Selecteer een pagina

Heel lang heb ik het gevoel gehad dat de lipoedeem mij tegen hield in het leven. Mijn enorme benen en heel lang niet weten wat er met mij aan de hand was, zorgde ervoor dat mijn onzekerheid en twijfels door het dak gingen. Ik had altijd een reden waarom ik iets niet zou moeten doen want in mijn hoofd had ik al de afwijzing klaar: mijn lichaam. Niet alleen beperkte de lipoedeem mij lichamelijk maar ook geestelijk. Om mij heen zag ik iedereen zijn leven opbouwen en ik had letterlijk en figuurlijk het gevoel stil te staan.
Er niet mogen zijn


Hoewel ik voor mijn gevoel mijn best deed om mijn leven zo goed mogelijk te leven en mijn best te doen, liet ik mij alsnog ontzettend beperken door de lipoedeem. Het waren vooral mijn eigen gedachten die er voor zorgden dat ik vond dat ik er niet mocht zijn. Ik vond dat ik niet de moeite waard was door hoe mijn lichaam eruit zag. Een gedachte die vooral voortkwam uit het feit dat ik niet wist wat er met mij aan de hand was en ik continue mijn lichaam zag veranderen. Het voelde als falen en ik prentte mijzelf in dat ik daardoor als persoon niet goed genoeg was.

Die gedachten zorgden ervoor dat ik mijzelf compleet vast zette. Ik vond dat ik niet goed genoeg was om te gaan voor een betere baan. Ik vond dat ik niet leuk genoeg was voor een nieuwe relatie. Ik vond dat ik mij niet mocht uitspreken omdat ik mijzelf als persoon niet goed genoeg vond. Puur en alleen omdat ik mijzelf had wijs gemaakt dat ik door de manier waarop mijn lichaam eruit zag, er niet mocht zijn als persoon.

Keep smiling


Toen ik eindelijk het liposuctie traject in ging, greep ik mij compleet aan die mogelijkheid vast met het idee dat mijn leven volledig zou veranderen en ik er als een nieuw persoon zou uitkomen. Iets wat ook gebeurde maar dat stemmetje en het gevoel ging niet weg met de vetcellen die ze hadden weg gehaald. Diep van binnen had ik al mijn hoop gezet op deze liposucties en een verandering maar zo’n diep geworteld gevoel verander je niet zo makkelijk.

Het vraagt kracht en moed om de negatieve gedachten die je over jezelf hebt aan te pakken. En in mijn geval het breken van mijn bovenarm. Feitelijk zorgde dat er voor dat ik anders naar mijzelf en mijn leven kon gaan kijken. Hoe vreemd dat ook klinkt. Het zorgde ervoor dat er wat lucht kwam en ik anders naar mijzelf kon kijken. Pas toen realiseerde ik mij wat de impact van het hebben van lipoedeem altijd is geweest. Soms moet je kennelijk letterlijk vallen om met een andere bril naar jezelf te kunnen kijken en dat los te laten wat je zolang heeft vast gehouden.

Take care!

xoxo

Bron afbeeldingen: Unsplash.com