, MS Mode, Miss Etam, H&M en C&A, kun je tegenwoordig ook bij Zalando en Wehkamp terecht voor grotere maten.

Sieraden

Als je net als ik een lichaam hebt wat elke dag anders kan voelen en eruit zien (lang leve lipoedeem en vocht verplaatsing), dan kunnen sieraden soms nog wel eens lastig zijn om te vinden die je altijd passen. Toen ik in maart de workshop bij Videozus volgde, ontmoette ik Ellen die zelf sieraden maakt en dus ook sieraden op maat kan maken. Mocht je dus een armbandje of ketting willen die wat verlengd dient te worden dan ben je bij Ellen op het juiste adres. Al haar sieraden zijn van stainless steel en zijn te krijgen in een zilver en goud finish. Je kan niet alleen de lengte zelf bepalen maar je kan je sieraden helemaal zelf samenstellen. De prijzen varieren van € 9,95 tot € 19,95. Mocht je op zoek zijn naar leuke en fijne sieraden, dan zou ik zeker de instagram van Ellen in de gaten houden.

Schoenen

Een van de eerste dingen waar ik erg benieuwd naar was na de operaties, wat voor schoenen ik nu zou kunnen dragen. Voorheen had ik dikke enkels en waren bijvoorbeeld hoge Vans uit den boze maar na de operaties waren dit een van de eerste sneakers die ik kocht. Ik was in de zevende hemel toen bleek dat ik ze gewoon paste. Dit waren echt van die kleine dingen waar ik enorm tegenaan liep maar kennelijk heel diep had weg gestopt.

Hoewel mijn voeten een halve maat zijn gekrompen na de operaties, blijf ik nog steeds bredere voeten hebben. Maar daar hebben de merken ook handig op ingespeeld want inmiddels zijn er bij Zalando, Asos en Boohoo allerlei verschillende schoenen te krijgen die geschikt zijn voor wide voet en waar je dus makkelijk in past als je wat bredere voeten hebt. Plus dat ze vaak ook nog heel betaalbaar zijn en je niet een zak vol geld hoeft uit te geven om leuke schoenen te hebben.

Waar shoppen vroeger echt een waar trauma was, ben ik inmiddels door schade en schande wijzer geworden en weet ik dat goed om je heen kijken loont als je lichaam niet helemaal conform de confectie maten is.

Wat zijn jullie favoriete winkels of merken om te shoppen?

Take care!

xoxo

Bron afbeeldingen sieraden: Studio by Ellen

Bron stock afbeeldingen: Shutterstock