Selecteer een pagina

Hoewel het nu nog volop herfst is, is dit wel het moment om alvast na te denken en dromen over leuke plannen voor de komende lente en zomer. In de lente of zomer wil je met je familie en kinderen zoveel mogelijk genieten van het lekkere weer. Dit kun je doen door veel leuke buitenactiviteiten uit te voeren. Een dagje varen is een topactiviteit voor een heerlijk warme zomerse dag. Het is ideaal als je natuurlijk zelf al een boot hebt, maar er zijn genoeg mogelijkheden hoe je aan een bootje kunt komen als je nog geen bootje hebt. Er zijn een aantal tips die we je mee willen geven als je samen met je kinderen gaat varen.

1.     Zorg dat je kinderen een reddingsvest dragen

Reddingsvesten zijn superbelangrijk als je gaat varen met kinderen. Reddingsvesten zijn namelijk van levensbelang. Ze zorgen ervoor dat kinderen of volwassenen die niet kunnen zwemmen niet verdrinken wanneer ze in het water vallen. Daarnaast hoef je niet de hele dag je kinderen in de gaten te houden. Op deze manier valt er een last van je schouders en kun jij optimaal genieten van je vaardagje.

2.     Bespreek de veiligheidsregels

Voordat je echt gaat varen is het belangrijk dat je de regels bespreekt met je kinderen. Geef aan welke dingen wel en niet mogen en zorg ervoor dat ze dit onthouden. Schets ook situaties wat er fout kan gaan en welke handelingen er dan verricht moeten worden. Op deze manier creëer je een veilige omgeving voor jezelf en je kinderen en kun je veilig je vaardagje beleven.

3.     Neem voldoende zonnebrand mee

Als je op een warme dag met je kinderen gaat varen, is het belangrijk dat je ook goed beschermd bent tegen de zon en hitte. Kinderen zijn gevoelig voor de zon en hitte en hierdoor is het belangrijk dat je ze voldoende insmeert met zonnebrand. Het wordt geadviseerd om je kinderen om de 2 uur in te smeren. Houd ook rekening dat je de zonnebrand eerst goed laat intrekken voordat je je kinderen laat zwemmen. Op deze manier zijn ze ook in het water goed tegen de zon beschermd.

4.     Zorg ervoor dat je genoeg eten en drinken meeneemt

Eten en drinken is de basis voor een gezond leven. Ook als je er een dag lekker op uit gaat met je kinderen is het belangrijk dat je voldoende eten en drinken meeneemt. Een dagje varen kan ook voor kinderen redelijk intensief zijn. Vooral wanneer je kinderen gaan spelen en bijvoorbeeld zwemmen verbruiken ze veel energie. Bovendien kun je niet altijd even makkelijk eten en drinken regelen als je op een bootje zit. Een goede oplossing is om een koelbox mee te nemen en hier lekker veel eten en drinken in te stoppen. Op deze manier voorkom je dat jij en je kinderen verhongeren of uitdrogen en blijven jullie allemaal gezond.

5.     Blijf altijd alert

Bij een dag varen komt redelijk wat kijken. Vooral als je je kinderen meeneemt kan de stress of spanning toenemen. Je wil zoveel mogelijk het risico beperken op gevaar. Daarom is het verstandig om altijd alert te blijven en goed op te letten. Spreek desnoods met je partner of andere volwassenen op de boot af wie en wanneer er extra oplettend is. Op deze manier ben je er altijd op tijd bij wanneer er iets misgaat en blijft de veiligheid van je kinderen op nummer 1!

Take care!

xoxo

Bron afbeeldingen: Pexels.com